Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto oszalał?

Polecane posty

Gość gość

bylam dzisiaj z dzieckiem na wizycie u alergologa, tam w poczekalni siedziała też pewna kobieta, na oko około 30stki. Mój Syn (5 miesięcy) nie miał rajstop pod spodniami, spodnie się podwinely wiec było widać gole nóżki. Ta kobieta zwróciła mi uwagę ze powinnam zakładać dziecku rajstopy i w ogóle do drugiego roku życia to obowiązkowo powinno się zakładać rajstopy. Na dworze może upału nie było, około 12 st, ale Mały był w nosidelku, a w nosidelku ma śpiworek na nóżki, poza tym na dworze był może jakieś dwie minuty - droga z samochodu do przychodni i z przychodni do samochodu. Kto ma racje? Zakładacie niemowlakom rajstopy pod spodnie gdy jest ok. 10-15 st. C?

Gość gość
ty masz rację ;)

Gość gość
bo właśnie podstarzałe mamunie po 30 sa takie przewrażliwione :o ja nie zaakładam ani rajstop ani czapki. Dzieci mają zdrowie jak konie! :D

Gość gość
Ej ej wypraszam sobie podstarzałą mamunie :P Autorko, nigdy nie patrz na kogoś i słuchaj tylko swego serca w tym co robisz i będziesz robić przy swoich dzieciach!

Gość gość
O ja pierdykam matka około 30 jest "podstarzała" sama urodziłam majac 20l i jakoś uważam że 30latka to matka w normalnym wieku a nie podstarzała

Gość gość
Pewnie jak ma 16 lat to 30 jest podstarzała dla niej

Gość gość
ejze ja jestem po 30 stce i nie bzikuję dziecko zawsze ubieralam tak aj siebie, teraz ma prawie dwa latka i juz dawno nie zakladam mu rajstopek, nawet na spacery Dzis co prawda bylo u nas bardzo zimno i wlozylam mu cieplejszą kurtkę, ale rajstopy to juz przesada. Nie ma mrozow!!! A ty bralas dziecko tylko do auta wiec wyluzuj, oczywiscie ze mialas rację.

Gość gość
najlepiej jeszcze wełniane te rajstopy a potem się dziwią że siedzą u alergologa:D

Gość gość
ja tam jestem za hartowaniem dzieci, kiedys czytalam ze w jakims kraju (chyba Francja) jest zwyczaj ubierania dzieci troszkę lzej niz ubierają sie dorosli,po to aby wlasnie dzieci hartować

Gość gość
a co może 30letnia mama to młódka? :D Sorry, ale tak piszczycie, ze takie młode jesteście a tak naprawdę większośc z was używa kremów na zmarchy i ma pierwsze siwe włosy :D To nie są oznaki młodzieńczości... ja rozumiem, że "wam się wydaje", ale prawda jest inna. pierwsze dziecko po 30- to nie jest normalne pod względem biologicznym i taka jest prawda

Gość gość
no tak obiegajac od tematu, ja rodzilam pierwsze dziecko w wieku 29 lat i bylam najstarsza pierworodką na oddziale

Gość Wesoła Mama
Kremów na zmarszczki powinno się używać od 25 rż a jako blondynka nie bede miała długo siwych włosów ale jesli to komuś poprawi samopoczucie...... jestem stetryczałą 32 letnią staruchą:))

Gość gość
pierwsze słyszę żeby rajstopy były wyznacznikiem zdrowia dziecka. Jak jest mróz trzaskający to ok ..ale na wiosne???

Gość gość
Normalniejsze jest rodzić pierwsze dziecko majac np. 28lat niż 16 :)

Gość gość
aa jestem podstarzałą mamuśką bo mam 34 lata...wsrod małoletnich mamusiek tez zdarzają się idiotki ,,które nie umieją zrobic testu ciążowego prawidłowo...

Gość gość
Wesoła Mama Kremów na zmarszczki powinno się używać od 25 rż a jako blondynka nie bede miała długo siwych włosów ale jesli to komuś poprawi samopoczucie...... jestem stetryczałą 32 letnią staruchąusmiech.gif x no tak... jak się nie ma argumentów, to trzeba przekoloryzować ;) Nie jesteś staruchą ;) No ale nie jesteś też już młódką ;) Pogodź się z tym.

Gość gość
ja też zauważyłam, ze mamusie po 30 sa bardziej przewrażliwione. Sprawdza się to w ok 90% wśród setek kobiet jaki znam i z którymi mam kontakt. Ja teraz mam 31 lat, ale mam już dzieci odchowane i naprawdę widac wyraźną różnicę między matkami 20+ a 30+.

