Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam dzieci komunijnych

Polecane posty

Gość gość

czy chodźcie do kościoła co niedzielę, pracujecie katolicyzm.

Gość gość
owszem. wierzymy - chodzimy do kościoła, proste.

Gość gość
Nie nie chodziłam i nie chodzę bylam tylko jak mój syn czytał w kosciele .

Gość gość
Nie praktykuje katolicyzmu, tylko chrzescijanizm :) Do kosciola chodze 1 w miesiacu razem z synem gdy przypada termin spodkan wyznaczony w szkole. Syn nie zna katechizmu na pamięc, nie ma testów I odpytywan z modlitw, specjalnych spodkan I prób.. Wszystko odbwa sie w szkole:) Jest luz I zero stresu, dzieci chetnie chodza I zadawaja pytania :) I sa bardzo przejete :P I najwazniejsze, nie mieszkaja w Polsce :)

Gość gość
Może warto też byłoby się wybrać na spoTkania miłośników ortografii I (sic!) stylistyki. Polecam!

Gość gość
dlaczego piszesz "i" z wielkiej litery??????

Gość gość
to tylko w naszym kraju dzieci są tresowane do I komunii jak psy

Gość gość
dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli wierzę, przystępuję do sakramentu to i spełniam warunki i obowiązki tj właśnie np coniedzielna msza.

Gość gość
Jak Ci nie pasują zasady ro nie puszczaj dziecka do komunii. Proste.

Gość gość
sorry ale jak sie nie podoba I komunia i przygotowania do niej to droga wolna, nikt nie zmusza, to jest dobrowolne.

Chodzimy do kościoła bo jesteśmy katolikami. Gdyby mi coś nie pasowało - przeszłabym na inna wiarę. Moje dziecko w tym roku idzie do I komunii i zupełnie nie rozumiem ludzi :o Po co dają dziecko do komunii skoro mają gdzieś nauki,chodzenie do kościoła,modlitwę.

Gość gość
Pisze duze I , bo nie mam polskich znaków, nie zamierzam przestawiac I nie mam problem z czytaniem innych postow:) Drogi gosciu, prosze napisz mi moja wypowiedz, tak by byla zgodna ze wszystkimi zasadami gramatyki, stylistyki I ortografii:) Bardzo chetnie sie doucze od lepszego :P Pokaz co potrafisz :), bo jak na razie nic ciekawego do tematu nie wniosles.. U mnie po prostu jak ktos slusznie zauwazyl nie ma takiej tresury jak w Polsce. Dzieci nie ucza sie klepac modlitw na pamiec, nie zadawac pytan I znac z pamieci dogmaty wiary... Zreszta moje dziecko chodzi do katolickiej szkoly :) I chwale to sobie , a zwlaszcza lekcje etyki I religioznastwo u starszego :P Nie ma jedynej slusznej religii, po prostu by to nie przeszlo, zbyt duzo dzieci roznych innych wyznan jest w szkole, choc katolikow jest najwiecej.

Gość gość
a co to jest CHRZEŚCIJANIZM? lol nie rozumiem po co posyłacie dzieci do komunii, skoro nie chodzicie do kościoła. nie cierpię hipokryzji.