Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gentelman2311

Pokrzywka ("Uczulenie na ciepło)

Polecane posty

Gość Gentelman2311

Wiem, że to magazyn dla kobiet ale nie wiem już gdzie szukać pomocy. Mój problem wygląda następująco: przy przebywaniu w zbyt ciepłym otoczeniu (np. przy kąpieli w ciepłej wodzie, lub chodzeniu po dworze gdy jest 30stopni C [co ostatnio w lata staje się co raz częstsze]), a także przy wysiłku fizycznym, lub stresie czy gdy się denerwuje, na moim ciele (szczególnie na klatce piersiowej, nadgarstkach i rękach [do samego ramienia]) pojawiają się pierw malutkie czerwone plamki (jakby mnie ktoś igłami pokłuł) , które po kilku sekundach zamieniają się w jakby...oparzenie po pokrzywie (występuje wysypka typowa po oparzeniu pokrzywą), towarzyszy przy tym nieznośne swędzenie (a mógłbym to nazwać nawet pieczeniem). Byłem z tym u dermatologa, zapisał on mi Calcium, Rutinacea MAX, oraz Clatra. Biorę te tabletki ok 3tyg (pokrzywkę zacząłem mieć ok 2 mies. temu), jednak to nic nie pomaga. Macie jakieś rady co do tego? W wakacje mam wyjechać nad morze, jednak z pokrzywką nie będzie to zbyt przyjemne, gdyż po wyjściu (w ciepłą pogodę) na dwór od razu zaczyna mnie wysypywać i wszystko swędzieć. Jest to naprawdę nie do wytrzymanie. Czasem nawet podczas snu takie coś ma miejsce. Proszę o poradę, jak to leczyć? Jak z tym walczyć? Czy leki zapisane przez mojego dermatologa za jakiś czas pomogą? Czy powinienem zmienić sposób odżywiania? Co ogólnie mam robić? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam ;-)

Gość gość
Ja mam podobnie, z tym że reaguję pokrzywką a nawet obrzękiem dróg oddechowych na wilgoć i chłód. Dziwna sprawa. To, co mi pomaga to leki na alergię. Nawet te dostępne bez recepty.

Gość gość
Miałam pokrzywkę dwa lata. Zaczeła się fgdy byłam w duzym stresie. Pomagał mi zyrtek, brałam go co kilka dni przez dwa lata. od jakichs dwóch miesięcy nie miałam ani jednego ataku więc wygląda, że jak sama przyszła tak sama wyszła.

Gość gość
aczkolwiek są osoby które twierdzą, że miały pokrzywkę ponad 10 lat. Więc to po jakim czasie minie to kwestia organizmu. ;/

Gość szm
można również z tego nie wyjść przez lata. na silne swędzenie wyżebraj od lekarza (nawet z przychodni) recepte na Elocom maść. Działa bardzo skutecznie po kilkunastu minutach jeżeli pokrzywce i swędzeniu towarzyszy rumień skóry. wg. niektórych dermatologów zmiana diety na beztłuszczową i bezcukrową daje jakieś efekty (nie zauważyłem). Dla mnie przepisano flonidan. Działa po tygodniu, ale mam przypadek nasilenia w nocy, komfort życia spadł mi praktycznie do zera bo sypiam po 4 h z przerwami na wybudzenie żeby się drapać i smarować maścią. Szukam lepszego lekarza bo zapowiada się ciężki żywot. Zauważyłem też że czasami standardowa dawka 1x dziennie nie działa, więc teraz biore 2x dawę, w necie pisze że można ale z dermatologiem skonsultuje to jak przyjdzie moja kolej. leki+piwo=ekonimiczne pijaństwo i zniszczona wątroba. powodzenia w drapaniu

Gość gość
polecam maść konopną, działa cuda dosłownie - http://konopnafarmacjagdynia.pl/dermokosmetyki-z-konopii/26-konopna-masc-uniwersalna-100-ml.html nie bede tu duzo pisać, powiem, tak; dziala: paskudna przetoka - zginela pp 2 dniach poparzona skora- po 3 dniach bez sladu uczulenie na słonce- zmniejszone po kilku godzinach, a zninkelo po tygodniu ( paskudne bable) nie bede wymieniac dalej.

Gość gość
Mam dokładnie tak samo. Mi pomaga regularne używanie kremu Kamil Hand- Classic

Gość gość
To nie jest przypadkiem uczulenie na pot? Ogólnie autor tematu powinien udać się do alergologa, który go zbada i podejmie odpowiednie leczenie. Ja od dawna chodzę do www.alergolog.lublin.pl Jest to świetny gabinet alergologiczny, który znajduje się w Lublinie.

Gość Kar

Mnie pomaga jedynie Xyzal, ale nie żaden zamiennik. Spróbuj, małe opakowanie jest w aptece bez recepty. Męczyłam się tyle lat, tylko to mi pomogło!