Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gwarancja stomatologiczna

Polecane posty

Gość gość

Witam, Czy jest coś takiego jak gwarancja stomatologiczna u prywatnych dentystów? W tamtym roku miałem leczony kanałowo żab, dziś ten żab trzeba albo leczyć albo wyrwać.

Gość gość
tak sa gwarancje na plomby, na korony itd tylko zalezy co sie dzieje z zębem i czy gwarancja to obejmie.Koniecznie lecz ząb, wyrwanie to ostatecznosc a kazdy ząb ma swoje funckje

Gość gość
na wypełnienie tak,tzn plombę, na protetyczne sprawy ale leczenie kanałowe to raczej nie leczenie kanałowe to ostatecznosc, mozesz szukać stomatologa,który ma mikroskop i przeleczy ząb pod mikroskopem,powtórnie ,tylko to kosztuje słono

Gość gość
To było 3 kanałowe leczenie i wstawianie na końcu plomby. Ale u każdego prywatnego dentysty są jakieś gwarancje?

Gość gość
tak u kazdego, zanim pójdziesz do gabinetu zadzwon i zapytaj zeby Cie nie spławiła, a co sie dzieje z zębem???

Gość gość
BOli i strasznie spuchło mi dziąsło u tego zęba. Ale słuchaj robiła mi ten ząb taka kobieta, teraz jej nie ma, ale w piątek byłem u właściciela gabinetu i mi popatrzył na zęba i powiedział albo powtórne leczenie albo wyrwanie, ale w piątek wyrwanie było niemożliwe z powodu ropnia(już nie pamietam dokładnie) Zapytałem go czy mam coś płacić a on mi powiedział, że w poniedziałek będziemy się liczyć..... żenada kur... Wtedy za 4 wizyty zabuliłem 500 zł, pół roku tmeu...

Gość gość
jesli plomba sie rozszczelniła to musi Ci wyleczyc go za darmo, ale jesli cos sie dzieje z dziasłem i stad ten ropien to juz nie jej wina. W kazdym razie nie daj sie spławi, powiedz ze jest gwarancja i oczekujesz usługi za darmo

Gość gość
masz w ogóle antybiotyk???

Gość gość
powtórne przeleczenie kanału kosztuje ok 350 zł Pytanie czy miałaś robione RTG po leczeniu kanałowym? Teraz to w standardzie. Jeśli siepaprze, tzn kanał nie wypełniony do końca Może tam być stan zapalny, złamane narzędzie itp ja tak miałam zapłaciłam za powtórne przeleczenie 350 zł za 1 kanał. W zębie były 4 kanały.. pod mikroskopnem oczywiście trwało kilka godzin. Pamiętajcie zawsze po przeleczeniu kanałowym RTG i sprawdzić czy kanały do końca wyleczone

Gość gość
Właśnie coś wpominał o mikroskopie... W czwartek byłem u dentystki w ośrodku zdrowia, kazała mi zrobić rentgen zęba i ona mówiła, że na tym zebie widać ze coś tam zostało. Ten dentysta już nic o tym nie wspomniał jeszcze się dziad tyle gapił w te zdjecie ze hej. Mam antybiotyk tak to bym się załamał z bólu...

Gość gość
jeśli się zdecydujesz na powtórne przeleczenie to koniecznie i tylko tam gdzie jest mikroskop! Ja bylam w klinice, gdzie owszem, uznali, ze leczą ponownie kanały i co? i g***o, mikroskopu nie było! Bab rozwierciła, powiedziała, z enie da rady i że może mi zalepić a ja mam co rok! do końca życia robić kontrolne RTG czy się tam nic nie paprze. Poszłam do specjalisty z mikroskopem, ultradźwiękami po kawałeczku rozbił narzędzie pozostawione przez partaczkę i uratował zęba

Gość gość
a byłes, przepraszam, myślałam, ze do dziewczyny piszę. Złamane nnarzędzie to poważna sprawa, to jest miejscowy stan zapalny, moze się przyplątać sepsa. A jeśli złamane narzędzie przemieści się i trafi do krwiobiegu? kaplica. Nie poddawaj się, przede wszystkim teraz od ładnych kilku lat lekarze robią RTG kontrolne po leczeniu kanałowym. Dlaczego nie zrobiła? Bo pewnie wiedziała, ze zostawiła kawałeczek narzędzia.

Gość gość
Zrobiłą mi zdjecie RTG po zabiegu, ten jej szef sprawdził na zdjęciu (co było robione pół roku tmeu po zabiegu) ze wszystkie kanały były git. A teraz co? dziąsło spuchło jakby mnie szerszeń ugryzł od środka. I znowu mam kur... bulić, nic o gwarancje nie podpisywałem, a ich siedziba to śmiechu warte 25metrów od powiatowej komendy....

Gość gość
jak były git jak jest teraz źle? moze nie wyszło na zdjęciu. Ale jak teraz mówi ktoś, ze jednak coś tam zostało to znaczy- trzeba wyjąć. Ona zostawiła nie Ty jej problem bo to jej wypadek przy pracy

Gość gość
dentystyka w ośrodku zdrowia, starsza pani ze stażem 30 lat zobaczyła zdjęcie to od razu zobaczyła, że coś tam zostało, a ten dentysta wpatrywał się chyba ze 2 minuty żeby coś tam znalazł, nie odpuszcze kur...