Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak gotujecie rosół?

Polecane posty

Gość gość

Aby był pyszny i aromatyczny, moj jest jakiś... mdły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
P*****lnieta idiotka tematów o rosole jest multum a ta zakłada kolejny. :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 8383
-porcja rosołowa -udko z indyka bądź szyja -kawałek wołowinki -2-3 cebule wcześniej podpieczone na gazie -4 marchewki -pietruszka -por -seler - jak jest to również liście magi -5 szt ziela angielskiego -4 listki laurowe wrzucam też ze 4 suszone grzyby No i taki wywar gotuję około 3h, no oczywiście dodaję sól pieprz (daję też kostkę rosolową).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rosół musi delikatnie "mrugać" a nie gotować się na pełnym ogniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jakas kostka do wody do tego przyprawy - lisc laurowy ziele angielskie pieprz marchewka i pietruszka ze dwie kostki rosolowe vegeta i zagotowac az mieso zacznie odchodzic od kosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
omg kto gotuje rosół z vegetą i kostkami rosołowymi????!!!! czyżby mamy nmie nauczyły was gotować zwykłego rosołu, czy same też dają chemię? masakra :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
teraz bez chemi nic sie nie udaje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rosół się nie udaje bez chemii?! no nie, ty chyba nigdy nie jadłaś prawdziwego rosołu!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak ktoś nie potrafi gotowac, to faktycznie bez chemii nic mu się nie udaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię tak: woda + mięsiwo z kością (np. korpus i udko albo szyje z indyka, można też całą kurę a potem z mięsa zrobić potrawkę) + 2-3 pietruszki + 2-3 marchewki + kawałek selera + por (lub cebula, którą można wcześniej opalić) + ziarenka pieprzu + 2 ziarenka ziela angielskiego + sól + pod koniec gotowania natka pietruszki albo lubczyku (czasem dodaję też liść laurowy, ale rzadko).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kurcze, ciągle uznaje za spam i nie można nic napisać :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Autorkaaaa
Chodzilo mi o rosol bez kostek i veget, oczywiste ze jak walne wegety to nie bedzie mdly. Zawsze robilam tak: mieso z kaczki, porcja rosolowa, 2 cebule, 2 listki, 3 ziela angielskie, tymianek i lubczyk, 3 marcherwki, por, seler i pietruszka. I jakis taki sredni jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
daj więcej pietruszki i może za dużo wody lejesz, albo dłużej gotuj bez przykrycia żeby nadmiar wody odparował

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
+dwie kostki winiary rosul z kury +woda +marchewka +pietruszka +seler +kosc wieprzowa +wegeta do smaku pychotka u mnie w rodzinie uwielbiajom

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×