Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

napiszcie mamusie jak robicie sos do ziemniaczkow taki pieczeniowy

Polecane posty

Gość gość

bo maz marudzi zebym mu zrobila a ja nie potrafie tzn nigdy nie robilam bo u mnie w domu sie nie jadlo czegos takiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
idziesz do sklepu kupujesz w torebce, aby się nie poznał mąż zabiel śmietaną wrzuć liścia laurowego i ziele angielskie koniec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
chcesz go otruć ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a robisz do miesa? z wywaru od miesa, doprawiasz, dodajesz tylko w sumie porzyprawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale ja chce sie nauczyc robic taki prawdziwy bo z torebki to kazdy glupi umie zrobic :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale jak z wywaru z miesa? z tego tluszczu w ktorym sie miesko smazy z tej wody? bo wiem ze tesciowa tam daje jakies smietany make tak mi maz tlumaczyl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Smaze mieso na kasi,ok 10 minut z kazdej strony, dolewam wode i gotuje sie ok 1,5godz. w miedzyczasie dolewam wody,gdy mieso jest miekkie wyciagam je, na patelnie wlewam rozrobiona mąke z wodą i doprawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wywar czyli zrobiony wczesniej bulion,wowczas mieso i sos jest 100 razy lepszy niz gdy dodajesz wody i nie musisz dawac sztucznych ulepszaczy,bulion mozna mrozic i gdy jest potrzeba masz gotowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiesz smażona margaryna jest rakotwórcza? Pomijając fakt, że jest obrzydliwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja robie tak.smaze kawalki miesa na oliwie z cebula,jak sie usmaza na kolor zloto-brazowy przekladam wszystko do garnka i zalewam woda,gotuje do miekkosci miesa.pozniej dodaje make rozmieszana z woda aby zagescic i troche smietany wedlug uznania.oczywiscie jakies przyprawy;czosnek,lisc laurowy,ziele i inne jakie kto lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sos pieczeniowy ak sama nazwa wskazuje robi sie z wywaru powstałego po upieczeniu mięs biedaczki wy z torebki robicie? to sama trujaca chemia bez smaku ,obrzydlistwo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To, że chemia to się zgadza, ale obrzydliwe? Te sosy pyszne są. Pozdrowienia eko-świrko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×