Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy drugi raz nadałybyście swoim dzieciom te same imiona?

Polecane posty

Gość gość
moja ma Karolina na imię, charakterna jest jak diabli i wszyscy mi mówili,ze tak będzie,ale ja już w podstawówce mówiłam,ze takmoja córka, jeśłi taką będę mieć, nazwę, po mojej babci... no i dałam.. i pasuje do niej bardzo i bardzo nam się podoba,i nigdy bym nie zmieniła,ale fakt faktem charakterna i uparta i tylko sposobem do niej :-)

Gość gość
Moje corki maja na imie Dominika i Nina i wcale nie sa to zbyt popularne imiona mimo ze sa juz nastolatkami,podobaja mi sie nadal, syn ma na imie Dawid bo tak chcial maz a mi podobal sie Milosz i tego bardzo zaluje bo Dawidow jest jak psow :)

Gość gość
Tak. Imiona były przemyślane, nie kierowaliśmy się modą ani tym, czy są popularne czy nie. Mam dwóch synów. Są to imiona słowiańskie, nie spolszczone typu Katarzyna, Tomasz czy Maciej, ale takie jakie mają swoje znaczenie wywodzące z języków słowiańskich (jak Stanisław, Bożena). Jedno bardzo rzadko spotykane, a drugie bardziej popularne, ale chyba nie jest bardzo modne ostatnio.

Gość gość
syn ma na imie Dawid bo tak chcial maz a mi podobal sie Milosz i tego bardzo zaluje bo Dawidow jest jak psow usmiech.gif xxx Mój syn też Dawid. Mimo, że jest to bardzo popularne imię to nadal bardzo mi się podoba. Też chciałam Miłosza a mąż Maksymiliana więc Dawid był kompromisem na jaki poszliśmy:)

Gość gość
najgorsze wiadomo te wszystkie Oliwki, jesiki, nicolki, julki tojest patol chodz moja ma na imie Laura ma 16 lat i tez slysze czesto u patoli ale kiedys nie znalam zadnej

Gość gość
A ja nie zmieniłabym imion swoim dziewczynką...pasują do nich idealnie:)

Gość gość
moj syn ma na imie Bartlomiej, Bartek. Znam jeszcze 2 w podobnym wieku, ale z tego co czytam jest to imie popularne, a choc nie zalezy mi na oryginalnosci, to i nie chcialam, zeby mial imie jak co trzeci chlopiec, a tak byc moze bedzie, trudno. Chyba mimo wszystko nie zmienilabym mu imienia, bo to do niego pasuje, podoba mi sie i pelna forma, i zdrobnienia, a na tym mi zalezalo...