Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

napiszcie mamusie jak robicie sos do ziemniaczkow taki pieczeniowy

Polecane posty

Gość gość

bo maz marudzi zebym mu zrobila a ja nie potrafie tzn nigdy nie robilam bo u mnie w domu sie nie jadlo czegos takiego

Gość gość
idziesz do sklepu kupujesz w torebce, aby się nie poznał mąż zabiel śmietaną wrzuć liścia laurowego i ziele angielskie koniec

Gość gość
chcesz go otruć ???

Gość gość
a robisz do miesa? z wywaru od miesa, doprawiasz, dodajesz tylko w sumie porzyprawy.

Gość gość
ale ja chce sie nauczyc robic taki prawdziwy bo z torebki to kazdy glupi umie zrobic :P

Gość gość
ale jak z wywaru z miesa? z tego tluszczu w ktorym sie miesko smazy z tej wody? bo wiem ze tesciowa tam daje jakies smietany make tak mi maz tlumaczyl

Gość gość
Smaze mieso na kasi,ok 10 minut z kazdej strony, dolewam wode i gotuje sie ok 1,5godz. w miedzyczasie dolewam wody,gdy mieso jest miekkie wyciagam je, na patelnie wlewam rozrobiona mąke z wodą i doprawiam.

Gość gość
wywar czyli zrobiony wczesniej bulion,wowczas mieso i sos jest 100 razy lepszy niz gdy dodajesz wody i nie musisz dawac sztucznych ulepszaczy,bulion mozna mrozic i gdy jest potrzeba masz gotowy

Gość gość
wiesz smażona margaryna jest rakotwórcza? Pomijając fakt, że jest obrzydliwa.

Gość gość
a ja robie tak.smaze kawalki miesa na oliwie z cebula,jak sie usmaza na kolor zloto-brazowy przekladam wszystko do garnka i zalewam woda,gotuje do miekkosci miesa.pozniej dodaje make rozmieszana z woda aby zagescic i troche smietany wedlug uznania.oczywiscie jakies przyprawy;czosnek,lisc laurowy,ziele i inne jakie kto lubi

Gość gość
sos pieczeniowy ak sama nazwa wskazuje robi sie z wywaru powstałego po upieczeniu mięs biedaczki wy z torebki robicie? to sama trujaca chemia bez smaku ,obrzydlistwo

Gość gość
To, że chemia to się zgadza, ale obrzydliwe? Te sosy pyszne są. Pozdrowienia eko-świrko.