30 lat to jeszcze młody wiek. wykształcone, niezależne kobiety zaczynają wtedy życie i jakie zmarszczki? może jak ktoś ma suchą cerę, to będzie miał zmarszczki, ale większość kobiet w tym wieku nie ma

Gość gość
większość kobiet ma już zmarszczki w tym wieku- nie gadaj głupot. Mają już też pierwsze siwe włosy. I nie są MŁODE, tylko już dojrzałe... Cóz... moja 55letnia mama też uważa, ze jest młoda ;P Ja wiem, ze kobiety lubia się pocieszać i wmawiać sobie pewne rzeczy, ale bez przesady ;) Sama mam 26 i doskonale wiem, ze zbliża sie koniec młodości ;)

a ja mam 20 (za kilka mies.), moje 28 i 30 letnia siostra nie mają zmarszczek. może kobiety przemęczające się pracą, niezadbane etc. mają zmarszczki, ale 30 to jeszcze młody wiek. 40 to średni.

a ja mam 20 (za kilka mies.), moje 28 i 30 letnia siostra nie mają zmarszczek. może kobiety przemęczające się pracą, niezadbane etc. mają zmarszczki, ale 30 to jeszcze młody wiek. 40 to średni.

Gość gosc autorka aaa
Nie ja pisałam o "podstarzalych 30stkach", w temacie napisałam ile ma lat, żeby właśnie podkreślić ze to nie była babcia, która dzieci opatulala w pierze. Ogólnie sama jestem z tych matek, ktore starają się hartować dzieci, a na pewno ich nie przegrzewac. Jeśli chodzi o czapkę, to też czasami nie zakładam - uważam ze jak jest ok 20 st i tylko delikatny wietrzyk a dziecko jest w gondoli z budą to nie ma potrzeby, buda chroni go i przed wiatrem i przed słońcem. A tej pani odpowiedziałam że każdy wychowuje swoje dzieci jak uważa za słuszne i nietaktem jest komentowanie ubrania cudzych dzieci. Bardzo się nie przejelam tym komentarzem, aczkolwiek musiałam się zastanowić czy na pewno dobrze robię. Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
nouvelle sama obaliłaś swoją teorię przyznając, że 30 letnia kobieta bez kosmetyków ma zmarchy :D Kosmetyki nie czynią MŁODSZYM! Stwarzają pozory. 30 to już stara dupa, która powinna już mieć przynajmniej pierwsze dziecko podchowane. A, ze moda inna, że ludzie nieporadni i nie potrafią sie wcześniej dorobić to wcale nie oznacza, że 30 to młódka ;)

nie nie obaliłam swojej teorii, myśl człowieku. niezdrowy tryb życia postarza nawet osoby młode. lekarki w tym wieku dopiero kończą speckę, prawniczki aplikację. dobrze wykształcone kobiety często dopiero w tym wieku decydują się na dziecko, bo wcześniej się uczą. taka prawda

Gość gość
No moja 17-letnia ,,bratowa,, tak hartowala dzieciaka ze w wieku 1roku trafil do szpitala z ostrym zapaleniem pluc

Gość gość
Jasne wykształcone i bogate matki ledwo po dwudziestce. Moze jak zaczęłaś d**y w wieku 16 lat dawać to i coś odłożyłaś. Ciekawe tylko czy wiesz kto ci re dzieci zrobił?

Gość gość
Wlasnie, ja aplikację skończyłam w wieku 26 lat. Chyba glupia bym była żeby zajść w ciążę będąc jeszcze asesorem. 30 lat to był wiek akurat juz po nominacji.

Gość gość
ja byłam wcześniej "dorobiona" ale właśnie dlatego nie chciałam dziecka. Nareszcie niezależna od rodziców, studia odbębnione, kasy nie brakowało... nie widziałam potrzeby zakładania rodziny. Mam pare lat fajnych imprez za sobą.. a dziecko w wieku 30 lat i czułam że to dobry moment. Co do rajstop - ja nie zakładam dziecku jak zapowiada się powyżej 10 stopni. Ale dla mnie oburzające jest to, ze ktoś miał czelność ci zwrócić uwagę i nie ważne czy satrszy czy młodszy. Dopuszczam reakcje tylko jeśli dziecku dzieje się krzywda typu bicie lub jeśli rodzic jest ewidentnie nietrzeźwy. Ale tylko by któras spróbowała mi zwrócić uwagę jak mam dziecko ubierać... spotkałaby się z bardzo ostrą odpowiedzią.