Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki pies najlepszy dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
najlepszy będzie lablador albo beagl:)

Gość gość
Ktoś wyżej napisał, że goldeny nie szczekają :/ Taak, miauczą. Sąsied******oło mają goldeny i jak się rozszczeka psisko to końca nie ma. Poza tym szczekają na obcych jak i na przejeżdzające obo samochody. Dodam, ze to czystej krwi goldeny!

Gość gość
Labradory sa ciapowate. Nie ma w nich agresji, to fakt ale i do zabaw z dzieckiem sie nie nadaja. Sa takie ospale troche. No i brzydkie :P

Gość gość
Powiem tak, zależy czego oczekujesz autorko. Wiadomo,najlepiej malego szczeniaka którego wy wychowacie i nauczycie zasad panujących w domu. Ja wychowywalam sie z różnymi kundelkami czy tez mieszańcami. Milo wspominam. Obecnie mam maltanczyka przy 2 dzieci(w wieku roczku i 3 lat,dzieci siostry) powiem tak: ma straszna cierpliwość,dzieciaki nie mialy okazji bawic sie do tej pory z psem, nie licząc glaskania na ulicy,wiec na początku ja zameczaly,pies uciekal, szczekal, ale nie ugryzl. Ma dużo energii do zabawy,strasznie ciekawski, nie u siedzi dlugo w miejscu i taki leloch do glaskania i rozpieszczania. Minusem jest to ze ciezko z pchlami, mielismy plagę aż zastosowaliśmy jakieś kropelki, o dziwo pomoglo. Czesto trzeba je czesać, strzyc no i kąpać. Jest trochę przy nich roboty,ale nie narzekam,gdy robi sie to czesto zajmuje to chwile. No i są strasznie wierne, jeśli juz cię zaakceptują to będą za tobą choćby nie wiem co.

Gość gość
przeczytalam tytul i pierwsze co przyszlo mi na mysl?? PLUSZOWY,ale widze ze juz ktos sadzi tak jak ja. chociaz wiecie jak ogrod jest to nie bedzie problemu z wychodzeniem na dwor, ale gowna tez trzeba bedzie sprzatac. no chyba ze w kojcu zamierzasz trzymac, no to na jedno wychodzi kupcie pluszaka. i ocwiscie wydje mi sie ze wieksze parcie ma matka na psa niz to dziecko.

Gość gość
ty chcesz psa na pokaz. bo najlepsze psy to kundelki.

Gość gość
my mamy springel spaniel-a pies cudowny do dzieci , jestem pod wielkim wrazeniem uwielbia dzieci na ulicy nie przepusci zadenu dziecku chce sie bawic , przychodzi do nas czesto 3letnia dziewczynka w sumie od malego pies z nia obcuje mala robi z nim przerozne rzeczy ciagnie za uszy itp. oczywiscie wszystko w granich rozsadku a psiak nawet raz nie szczeknal na nia biegaja turlaja sie po podlodze pies ma anielska cierpliwosc , niedlugo bedziemy mieli dziecko i wiem ze pies bedzie dla niego super kompanem :) a yorkow nie polecam straszne wredne psy szczegolnie do dzieci ..

Gość gość
jak mysle że golden

Gość gość
oj,niekoniecznie...

Gość gość
Jestem posiadaczką beagli i uważam że dla dzieci jak najbardziej się nadają mają z nimi świetny kontakt są delikatne w zabawach i nie agresywne. Tylko oczywiście jak przy każdym psie trzeba poświęcić trochę czasu na ich wychowanie bo pod tym względem są uparte i wszystko biorą za zabawę ale to kwestia czasu i zacznie łapać co i jak.

Gość gość
Dużo beagli jest oddawanych właśnie z powodu agresji do dzieci. Pomyśl o cavalierze lepiej, to chodzące wcielenie łagodności, przy tym ma sympatyczny wygląd, nie budzi u ludzi strachu, nie śmierdzi, linieje co prawda, ale regularnie czesany nie za dużo no i nie wymaga niesamowitej ilości ruchu. Z dzieckiem na pewno się dogada. Ważny jest wybór dobrej hodowli, bo rasa ma skłonności do chorób serca, więc nie kupuj go byle gdzie byle tanio, koniecznie po rodzicach z badaniami MVD, unikaj hodowców, którzy chcą sprzedawać szczeniaki za mniej niż 1000 zł. Za 1500 zł spokojnie znajdziesz pieska w dobrej hodowli ze Związu Kynologicznego

Gość gość
Ja adoptowałam pieska labradora ze schroniska. Moim zdaniem to są wspaniałe, rodzinne pieski. Pamiętać należy, że każdy zwierzak to członek rodziny i należy o niego dbać. Ja robiłam badania kontrolne w http://www.weterynarz-gorzow.pl/, odrobaczenie, sprawdzaliśmy szczepienia. Piesek też miał szereg innych badań. Uważam, że tak się powinno postępować.

Gość gość
Może podepnę się pod pytanie na temat typowo rodzinnych psów. U nas decyzja padła na buldoga amerykańskiego, znaleźliśmy takiego fajnego psiaka w hurtowni http://chimerabulls.pl/ .Od początku zależało nam na większym psie, który prócz tego ,że okaże się cudownym towarzyszem to i w razie czego będzie potrafił obronić. Nasz Dasti ma już 3 lata i nie wyobrażam sobie bez niego życia.

