Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki pies najlepszy dla dziecka

Polecane posty

Gość gość
Dla dziecka? Żaden Chyba że jako kolejny członek rodziny a nie do targania i zamęczania przez bachora

Gość gość
Ja mam yorka i nie narzekam. Kwestia wychowania sobie psa. Miał rok jak urodziła się córka, nie był zazdrosny, nie walczył o pozycje w domu ale nie był też nigdy odtracony. Teraz córka ma 4 lata i uwielbia się z nim bawić. Oczywiście czasami trzeba interweniować żeby mu krzywdy nie zrobiła bo to mała i drobną psina. Nigdy też nikogo nie ugryzł, niczego nie zniszczył. Ale tak jak napisałam wcześniej psa trzeba dobrze wychować żeby nie było z nim problemów.

Gość ex_debill_konkubina
nie znam się za bardzo, ale adoptowanie psa ze schroniska mając małe dziecko w domu to na pewno nie jest dobry pomysł

Gość gość
ale juz pies z domu tymczasowego to dobry wybór

Gość gość
przeciesz wiadomo, ze roczne dziecko nie bedzie wychowywac psa,tylko dziecko bedzie z psem sie wychowywac, co sie czepiacie. Taki pies sam sobie wybierze pana lub pania a na pewno nie dziecko. ja i moje rodzenstwo wychowywalismy sie z owczarkiem niemieckim. moja mlodsza siostra sie urodzila gdy on mial ok 2 lat. kochany pies z niego byl a zima ciagna siostre na sankach.

Gość gość
dziewczyny dzięki za odpowiedzi - nigdy przenigdy nie wyrzuciłabym psa, sama wychowywalam się z dwoma psami, wiem jaka to odpowiedzialność, kocham te zwierzaki, to nie ma być wcale prezent na Wielkanoc ani zabawka dla dziecka. Mamy dom z ogrodem, 2 kociaki i chcemy żeby ten pies był członkiem naszej rodziny... i zdaję sobie sprawę, że wszystkie obowiązki związane z opieką nad psem będę sprawować ja i mąż a nie dziecko, które jest na razie na to za małe. Więc nie bójcie się, że piesek to prezencik zabawka, która pójdzie w kąt albo (broń Boże) na ulicę !!

Gość gość
to teraz mow czy chcesz duzego psa czy małego i na co masz czas co z psem robic prócz tego ze pies bedzie biegał po trawniku i ogrodzie to moze coś doradzimy.

Gość gość
no i do wielkanocy to sie raczej cięzko uwinąc, bo to tydzien a skoro pes ma zyc lat naście to trzeba poszukac hodowle nie pierwsza lepsza ale porządną, szczeniaka zaklepac,

Gość gość
bo tu nawet golden goldenowi nie równy bo jedna hodowla bedzie sie specjalizowac w tym druga w tamtym

Gość gość
Owczarek niemiecki...bardzo madre psiaki.

Gość gość
Mam maltańczyka.Cudowny,ciepły,przezabawny ,łagodny,wesoły,mega towarzyski piesek :-) Polecam z całego serca

Gość gość
Widzę że na temat yorka wypowiadaja sie osoby ktore nie maja o nich zielonego pojecia - york to pies , kto sadzi inaczej jest GŁUPI , po drugie odmian yorka jest dosyc sporo ja np mam terriera - suczka waży 6 kg (nie żadna miniaturka ) jest to najmilszy pies jaki kiedykolwiek miałam , jest jak córcia :) wcale nie jest wredna ani nie wychowana , Każdego psa należy wychować ! A to że przeważnie właściciele tej oto rasy są przewrażliwieni na ich punkcie i rozpieszczają swoich pupili jak sie tylko da ? - phi... rzecz gustu . wszystkiego mozna nauczyc , Nie wyobrazam sobie miec w domu boksera i roczne dziecko ! bójcie sie Boga! Pamietajcie że każdy pies jest nie przewidywalny ! i tak jak ludzie miewają złe dni , a nie chcialabys chyba by w taki owy gorszy dzien ieska Twoje dziecko szarpnelo by go za ogon.... debilizm kompletny , najlepiej do takiego dzidziusia nie brac psa , ale jesli juz koniecznie chcesz by Twoje dziecko wychowywalo sie z czworonogiem to polecam psy malych ras....

Gość gość
tylko nie male psy, bo one sa bardziej wrazliwe i delikatne, jak dziecko pociagnie go za ogon to psinka odrazu odda a taki owczarek czy golden to spokojne, cierpliwe psy. nawet na ulicy widac,ze te male rasy to tacy pieniacze, zaczepiaja wieksze psy a te wiksze ida dumnie i nic sobie z tych "pchelek " nie robia, no chyba,ze to jakas agresywna odmiana

Gość gość
Cavalier king charles spaniel. TYLKO. W dodatku raczej nie spotkasz psa tej rasy w gabinecie wet.

Gość przyszla mama kwietniowa
Polecam labradora. Zajrzyj na youtobe na filmiki dzieci z psami.

