Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amberoffuture

37 albo 39 tydz ciazy

Polecane posty

Gość amberoffuture

drogie panie mam pewien problem poniewaz z usg jestem w 37 tygodniu z miesiaczki 39 tydzien ciazy. Terminy dosc rozlegle poniewaz 22.04 i 04.05. Od 2 tygodni miewam skurcze przepowiadajace, rozwarcie 2 cm, glowka dziecka zeszla bardzo nisko na ostatnim padaniu usg dostalam takie informacje. Od paru dni pojawily mi sie bole jak na @ najpierw slabe teraz mocne i wyrazne. Dwa dni temu opadl mi brzuch. Ruchy dziecka zaczely mnie bardzo bokec nawet w nocy potrafia mnie obudzic. Do toalety latam co 20 minut. Moja waga przez miesiac spadla o 0,7 kg czy to oznacza ze porod tuz tuz? Ale co z wyliczen lekarza? Ktory tydzien brac pod uwage? Dodam ze to moja 2 ciaza w 1 moj snek urodzil sie rowno o terminie z miesiaczki co do dnia.

Na tym etapie ciąży w góle nie bierze się pod uwagę terminu z USG. No chyba, że od samego początku miałaś taką rozbierzność. Jeżeli nie to oznacza jedynie, że dziecko jest małe. Zamiast 3 kg będzie ważyć np. 2,5.

Gość gość
Wygląda na to, że możesz się szykować na przyszły tydzień ;D Dla mnie to też będzie 40 tc - i też w pierwszej ciąży urodziłam w terminie.

Gość amberoffuture
Tak od samego poczatku byla u mnie taka rozbierznosc

Gość gość
I jeszcze pytanie mam czy moge cwiczyc juz na pilce? Slyszalm ze dopiero jak akcja porodowa sie rozpocznie mozna

Gość gość
Ja jestem w 40 tygodniu ciąży wg. ostatniej miesiączki i zawsze tak było na usg, w 32 tygodniu wg wymiarów dziecka wyszedł średni wiek ciąży 34 tydzień. Dziecko na razie chyba nigdzie się nie wybiera. Lekarz bierze pod uwagę termin z ostatniej miesiączki

Gość gość
Na pilce mozesz cwiczyc tylko nie przesadz z cwiczeniami.