Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja sie  tylko pytam

dlaczego zdrada boli?

Polecane posty

Gość ja sie  tylko pytam

tak sie tylko zastanawiam dlaczego zdrada boli. wiemy ze nawet ludzie ktorzy kochaja, czasem ulegaja pokusie i zdradzaja. ale dlaczego to boli? skoro ten mezczyzna / ta kobieta nas kocha, daje z siebie wszystko, jest dla nas wsparciem, przezywa z nami radosci i smutki i 'nie ubedzie' nam go / jej po zdradzie, to dlaczego boli ten chwilowy kontakt cielesny z inna osoba?

Gość gość
bo to podkopuje naszą wiarę w siebie i człowiek z natury jest zaborczy, nie chce się dzielić tym co zdobył - amen!

Gość ja sie  tylko pytam
ok, to mamy jeden argument. 1. zdrada zabija nasza wiare w siebie nie jestem idiota, mnie tez by zdrada okropnie bolala i dla mnie jest nie do wybaczenia i wlasnie zastanawiam sie dlaczego nie jest do wybaczenia? bo nie daloby sie odbudowac mojego ego? dlatego zadaje to pytanie. prosze innych o odpowiedzi i najlepiej bez bluzgow.

Gość ja sie  tylko pytam
ok, to mamy jeden argument. 1. zdrada zabija nasza wiare w siebie nie jestem idiota, mnie tez by zdrada okropnie bolala i dla mnie jest nie do wybaczenia i wlasnie zastanawiam sie dlaczego nie jest do wybaczenia? bo nie daloby sie odbudowac mojego ego? dlatego zadaje to pytanie. prosze innych o odpowiedzi i najlepiej bez bluzgow.

Gość gość
dla niektórych jest do wybaczenia, dla niektórych nie. dla mnie nie jest, bo to oznacza, że zwiększa się szansa na kolejną zdradę, niewierny partner to też ryzyko chorób, które mógł podłapać od kogoś innego.

Gość gość
claude speed - nie zgodze sie. ja swoja dziewczyne kocham, ale ja zdradzilem, bo po prostu nie moglem sie opanowac przed zakosztowaniem kobiety, ktora podobala mi sie od czasow szkolnych.

Gość gość
2. argument Po prostu fizycznie brzydziłbym się dotknąć kobiety która oddałaby swoje ciało innemu mężczyźnie . Nie, nie musi być dziewicą w momencie kiedy ją poznaję ale jeśli jest moją kobietą to tylko moją a ja tylko jej .

Gość ja sie  tylko pytam
2. zdrada zwieksza ryzyko zlapania choroby wenerycznej

Gość gość
Zdrada boli, bo nagle okazuje się, ze żyje sie z człowiekiem, którego sie nie zna. Z takim padalcem, ochłapem, który z powodu chuci jest w stanie zniszczyć rodzinę.

Gość ja sie  tylko pytam
Za pozno na dwa, to bedzie trzy ;p 3. zdrada powoduje obrzydzenie kontaktu fizycznego

Gość CO TO ZA IDIOTYZMY TUTAJ SĄ
Co to za idiotyczne pytanie? Chora jesteś?

Gość ja sie  tylko pytam
4.zdrada powoduje poczucie ze zdradzajaca osoba jest nam obca

Gość gość
claude speed - jestem juz 5 lat z ta dziewczyna i wiem, ze ja kocham :)

Gość ja sie  tylko pytam
tak, jestem chora

Gość ja sie  tylko pytam
ona wie, ze zostala zdradzona? a jak ty sie z tym czujesz?

Gość gość
Północ sen w ukłonach się łamie Wszechpotężna jest pamięć Gdy wstępuje na tron Na jej twarzy kochanek Czas zostawił swój ślad Szuka winnych w księgach lat Pamięć jak okrutnie nie kłamie Gdy przesuwa przed nami To co sprawia nam ból Gdy bezsenność rozciąga Ponad noce i dnie W gorzką przeszłość posłów śle Oto jestem pierwszą łzą Co płynie w głąb i boli Oto jestem nieprzytomnym gestem Złym snem i resztką woli Przerwij moje noce koszmarów Jeśli pamięć jest karą Czemu weszła w nasz dom Jeśli błądzi co noc Po drogach smutku i zła Co tu znajdzie kilka dat Oto drży od rozmów stół Przyjaciół śmiech łagodny Lecz oto lęk Biegnę przez mrok i zamieć Zdradzona zła i sama Pamięć wciąż osłania i rani Zawsze wierna jak kamień Zawsze czuła jak mgła Zgodny taniec W przedświcie krążą Pamięć i wiatr Spójrz za siebie Żyć już czas

Gość ja sie  tylko pytam
5. niszczy zaufanie