Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na temat mężczyzn i bycie w związku z nimi uważam

Polecane posty

Gość gość

Ze nie chce wychodzić za mąż. Planuje szukać faceta koło 30. Nie zamierzam łożyć na darmozjada, który tylko będzie mnie ograniczał i gadał za uszami. Chce się realizować i inwestować w siebie, w swoje zainteresowania. Chce na maksa korzystać z życia.

Gość gość
Zapomniałam dodać ze mężczyźni traktują kobiety przedmiotowo. Ja nie chodzę się na to. To moje zdanie.

Gość w lesie obok metropolii
kobieta na maxa korzysta z życia tylko gdy ma faceta

Gość Taki_jeden_964
Masz rację, przy dobrym mężu powinnaś się realizować i inwestować w siebie, w swoje zainteresowania, a także korzystać z życia. Musisz jednak przyjąć, że życie jest życie i różnie w nim bywa, a związek wymaga czasem wyrzeczeń i poświęceń od obu stron. Jak tylko jedna strona się stara to często nie wystarcza.

Gość gość
Małżeństwo nie jest dla mnie. Mam własne zasady i ich się trzymam. Po co mam swoje życie dla kogoś innego zmieniać? Nie potrzebne mi to.

Gość Taki_jeden_964
Faktycznie napisałaś, przeczytałem pobieżnie. A czemu ? zranił cie ktoś ? xxx Są ludzie którzy lubią samotność, ale dla większości to problem i ogromne cierpienie. W tym dla mnie. Jak napisałem wcześniej nie widzę problemu, żebyś nie mogła się realizować przy mężu. Chyba, że widzisz tylko "ja" a tak chyba nie jest. To egoizm... xxx Chociaż sam jestem egoistą. Stary pryk i samotny, zamiast wychowywać już dziecko. Też łożę tylko na siebie. :)

Gość gość pan on
przedmiotowo tratują mężczyźni tylko te kobiety co lecą na kasę.Bo jak traktować osobę która nie leci na ciebie tylko na przedmiot którymi są pieniądze.Tak przynajmniej sądzę zgodzicie się ze mną?

Gość gość
Może i jestem egoistką. Czy ktoś mnie zranił?- jestem twarda i nie płacze z byle powodu. Nie zranił mnie nikt bo nie daje sobą pomiatać Dobrze jest mi samej. Mam być z kimś byle by ludzie nie gadali ? To moje życie i nikomu nic do tego. Mam płakać bo nie dałam sobie zrobić dziecka na 17 lat? Sory, ale nie szukam i nie będę szukać faceta, ochydy byle by kogoś mieć.

Gość Taki_jeden_964
Mam być z kimś byle by ludzie nie gadali ? xxx Oczywiście, że nie. Masz być z kimś w kim się zakochasz. Ale jesteś chyba zbyt twarda żeby się zakochać. -żart-

Gość gość
jaka propaganda antymęska. Niestety jest odwrotnie to kobiety wykorzystują mężczyzn, traktują gorzej jak przedmioty i chodzi wam jeszcze o bestroskie życie - rozumiem kosztem innych mężczyzn którzy zapewnią jak najlepsze warunki dla własnej realizacji..., może jeszcze frytki do tego.

Gość gość
I właśnie dlatego sądzę ze to całe życie miłosne nie jest dla mnie:-)

Gość gość
Nie, nie to nie propaganda. To ja tak odbieram to wszystko. Nie zamierzam tu mówią ze wszystkie kobiety takie są. Tylko bawią się waszym kosztem. Nie spotkałam do tej pory normalnego faceta. A jak obserwuje otoczenie to jakoś wnioski nasuwają się same. Sory:-)

Gość gość
do autorki, jak tak chcesz to idz do burdelu, zapłać i po problemie.

