Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile razy dziennie Wasze półtoraroczne dzieci piją mm?

Polecane posty

Gość gość

Moja na śniadanie kaszkę z mlekiem 120 ml, drugie śniadanie chlebek z masłem i wędliną, obiadek, mleko 120ml, deser - owoce i na kolację mleko 120 ml, w międzyczasie chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe, kawałek jabłka, banana.

Gość gość
U nas jest kaszka 160ml na sniadanie, potem obiad ok 200-220g zupki lub drugiego dania, na deser 100g jogurtu i na kolację znowu kaszka 160ml lub mleko 210ml.

Gość gość
ani razu odkąd skończyła 17 mies.

Gość gość
Mój przeważnie do popijania śniadania i podwieczorku dostawał mleko, ale tak powiedzmy pół dziecięcego kubka, i przed spaniem butla mm. Kaszek nie jadał, często dostawał twarożki i jogurty.

Gość gość
przed spaniem

Gość gość
wow, autorko, to duzo tego mleka dajesz. Z tego, co wiem, to rocznym dzieciom jest zalecane 500 ml mleka dziennie, a tak to już normalne jedzenie i produkty mleczne. Ja daję swojej córce mleko z kasza do spania i czasem mleko do popicia na śniadanie. A tak to daję kasze, owoce, normalne obiadki, zupki, jogurty, ser zolty, kefir itp.

Gość gość
Moja jak skończyła rok w ogóle nie je mleka - odrzuciła bo ma odruch wymiotny. Serki i jogurty bardzo lubi