Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja raz dwa trzy

Apel do Polaków. Do LUDZI POLSKICH

Polecane posty

Gość ja raz dwa trzy

Słuchajcie, stosuję w tym momencie do Was apel- do Was jako Polaków. Czytając różne portale informacyjne, słuchając wiadomości widzi się, że tu iskrzy na Węgrzech, tu we Włoszech, tu w Grecji czy jeszcze gdzieś indziej. o Ukrainie nie wspominam, bo sytuacja tam jest całkowicie inna. Walczą o wszystko. Z rządem głównie. Bo nie podoba im się reforma tego, reforma tamtego.. a mimo to taka reforma jest io koniec. Nam też się nie podoba. Przynajmniej mnie sytuacja w naszym kraju. Minimalna płaca, za którą tylko zaradni są w stanie wyżyć utrzymując trzyosobową rodzinę (przynajmniej), reforma służby zdrowia, przy której tylko zdrowi dadzą radę doczekać wizyty.... Zbędne służby mundurowe, jak choćby w wielu miastach odwołana straż miejska, która tylko miała zapewnić wpływy do budżetu, a nie realnie pilnować porządku. Czy my- Polacy nie potrafimy wziąć się w garść, wyjść na ulicę i powiedzieć rządzącym DOŚĆ? Dlaczego narodowcy potrafili na kilka godzin zablokować odbudowę tęczy w Warszawie (pomijam to czy dobrze czy źle, bo nie o tym wątek) a my, ludzie, którym nie podoba się sposób rządzenia naszymi pieniędzmi siedzimy cicho?? Podoba Wam się to, że WASZE pieniądze są przepuszczane na pierdoły, zamiast trafiać 'za pośrednictwem władz' w Wasze ręce z powrotem?? Budżet obywatelski? Kpina- rzecz zrobiona tylko po to, by mieszkańcom powiedzieć- macie pieniądze, które wydajecie na to co większość chce. A reszta pieniędzy? Marnotrawiona jest tak jak tylko się da. Bez konsultacji społecznych, beż żadnego udziału mieszkańców. A przecież pieniądze te mogły by być spożytkowane lepiej... Czy nie uważacie, że 'Służba dla regionu' jak to określają radni nie powinna być służbą w dokładnym tego słowa rozumieniu? Wolontariatem. Jak Sołtys w wielu (o ile nie we wszystkich) wsiach w Polsce. Pracuj i dziel się swoim wolnym czasem DLA DOBRA NARODU. A nie po to by się nachapać.... a niestety większość z tych 462 sztuk po to tylko tam siedzi. Oglądacie może na żywo posiedzenia sejmu? Ilu ich tam jest? Z reguły 40-50 osób. z 462 ! SKANDAL! Pozdrawiam wszystkich, którzy dotarli do końca. - Piotr.

Gość gość
Ale to juz bylo...!

Gość gość
ja też cię pozdrawiam, dotrwałam do końca tych wypocin 🖐️ :D :P

Gość zapend
no dobra, wyjdziesz na ulicę i co krzykniesz ? DOBIJCIE NAS BO MAMY DOŚĆ !