Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turystyka

podróże

Polecane posty

Gość turystyka

Witam, jestem studentką Turystyki i Rekreacji. Piszę pracę magisterską na temat różnic kulturowych. Będę wdzięczna za pomoc i wypełnienie ankiety. http://www.ankietka.pl/ankieta/142948/znaczenie-roznic-kulturowych-w-turystycemiedzynarodowej.html Cenne będą zarówno odpowiedzi osób podróżujących jak i tych, które nie podróżują oraz osób mieszkających poza granicami kraju. Z góry dziękuje za pomoc.

Gość turystyka
Ankieta zajmie zaledwie chwilkę, nie jest długa. Każde wypełnienie jest na wagę złota :D ;) Przy okazji chętnie się dowiem co sądzicie na temat różnic kulturowych. Ktoś się wypowie?

Gość gość
"Cenne będą zarówno odpowiedzi osób podróżujących jak i tych, które nie podróżują" Ech, "magistrze", i tak wyladujesz na kasie w Biedronce ale ok, zadam ci jedno logiczne pytanie. Skad osoba ktora nigdy nie podrozowala nigdzie poza Polska moze miec pojecie o roznicach kulturowych?

Gość turystyka
Może wyląduje, a może nie. Komentarz wyjątkowo nie trafiony. Otóż osoba, która nie podróżuje może mieć styczność z obcokrajowcami w swoim własnym kraju chociażby. Zresztą po zakończeniu zbierania ankiet mogę przedstawić wyniki to może zrozumiesz. Ankieta jest tak skonstruowana, żeby zbadać postrzeganie tychże różnic zarówno przez osoby podróżujące jak i nie. I właśnie to również mam zamiar sprawdzić. Swoją drogą nawet w Polsce, pomiędzy poszczególnymi częściami kraju również występują różnice kulturowe.

Gość turystyka
Niesprawiedliwe jest ocenianie każdego studenta w powyższy sposób. Można nie mieć pracy po studiach, albo mieć świetną po zawodówce. Nie rozumiem tylko takiego uogólniania. Osoby chętne pomóc, zapraszam do wypełnienie ankiety ;)

Gość turystyka
Ktoś jeszcze pomoże? :)

Gość gość
Alez to oczywiste, że wyladujesz na kasie w supermarkecie :) no chyba ze wyjedziesz nma zachód, tak jak większość "magistrów" ;) Aha i jeszcze jedno : "Nie" z przymiotnikami piszemy razem. To tak na przyszłość. Widać kto w dzisiejszych czasach robi magistra. Ręce opadają :o

Gość turystyka
Bardzo chętnie zobaczę ankietę wypełnioną przez Ciebie szanowny gościu, bo masz bardzo stereotypowe myślenie. Otóż nie wyląduje na kasie bo pracuje od 1 roku studiów. Nie jest żaden to market :) Zresztą nie uważam pracy w sklepie za uwłaczającą. Co do "magistrów": nie uważam, żeby była to wina młodych ludzi, że jest jak jest. To uczelnie obniżają poziom, kryteria przyjęcia, a później poziom nauczania. Nie jest moją winą, że w dzisiejszych czasach studia nie mają dużego znaczenia. Ale czy to oznacza, że lepiej zakończyć edukację na szkole średniej? Mimo, że na większości kierunków kształcenie ma bardzo przeciętny poziom to absolutnie nie żałuje decyzji o pójściu na studia. Nigdy nie zrozumiem specyfiki tego forum i powszechnego hejtu w internecie. Lepiej Ci, że napisałeś/aś, że wyląduje na kasie, nie mając zielonego pojęcia o na mój temat?

Gość gość
Doceniam oferowanie mi ankiety do wypelnienia, ale nie - dziękuje, postoje. Życzę powodzenia w zebraniu chętnych - możesz tego powodzenia potrzebować. Adieu :)

Gość turystyka
To ciekawe, że brak w Twojej odpowiedzi odniesienia do tego co napisałam. Dziękuje za sugerowanie, że sobie nie poradzę z zebraniem ankiet ;) Wątek został stworzony w celu wypełnienia ankiety i ewentualnej dyskusji na temat różnic kulturowych. Dziękuje w takim razie za uwagi co do mojej edukacji i perspektyw zawodowych, ale wychodzi na to, że ktoś ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. A może szuka tylko okazji do krytyki? Pozdrawiam ;)

Gość turystyka
Może ktoś jeszcze, tym razem na temat :)?

Gość gość
Jaka frustratka! :D dziewczyna tylko spytala o wypelnienie ankiety a ta jej wylatuje z kasjerkami. Widac cos sie w zyciu nie udalo I teraz musi side wyladowac. Ja wypenie ankiete, sama na studiach musialam ludzi sie prosic to wiem jak jest :)

Gość turystyka
Super, dziękuje za zrozumienie i oczywiście za wypełnienie ankiety :)

Gość gość
odpowiedzialam :)

Gość turystyka
odświeżam :) może ktoś jeszcze pomoże?

Gość turystyka
Witam ponownie :) Nadal czekam na interesujące wypowiedzi dotyczące tematu Będę wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam

Gość gość
Wypelnilam

Gość gość
Boze az zal cie czytac jak żebrasz o wypelnienie i co chwile odswiezasz. Nie mozesz z ta ankieta uderzyć gdzies na fejsa do znajomych? :o

Gość turystyka
Zależy mi żeby mieć ankiety wypełnione przez ludzi z różnych środowisk, w różnym wieku, z rożnym wykształceniem. Matko, tak trudno to zrozumieć?

Gość turystyka
Zresztą jak już tu jesteś to mógłbyś/mogłabyś wypowiedzieć się na temat, a nie złośliwie komentować. Na szczęście znalazły się osoby, dla których poświęcenie 3 minut nie stanowi wielkiego problemu. Na tym forum ludzie piszą o takich bzdurach, że głowa boli, a kogoś bardzo kłuje, że proszę o pomoc w ankiecie...

Gość Adnaa1
Hej ludzie. Trzeba unikać stereotypowego myślenia. Ja uważam że praca za granicą to spoko pomysł. Ja raz się wybrałam do Szwecji. W stenaline można się tam wybrac dosyć niedrogo ( http://www.stenaline.pl ) i popracowałam trochę w bibliotece (mam tam rodzinę) Nienajgorzej zarobiłam, poznałam ciekawych ludzi. Wszędzie jest życie :) jeżeli umiemy sobie zorganizować :)