Gość gość
chyba chciałas napisać ze twój egoizm tak odbiera, bo przeciesz pozbawiona jestes logicznego myslenia jako kobieta;) - co mają powiedzięc mężczyzni którzy z natury nic nie dostają od kobiet:)

Gość Taki_jeden_964
Nie spotkałam do tej pory normalnego faceta. xxx Domyśliłem się... jakbyś spotkała kogoś wyjątkowego to twoje myślenie mogłoby się zmienić. Życie nas zmienia, doświadczenia życiowe, trudno o kobietę żeby dobrze myślała o facetach jak na przykład zawsze była źle traktowana.

Gość gość
Nikt nie jest nigdy wykorzystywany jeśli na to nie pozwoli. Myślę że kwestia dojrzenia do tego czego w życiu oczekujemy i na ile sami jesteśmy w stanie komuś ofiarować. Niektórym nie potrzeba drugiej połówki do szczęścia żeby istnieć i oddychać. Sztuką jest być i oddychać z drugą połówką :-) (A i to nie zawsze. Czasami zdarzy się wyjątek że wszystko ułoży się naturalnie bez niczyich poświęceń).

Gość Taki_jeden_964
Niektórym nie potrzeba drugiej połówki do szczęścia żeby istnieć i oddychać. xxx Drugiej połówki w sensie partnera. Oczywiście można być samotnym i dawać wiele dobrego innym. Dlatego nigdy nie powinno się oceniać zbyt pochopnie. Ważne że jesteś szczęśliwa.

Gość gość
Wydaje mi się że planowanie tego wszystkiego po 30stce ma sens. Do 33lat byłam młoda Patrzyłam w lustro i widziałam fajne pośladki uda piersi i nie czułam żeby grawitacja mnie dopadła-nie widziałam tego w zwierciadle;) Jak już zaczęłam urodziłam dzieci to się zaczęło STAROŚĆ Grawitacja mi się przedstawiła wprosiła do mnie i szereg innych nieciekawych historii. Uważam że póki jest czas trzeba wykorzystać jak najlepiej- bo on szybko się kończy.

Gość gość
być mężczyzną i nie dać sie wykorzystac kobiecie - ale przecież one zawsze chcą jakiś drinków, statusu, wożenia w ciekawe miejsca, bajery. Kobiety zawsze mają wymagania jakieś, a jak ich sie nie spełnia to jeszcze zgnębią takiego.

Gość gość
4.04.14 [zgłoś do usunięcia] Taki_jeden_964 Drugiej połówki w sensie partnera. Oczywiście można być samotnym i dawać wiele dobrego innym. Dlatego nigdy nie powinno się oceniać zbyt pochopnie. Ważne że jesteś szczęśliwa. ______________________________________________________________ Dokładnie. To miałam na myśli w sensie partnera. I zgadzam się z resztą co napisałeś. Ogólnie to uważam że najpierw trzeba samej/samemu być szczęśliwym a później "uszęśliwiać" innych (jeśli chcą tego samego).

Gość gość
oj chcialbym kobiete która by mnie uszczesliwiła, nie ma takich :) moje wymaganie to sex - jestem prawiczkiem:)

Gość gość
Do gościa 21:36 a ktoś C***istolet do skroni przystawia że musisz? One "chcą drinków" , a Tyś taka "bidna fujara" i napewno nic nie chcesz? Chcesz to dajesz, nie chcesz to musisz. Kupujesz drinki jeśli i Tobie się coś dostanie. Inaczej to można by wszstkim zarzucić że każdy kogoś zawsze wykorzystuje. Dorośnij i zauważ różnicę.

Gość gość
chcesz to dajesz, nie chcesz to nie musisz miało być (coś mi tu słówka zjada)

Gość gość
chodzi o to że zdecydowana wiekszość mezczyzn potrzebuje bliskości i na tym kobiety żerują, a trudno jest żyć samemu każdy dzień. Kobieta mi drinka napewno nie kupi, ani nie zaprosi na randke, ani nie zasponsoruje itd itd. tylko chce 'faceta' spełniającego jej oczekiwania.