Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja jaka?

Polecane posty

Gość gość

jaka wedlug was jest najlepsza antykoncepcja? zastanawiam sie nad krazkami i tabletkami i nie wiem co leszpe:)

Gość gość
W jaki stanie jesteś,czy dopiero zaczynasz?

Gość gość
dopiero zaczynam :)

Gość gość
tabletki! krążki.... :O eee, daj sobie spokój, chyba mało to wygodne

Pigułki są bezpieczne i wygodne, ale nie każda kobieta może przyjmować tabletki hormonalne. W związku z tym, zanim lekarz wypisze receptę na pigułki, musi wykluczyć istnienie przeciwwskazań do stosowania preparatów tego typu. Aby wykluczyć przeciwwskazania, ginekolog powinien skierować cie na badania. Przeczytaj ten artykuł. Wszystko jest tutaj świetnie opisane http://portal.abczdrowie.pl/badania-do-wykonania-przed-rozpoczeciem-stosowania-antykoncepcji

Gość gość
pigułki powodują skutki uboczne, poczytaj jakąkolwiek ulotkę, ale może się zdarzyć, że ty akurat będziesz je dobrze tolerować. Po prostu zapytaj swojego ginekologa i niech ci przedstawi wady i zalety jednej i drugiej metody. Przy pigułkach powinnaś mieć zrobione dokładne usg dopochwowe i usg piersi. Jak się na nie zdecydujesz to bierz osłonowo probiotyk taki jak np. provag.

Gość gość
Dla każdego najlepsze jest coś innego. Ja używam komputera cyklu - Cyclotestu, stosuję więc metody naturalne. I mi właśnie ta metoda odpowiada najbardziej

Gość gość
mam dopiero 19 lat i nieregularne cykle wiec metody naturalne odpadaja a na lateks jestem uczulona wiec prezerwatywy tez odpadaja.. slyszałam ze krazki podobno lepsze bo nie trzeba codziennie o nich pamietac ale tabletki znowu polecaja kolezanki i mam dylemat ;p

Gość gość
zastrzyk, bierzesz raz na 3 miesiące

Gość gość
a brała któras z was sylvie 20 ?

Gość gość
Osobiście stosuje krążki od ośmiu miesięcy, przy pierwszym miałam bóle głowy, przy kolejnych już nie. Na krążkach nie tyje, nie mam problemów z nawilżeniem w trakcie stosunku. Zakładam go na 21 dni i mam spokój. Dodatkowo od miesiąca przy nich zażywam harmonellę, w celu ochrony układu krążenia i wątroby, tak doradził mi ginekolog na ostatniej wizycie. Zauważyłam że mam po nich ładniejszą cerę i siłę na wszystko ;)

Gość Iza1478
Ja stosuje pigułki od 2 lat, na początku nie czułam się za dobrze, bolała mnie głowa, miałam zmienne nastroje, jednak po jakimś czasie dolegliwości ustąpiły. Jestem zadowolona z ich działania, ostatnio mój ginekolog zalecił mi abym dodatkowo zastosowała harmonellę dla ochrony serca i wątroby. Ponadto zawiera chrom, który pomaga utrzymać prawidłową masę ciała a u mnie z wagą różnie bywa.

Gość gość
Pigułki bezpieczne ha ha. Najwyżej wygodne. Ja bym dzisiaj pomidora bezpiecznym nie nazwała a co dopiero coś co ma tyle chemii i tyle skutków ubocznych..