Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krew

Polecane posty

Gość gość

Witam Was, W piątek w pracy zaczął boleć mnie strasznie dół brzucha i czułam kłucie w prawej nerce. Pod wieczór zaczęłam biegać co 5 minut do łazienki, aby oddać mocz - niestety bez skutku. Kropelka i to w strasznych bólach i męczarniach. Kierowniczka powiedziała, że nic tu po mnie i powiedziała żebym poszła do domu wygrzać się i odpocząć. W sobotę rano wstałam tak jak do pracy a ból był taki, że oblewał mnie pot i miałam 37.8 stopni gorączki. Zadzwoniłam do pracy, że nie dam rady przyjść, bo nie mogę się ruszyć. Spałam praktycznie cały dzień, budząc się co jakieś pół godziny, bo ból był nie do opisania. Wkońcu wstałam i poszłam do łazienki. Udało mi się oddać trochę moczu i ból przeszedł jak ręka odjął. Zadzwoniłam do pracy, że w niedziele będę, bo już ze mną dobrze, ale w nocy z soboty na niedziele dostałam gorączki, wymiotów, znów tego bólu brzucha i na dodatek pojawiła się dosyć duża ilość krwi w moczu. Poszłam na ostry dyżur, gdzie usłyszałam, że nie ma urologa i, że muszę pojechac do innego szpitala. Niestety nie byłam w stanie. Poszłam do domu, spędziłam prawie całą noc na toalecie, próbująć oddać mocz cały czas oddawałam krew. Dzisiaj zapisałam się do lekarza rodzinnego na 17. Wymioty, nudności, dreszcze i ból podbrzusza towarzyszą mi cały czas. A wypróżnić się nie mogę. Co to może być? I powiedzcie mi czy lekarz może mi dać za wczoraj zwolnienie lekarskie? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, M.

Gość gość
boże co za denne pytanie masz zatrzymanie moczu, ewidentnie objawy typu wymioty i podwyższona temperatura o tym świadczą pewnie kamień utkwił gdzieś w przewodach moczowych powinnaś natychmiast jechać do szpitala, nie wiem na co czekasz ? na mocznicę i śpiączkę ? ci lekarze na izbie przyjęć są nieodpowiedzialni, nie powinni cię odsyłać powinni zrobić przynajmniej badanie krwi na mocznik i kreatyninę dzwoń na pogotowię i nie daj się zbyć, jeśli kiedykolwiek ktoś w szpitalu będzie chciał cię zbyć zażądaj by podpisał oświadczenie że odsyła cię na jego odpowiedzialność