Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki pies najlepszy dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

pytanie mam do mam tzw "psiar", jaki pies będzie najlepszy dla okołorocznego dziecka ? Do domu z ogrodem, gdzie również mieszkańcami są koty :)

Gość gość
tylko york !

Gość gość
do domu z ogrodem york ??? to bylby śmiech na sali ...

Gość gość
golden retriver jaki york , yorki to nie psy dla dzieci!

Gość gość
labrador albo owczarek niemiecki

Gość gość
Labrador, najlepszy pies dla dzieci i najlatwiejszy do wychowania.

Gość gość
kurde, do domu z ogrodem, tylko uważaj żeby go nie otruli, bo tu właśnie chyba przedwczoraj pisała laska, co jej psa młodego otruli a dzieciak ma 1,5 roku i teraz za nim płacze :o

Gość gość
shih tzu okropny zmanierowany pies

Gość gość
przeczytalam tylko naglowek-temat . odp jaka nasunela mi sie jako pierwsza jest- ZADEN! pies to nie zabawka,nie prezent i nie dla dzieci. jeszcze rocznych dzieci. litosci ludzie... mam dziecko,mam psa, mialam tez kota. pies to czlonek rodziny. nie byl zadnym prezentem dla dziecka, ani zabawka.

Gość gość
pluszowy!!!!!!!!!!!

Gość gość
dokladnie-pluszowy!!!!

Gość mamamamaam
ja amm mopsa, kocha dzieci, jest przezabawny, zawsze w dobrym humorze. Yorki nie lubia dzieci, w ogóle to sa teriery przecież i ten ich słodki wyglad jest bardzo niepozorny. Mysle ze mozna tez polecic shi tzu lub maltanczyka, one sie nie lenią. Maltańczyki sa bardzo łagodne, cierpliwe, takie ciamajdy

Gość paulinka1234
boxer,sznaucer olbrzym. kochane psy mialam dwa ale niestety oddalam w dobre recę musialam wyjechac za granicę z rodziną.

Gość gość
Psy rasy shih-tzu sa wspaniale,ale z cala pewnoscia nie jako przytulanka dla dzieci! Kup dziecku lepiej pluszowego pieska lub misia,a z zakupem prawdziwego psa poczekaj jeszcze pare lat :)

Gość gość
dla mnie pies to rodzina, ja wyjechalam z mezem,coreczka, kotem i psem i zyjemy sobie wszyscy. wiec mozna jak sie chce. dobre rece moje zwierzeta maja u mnie.

Gość gość
a ja tez polecam owczarka niemieckiego lub Golden retriver, choc ja jestem za owczarkiem bo o dlugie wlosy psa trzeba wiecej dbac i kudly zostawia:) ale oba psy sa super. Labladory tez sa bardzo rodzinne, niekomu nie zrobia krzywdy, ale to takie mega przylepy, lasza sie do wszystkich, taki pies nie stanie w obronie. boksery tez sa rodzinne.

Gość gość
fajnie jak dziecko wychowuje sie z psem w domu, u mnie od zawsze byl jakis pies w domu i kot.dobry pies pilnuje dziecka.

Gość gość
gość tylko york ! ..... zgubil by sie w trawie albo porwal by go jastrzab a po drugie to wredne psy, robia duzo hałasu i potrafia ugryzc, sa zlosliwe.

Gość gość
A czy wiecie, ze retrivery aby byc super psiakami potrzebuja mase pracy wlozona w ich wychowanie jak i kazdy inny pies? Wogole jestem przeciwniczka kupowania jakiego kolwiek psa dla dziecka, a juz ci co proponuja yorki albo owczarki dla dziecka tragedia. Owczaki to bardzo inteligentne psy, ale musza byc dobrze prowadzone, a dziecko napewno tego nie uczyni, jak owczarkowi raz cos wbijesz do glowy to juz nigdy go tego nie oduczysz. Yorki to delikatne i charakterne psy wiec tez nie nadaja sie dla dziecka.

yorki wcale nie są zlosliwe,są uparte..a to ze potrafią chapnąć to tylko obcych którzy nieproszenie wyciągają łapy do pieska i na siłe chcą zlapac bo przeciez taki malutki jest...ale dla dziecka nie polecam yorka jest za mały i za drobny

Gość gość
York to prawie nie pies ... Temat rzeczywiscie zle przedstawiony-zaden pies nie jest DLA dziecka... A nazjlepszy towarzysz,to labrador,albo inteligentny owczarek niemiecki.

Gość gość
pluszowy !

Gość gość
dokłądnie zaden. pies to jest dla rodziny nie dla dziecka, do ułożenia, bo duży moze z nieuwagi zrobic krzywde ogonem machnąc nadepnąc, a małemu to dziecko moze zrobic krzywde

Gość gość
i znam goldeny które nie lubią dzieci

Gość gość
a labrador pies myśliwski potrzebuje dużo ruchu i pracy

Gość Sidewalker
Jamnik, inteligentny, uczy wierności, nie jest może jakiś super ładny... Ale ... chyba nie chcemy uczyć dziecka żeby leciało jak szalone za urodą ;) Nie poznałem jamnika z głupimi oczami, york'a za to tak ;)

Gość gość
Najbardziej wdieczny pies to zabrany ze schroniska,nawet kundel

Gość gość
Popieram jeden z wcześniejszych wpisów. Pies to członek rodziny a nie zabawka dla dziecka. Nie może być prezentem na urodziny czy święta. Przygarnięcie psa musi być świadomą przemyślaną decyzją. Na początku wakacji przy trasach wylotowych z dużych miast widzimy świąteczne prezenty pół roku później. Aż żal patrzeć. Jeśli zdecydujecie się na psa - rozważcie adopcję. Jest tam wiele wspaniałych psów :)