Gość gość
Polecam boksera. One bardzo lubią dzieci

Gość tylko pluszowy
dla roczniaka najlepszy będzie pluszowy miś. a jakbyście Wy dla siebie chcieli kupić psa to chyba też pluszaka, bo rozumek u ciebie malutki

Gość gość
polecam yorka bardzo mile zwierzatko chowal sie od malego z dzieckiem przesympatyczne zwierze nikogo nie ugryzl a troche lat juz ma i nadal bardzo pogodny

Gość gość
Dla malego dziecka zaden pies nie bedzie odpowiedni. Pies to nie zabawka. Kup mu psa na baterie skoro juz musisz.

Gość gość
Labrador to ciezka rasa do wychowania, jak kazdy duzy pies. Trzeba chodzic do szkoly i nauczyc sie wspolpracowac z takim psem.

Gość gość
do tych wszystkich , które opieprzają autorkę, że nie ma rozumu chcąc wychowywać dziecko z psem i polecają tylko pluszowego :widziałam dziecko wychowywane od urodzenia z psem oraz dzieciaka chowanego "pod kloszem", ten drugi wpada w jakiś amok gdy widzi jakiegokolwiek psa ( ma 3 lata ), tak się boi psów, wiem bo musieliśmy chować nasze psy do łazienki gdy znajomi przyjechali do nas z tym dzieciakiem. Po drugie ma już stwierdzoną alergię na sierść psów co wyszło po wakacjac*****ego babci, ( te wakacje u babci u tego dzieciaka już nie wchodzą w grę ), to pierwsze dziecko wychowywane z psem uwielbia zabawę z psami, żadnej alergii nie ma, wiem bo to moje dziecko

Gość ex_debill_konkubina
taaa i gdyby miał psa to ani by się obcych psów nie bał, ani by nie miał alergii... dżizas co za bzdury ludzie wypisują

Gość gość
ja polecam shih tzu spolegliwy, nieduży, cichy (nie będzie się darł, jak yorki i budził dziecka), a co najważniesze- piesek z ogromnym sercem :) goldeny są moim zdaniem przereklamowane. u mnie w bramie są trzy i wszystkie są leniwe, powolne, jakies przymulone. co to za radość z takiego psa, który ciągle śpi, żre, a jak chcesz go pogłaskać,to nawet mu się nie chce ogonem machnąć :P yorka za to odradzam ;) a najlepiej się przejść do schroniska i wziąć młodego kundelka.. ludzie ci tam powiedzą, czy ma temperament odpowiedni dla dziecka. i uratujesz jedno psie życie :)

Gość gość
Ciężko o fajnego psa dla dziecka, szukam takiego już od paru lat :O zazwyczaj kończy się to tak, że trzeba póżniej tego psa oddać :( Zawsze coś nie pasuje; brudzi, szczeka, zostawia kłaki, gryzie dzieci, bo jest mało wytrzymały :P Ja musiałam oddać 3 psy i jednego nawet uśpić. Tylko kasa zmarnowana, bo były z rodowodami :(

Gość gość
Ciężko o fajnego psa dla dziecka, szukam takiego już od paru lat :O zazwyczaj kończy się to tak, że trzeba póżniej tego psa oddać :( Zawsze coś nie pasuje; brudzi, szczeka, zostawia kłaki, gryzie dzieci, bo jest mało wytrzymały :P Ja musiałam oddać 3 psy i jednego nawet uśpić. Tylko kasa zmarnowana, bo były z rodowodami :(

Gość gość
do domu z ogrodem to musi być i zarówno przyjaciel rodziny jak i też stróż domu.. cięzko wybrać, na pewno duża rasa. wg mnie owczarek niemiecki spełnia obydwa warunki

Psa dla siebie się kupuje, dorosły za niego odpowiada i dorosły psa wychowuje, dziecko powinno brac aktywny udział w pomaganiu przy zwierzaku ,oczywiście pod kontrola dorosłego wdrażać dziecko w obowiązki jakie przy zwierzyńcu są Polecam rasy psów, które nie są ciężkie do zdyscyplinowania i w naturze są łatwe w okiełznaniu. Mopsika, maltańczyka Z wielkich psów lagodne są Labcie, retriever, mastiff ang, ale to są psy bardzo żywiołowe i ekspresywne, swoją masą cielska podczas szajby i brykania mogą nieświadomie krzywdę zrobić drobnej osobie,dziecku małemu podczas zabawy. Sama mam dwa bysiory ( mast.) i mimo ze kochają moje dzieciaki jak stracą kontrole nad swoją ekspresją to dziecko pchnięte pyskiem potrafiło w ścianę się wbić :D

Gość gość
Golden Retriver, Owczarek Collie,

Gość gość
a ja mam pitbulla, polecam

Gość gość
Pitbulla nie poleca sie nigdy,chociaz agresywne nie zawsze sa.Posiadaczki yorkow zawziecie ich bronia,ale ogolnie malo ciekawa rasa.Adopcja ze schroniska moze byc wielka niespodzianka,takze negatywna