Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jutrzeneczka

Pomoc dla mamy

Polecane posty

Witam. Jestem nowa na forum i nie bardzo wiem czy dobrze wybralam kategorie. Otóz potrzebuje pomocy/porady. Jestem mloda mama, mam 6 miesieczna coreczke. Mam rowniez narzeczonego. Moje pytanie brzmi czy moge starac sie o jakis zasilek dla mlodej mamy? Moj narzeczony zarabia niezbyt duzo bo jakies 1500zl i do tego pracuje na czarno, ja bardzo chcialabym pojsc do pracy ale narazie moje dziecko jest za male zeby je zostawic z kimkolwiek gdyz jest bardzo przywiazane do mnie. A drugim problemem jest to ze mieszkam w bardzo malej miejscowosci gdzie do najblizszego miasta jest jakies 30km i ciezko jest sie tam dostac bez samochodu, a mamy tylko jeden z ktorego korzysta moj partner. Chwilowo mieszkamy z rodzicami mojego narzeczonego i to jest maly plus gdyz nie placimy czynszu lecz nie takiego zycia chcialam bo jestem tu traktowana jak piate kolo u wozu... Bardzo prosze o porady, czy mam szanse dostac jakies pieniadze z np. MOPS-u ? Czy jakies inne zasilki mi przysluguja? Gdyz te pieniadze ktore zarabia moj TŻ i zasilek na dziecko w wysokosci 77zl nie bardzo nam wystarczaja, gdyz same oplaty na utrzymanie domu, paliwo do pracy juz wynosza ok 700zl a gdzie jeszcze jedzenie, potrzebne rzeczy dla dziecka, jakies ubrania i cokolwiek innego? Prosze o pomoc.

Gość gość
Do roboty leniu a nie żebrać od państwa! Dzieciaków narobią bez konkretnych perspektyw a potem wyje taka ,nie tak to sobie wyobrażałam" to trzeba było najpierw zatroszczyć się o mieszkanie i finanse a potem robić dzieci. Gardzę takimi ludźmi jak ty. Nieroby i nieudacznicy życiowi z postawą roszczeniową. Dobrze wam tak.

Chyba czytac czlowieku nie potrafisz, pisalam ze chce isc do pracy ale tu gdzie mieszkam wszedzie jest daleko. Caly czas pracowlam od 15 roku zycia i jak nie wiesz madralo to sie nie udzielaj, Potrzebuje pomocy chwilowo a nie na dluzsza mete a ty od razu krytykujesz. Postaw sie w miejscu innych bo to ze tobie sie ulozylo nie znaczy ze ode razu innym musi. Jedynie moja wrodzona skromność zakazuje mi wypisywac miejsca, w które chętnie kazałabym ci się pocałować. Pa

Gość gość
A dlaczego skoro o 15 roku życia pracowałaś nie masz teraz macierzyńskiego?

Gość gość
gdzie napisala ze pracowała od 15 roku zycia??

Pracowlam na czarno i dlatego nic z tego nie mam, ale juz mam prace na teraz. I prosze mnie nie obrazac jesli nie zna sie sytuacji do konca. Kazdy czasem potrzebuje pomocy... Ale ja juz jakos sobie poradzilam.