Gość gość
Żaden! pies to nie zabawka

Gość gość
Widziałam dziś przy drodze trzy wyrzucone psy Wyrzucone przez jakiś upośledzonych ludzi Nie wiem jaki pies dla dziecka ale wiem, ze się Autorko zastanów dobrze przed wzięciem psa, aby nie skończył tak jak te powyżej opisane

Gość gość
Ja mam labradora. Jest łagodny jak baranek, ciapka straszna i bardzoi pilnuje Wojtusia, tyle., że jeśli Twoje dziecko jest bardzo *****iwe, móże bardzo zachęcić go do zabawy, wtedy trzeba uważać, żeby niechcący łapą nic nie zrobił. Mam zufanie do weterynarza z kliniki weterynaryjnej http://www.weterynaria.slask.pl/ który polecił mi takiego psa jako bardzo rodzinnego. To prawda. Jest świetnt mój Fafik.

Gość gość
ja mam najlepszego na swiecie golden retrievera :) suczka Sonia, łągodna, opiekuncza, pilnuje Xawerka cały czas i jest przy tym niezwykle delikatna :) wrzucam na myzoo ich wspolne fotki i robią tam furore, zgrany z nich team :) super ze dziecko dorasta w takiej atmosferze i z taką "nianią" :)

Gość gość
Żaden!!! Wszystkie dzieci poniżej 4 roku życia jakie znam, dręczą psy, koty i inne zwierzęta. I nie chodzi wcale o to, że chcą im zrobić krzywdę, ale nie umieją się z nimi obchodzić i tyle. Zwierzę cierpi gdy jest ściskane aż mu oczy na wierzch wychodzą, dosiadane, ciągnięte za uszy, lub dzieciak dziubie mu palcem w oko. Taki malec nawet jak głaszcze, to często pociągnie za sierść. Poza tym jako rodzic sama sobie narobisz kłopotu, bo będziesz musiała dodatkowo pilnować dzieciaka przy zwierzaku. A berbeć nie odpuści, będzie non stop człapać do psa i wykorzystywać każdy moment Twojej nieuwagi, żeby zrobić to czego mu zabraniasz.

Gość HalinkaT
Czy psy lubią być fotografowane podczas pływania, albo jeszcze lepiej jak nurkują? Czy próbowaliście swoich sił z robieniem zdjęć w wodzie? Widziałam taki kalendarz ze znakomitymi zdjęciami tego typu, bombowy, też bym tak chciała umieć.

Gość gość
co wy bredzicie jaki york,do domu od siostry dostalem szczeniaka niewiadomego pochodzenia(podejrzewalem ze jakas mieszanka owczarka niemieckiego),nie zamienilbym go za zadne pieniadze psiak Rambo ma 2 lata i co moge powiedziec ????..........Hmmmm..... mam 2ke dzieci 3lata chlopiec i coreczka roczna nigdy nie widzialem przejawu zadnej agresji w stosunku do dzieci,jak syn placze to potrafi przytargac samochod w pysku dla rozweselenia,dzieci az placza za nim sa tak zwiazane i ujezdzanie i ciagniecie za uszy i wsadzanie coreczki raczek do duzego pyska psiaka nie sa dla niego nowoscia i co ? Cudo w jednym slowie pies daje ze sbo robic wszystko doslownie jak ktos ma male dzieci to rozumie :P ale za to dla obcych to juz uuuuu ........Wyjazd na zakupy z potwieranymi dzwiami lecz z zamknieta furtka to zaden wyczyn nikt jeszcze nie odwazyl sie nas okrasc tak szybko jak nawet znajomi podczas naszej nieobecnosci usiluja wejsc na posesje po otwarciu furki tak samo szybko ja zamykaja. Pies na teraz na oko wazy okolo 40-50kg jak stanie na tylnych lapach jest tak samo duzy jak ja (180cm). Czujenie pilnuje calego ogrodu domu nawet podczas snu spi przy dzieciach tylko i wylacznie i ich pilnuje. Nie jest ani kastrowany ani nie ma rodowodu ale jest naszym 5tym 100% czlonkiem rodziny,wychodze z zalozenia jak wychowiesz tak masz w moim przypdkiem strzal w ciemno a okazal sie super po prostu super

Gość gość
Buldog francuski bo to taki mały dzieciak:)

Gość gość
Mamy 3 dzieci i ogród,nasza córka najmłodsza nie dowodzi na jedno oko za 1zl dostaliśmy pol roczna czarna Labradorke obecnie ma 4 lata i nigdy w życiu byśmy jej nie oddali jest tak kochana i cierpliwa.Nie powiem bo dużo z nią na początku przeszliśmy bo poprzedni właściciele rzadko z nią wychodzili na dwór i potrafiła nam długo załatwić się w domu ale przetrwalismy to ;-) Nasza Tigra była też dawca krwi dla innego psa by go uratować weterynarz był pełen podziwu że ona taka cierpliwa i bez problemu można było od niej pobrać krew. Pies to nie zabawka sama chodzę z córkami też do schroniska gdzie wyprowadzamy inne psy,dwa lata temu ktoś wyrzucił Yorka bo widocznie była za stara już by miec więcej miotów szybko jej znalazłem dom u odpowiedzialnych ludzi.Labradory jak Goldeny to naj bardziej odpowiednie psy dla rodziny z dziećmi i oczywiście Owczarki Niemieckie :-)

Każdego psa powinno się prowadzać do weterynarza na rutynowe szczepienia i badania, takie rzeczy nie trwają długo, a mogą uratować dla psa życie, o tym jak przygotować się do wizyty u weterynarza przeczytasz na stronie http://primavet.waw.pl/