Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia u rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy co polecacie na zaparcia dla rocznego dziecka? Synek od 3 dni nie robi kupy, jadł już gotowane jabłka, deserek ze śliwkami i winogronami, zupę ogórkową, pije wodę przegotowaną i herbatę z kopru i rumianku. Wsadziłam mu dzisiaj czopek ale też nic nie dało. Chyba będę musiała iść do lekarza jutro jak nie zrobi bo ma straszne boleści.

Gość gość
czopek glicerynowy nie pomógł wcale??? spróbuj położyć dziecko na plecach, nóżki zegnij w kierunku klatki piersiowej, masuj brzuszek oliwką zgodnie z ruchem wskazówek zegara, powinno pobudzić pracę jelit. Jeśli dziecko może pić mleko to daj mu napić się kefiru ostatecznie lewatywa ale to naprawdę w ostateczności

Może masaż brzuszka, troszkę więcej ruchu niż zazwyczaj (jakiś spacerek za rękę lub bez - nie wiem czy dzieciaczek już sam chodzi). I duuużo pić.

Gość gość
Mały bardzo dużo chodzi sam po mieszkaniu po dworze na chwile nie usiądzie nawet. Także ruchu ma dużo, gotuje mu kompot ze śliwek i jabłek jak wstanie to dam mu do obiadku. Pije też b dużo płynów, zrobie ten masaż później i spróbuje z kefirem dziękuje za komemtarze:)

Gość na pasożyty go przebadaj
tym bardziej jak ma kontakt ze zwierzętami

Gość gość
Zetrzyj jabłko ze skórką i mu daj albo gruszki mu podawaj .Buraki tez działaja dobrze na zaparcia nie dawaj bananów dziecku

Gość gość
Nie ma kontaktu ze zwierzętami póki co w piaskownicy też jeszcze bo zimno. Myje ręce często, itp. Kurde on bardzo lubi banany i nawet wczoraj jadł musze odstawić. O burakach nie wiedziałam dzięki.

Gość gość
No banany koniecznie odstaw nie dawaj codziennie jemu .2x w tygodniu mu dawaj

Gość gość
Odstawie koniecznie ale bedzie płacz bo uwielbia manne z bananami hehe. On generalnie b dużo je, nie jada słodyczy ale je kasze mleczno-ryżową raz dziennie na śniadanie około 250 może dlatego już sama nie wiem.

Gość gość
Manne mu gotujesz czy taka gotowa kupujesz ?Wiesz dzieci czasami nie toleruja manny .Moja córka tez miała zaparcia własnie po mannie jak jej wprowadziłam .Ja gotowałam jej manne wiem ze firma bobovita chyba pozniej na rynek wypusciła kaszki nowe

Gość gość
Ja sama mu gotuje zawsze się dobrze po niej czuł nie miał problemów z kupką. Zwykle dodaje do tego owoce banany, albo deserek gotowy.

Gość gość
Aha nie miał problemów hmm ... to stawiam na banany zminimalizuj je i dawaj mu te gruszki i buraki a kupki sie uregulują :)

A pamiętam też, że kiedyś pomógł nam espumisan, choć głównie dedykowany jest wzdęciom. Jeśli masz w domu możesz spróbować. Podaję Ci też link do strony z pytaniami i odpowiedziami o espumisanie - jest tam też artykuł o problemach z wypróżnianiem.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi, pomogl deserek że sliwek ale sie splakal bidus

Gość gość
Podobno jablko gotowane zapiera. Moj uwielbia banany,tez ma po nich zapala cia. Ale jada codziennie ale i codziennie surowe jablko i problemy z zaparciami sie skonczyly.

Gość gość
Te zapala cia to mialo byc zaparcia:) cos mi tel.zmienil.

Gość gość
Ryż go zapiera w tej kaszy.