Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niezapłacony rachunek za prąd

Polecane posty

Gość gość

Witam, przez nieuwagę zapomniała zapłacić wyrównania za energię elektryczną w wysokości 470,00 zł za okres od lipca 2013r. do stycznia 2014 r. Termin płatności minął 15 lutego br. Przesłali mi wezwanie do zapłaty, w związku z tym, że to duża kwota nie jestem jej w stanie teraz zapłacić w całości. Do końca miesiąca powinnam w całości zapłacić. Wysłałam maila z prośbą o rozłożenie tej kwoty na raty, na razie nie otrzymałam odpowiedzi. Termin płatności minął w zeszły piątek (zgodnie z wezwaniem do zapłaty). Czy mogą już mi odciąć prąd i nie przychylić się do wniosku o rozłożenie zaległości na raty? A jeśli się nie przychylą to czy zdążę do końca miesiąca uregulować tą należność zanim odetną? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Gość tak będzie najszybciej
Zadzwoń i zapytaj. :O

Gość gość
jaka firma?

Gość gość
Mogą 2 tygodnie po terminie odciąć z tego co pamiętam.

Gość gość
TAURON Będę dzisiaj do nich dzwonić. Ale lepiej wiedzieć na co się przygotować.

Gość gość
wystarczy do nich zadzwonic, zapytac, to nie boli :)

Gość gość
powiedz ze wyslalas prosbe o rozlozenie na raty, powinni pojsc na to , kwestia tego czy wyslalas prośbę w odpowiednie miejsce...

Gość gość
No właśnie czemu nie wysłałaś tego pisma poleconym? Mail to nie jest oficjalne pismo i o ile nie masz podpisu elektronicznego to nikt tego nie potraktuje poważnie.

Gość gość
A w jakie miejsce miałam wysłać? Mam potwierdzenia dostarczenia wiadomości do Biura Obsługi w moim rejonie. Nawet dzisiaj do nich pisałam, ponieważ część kwoty (50,00 zł) wpłaciłam dzisiaj. Przesłałam im potwierdzenie. Natomiast prośbę o rozłożenie na raty wysłałam w zeszłym tygodniu.

Gość gość
W sumie nie wiem czemu nie listem. Szczerze, przestraszyłam się strasznie, że zapomniałam o tym rachunku i najszybszym sposobem było przesłanie maila.

Gość gość
tauron jest bardzo wymagajaca firma jesli chodzi o dluznikow, nie chcę Cię straszyć ale...

Gość gość
Zawsze pisząc maila powinnaś tę sama treść przesłać listem poleconym (choćby w terminie późniejszym) dodając, że mail w tej sprawie juz poszedł.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Zadzwonię dzisiaj do nich i prześle też dzisiaj wniosek o rozłożenie na raty tej kwoty listem poleconym. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze coś załatwić...