Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można jeść w restauracjach

Polecane posty

Gość gość

Nie rozumiem kompletnie ludzi którzy idą do restauracji. Żeby zjeść jakiś średniej jakości obiad dla dwóch osób w średniej restauracji trzeba wybulić około 120-150zł. Dla mnie to jest porażka i nie rozumiem czym ludzie się tak jarają. Nie wiem jak można być takim głupim żeby nie potrafić sobie w domu przyrządzić tego samego co podają w restauracji za 20zł wyjęte z portfela, tak tak 20zł a nie 150zł. W restauracji wszystkie ceny za potrawy są średnio o 300% droższe. Ja rozumiem kupić sobie coś na mieście w jakiejś budce typu hot dog ale żeby chodzić do restauracji na obiady kolacje i tak dalej ?>

Gość gość
Idąc tym tropem - poco gotować ? Można sobie ,,chińską" zupkę kupić za 2 zł :classic_cool:

Gość gość
No wiesz, jak sie ma kupę kasy to sie nie patrzy ile co kosztuje, tylko jak wygląda i co o ty powiedzą znajomi/rodzina. . TO tak jak z tymi Cocomo, gośc wydaje 20-50 tysięcy za parę butelek nędznego szmpana i patrzenie na taniec śreniej laski, bo to podobno ekskluzywny klub. A za 3-4 tysiące pokój w hotelu ****/***** prawdziwego szampana i piękną 18-tkę na całą noc.

Gość gość
Ja nic nie ma do restauracji. Fajna atmosfera, dość dobre jedznie, wszystko fajnie, ale ... do kury nędzy jak płącę te 100zł z osobę to mogli by dać porcj.ę którą się dorosły facet może najeść, a nie ogromny talerz, a na środku jakaś miniaturowa potrawa. Jak wychodzę z takiej restauraci to mam ochotę na kebaba, bo tam chociaż się najem. K***a nie każdy jest na diecie 1500kcal, tyko faceci aktywni i ćwiczący potrzebują 3500-4000 kcal.

Gość gość
w restauracji jest przerób - z tego co ktoś wcześniej zostawił na talerzu

Gość gość
jak bylam studentka to dorabialam w wietnamskiej restauracji(mieszkam w DE). Jedzenie bylo przepyszne - przystawki od 2 euro po glowne dania do 10 euro. Sama takiej poezji bym nigdy nie ugotowala. W PL tez bylam w chinskiej restauracji. Jedzenie tak samo dobre i za 20 zl. Wiec n ie zawsz trzeba wydac 100 zeby sie najesc.

Gość gość
a ja czasami lubię wyjść w sobotę czy niedzielę, mam wtedy wolne od gotowania, zastanawiania się co upitrasić, od sprzątania po obiedzie, podadzą, posprzątają a ja może i wydam 150-200 zł ale czasami można sobie poszaleć i urozmaicić sobie życie

Gość gość
Jak? Normalnie. Zamawiasz co lubisz i masz. Co komu smakuje i za ile, to nie jest niczyja sprawa. Ja nikomu do portfela nie zaglądam. Stać mnie to idę, nie stać to nie idę.

Gość facetzprzedmiescia
A ja sobie nie wyobrażam nie iść do restauracji 3-4 razy w tygodniu. 1) atmosfera. 2) oszczędność czasu na gotowaniu 3) j.w na robieniu zakupów. A te parę słówek w tą czy w tą to nie zbiednieje. A poza tym trzeba mieć czas na gotowanie

Gość gość
jaka atmosfera? ja nie jadam w kanjpach od wielu lat -bo unikam soli cukru octu i soku z cytryny a h*j wie co tam da zarcia dodaja jesli ide sporadycznie do kawiarni towarzysko to tylko herbate zamawiam

Gość gość
Mozna,mozna...I dobrze nawet ;)

Gość gość
A ja uwielbiam gotować i gotowanie sprawia mi radość dlatego robię sobie jedzenie sam w domu. W restauracjach człowiek nigdy nie wie co je, czy to jedzenie przeterminowane no i ta myśl że kucharzowi krople potu kapały do jedzenia a teraz to jem. Oczywiście są restauracje gdzie można tanio zjeść ale ja i tak wolę sobie sam zrobić w domu. Nie rozwalajcie mnie że w jedzeniu w domu trzeba dużo pracy włożyć bo gotowanie mycie garów, bez przesady ludzie.

Gość gość
idąc tym tokiem myślenia to trzeba chodzić w masce gazowej bo "h*j" wie co jest w powietrzu

Gość gość
wychodzenie z domu np na zakupy do roboty jest zwykle konieczne a stolowanie sie w restauracjach nie jest niezbedne do zycia

Gość gość
no jak ktoś ma czas to niech gotuje :)

Gość gość
Ludzie co wy p*********e , jak ktoś ma czas ? Przecież w 30 min można przyrządzić jedzenie w domu bez żadnego problemu :D W domu nie macie czasu na zrobienie jedzenia a do restauracji iść macie czas ? i jeszcze i tak czekacie około 30 min na jedzenie :D Jaja sobie robicie ?

Gość gość
tak dokladnie trzeba miec czas, ja akurat nie mam, ale nie będę się wdawał w dyskusję bo widzę, że trochę na innych falach nadaję jak co niektórzy