Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanka_skakanka

Dawanie rad na forum

Polecane posty

Gość Hanka_skakanka

Hej, zalozylam ten temat zeby nie offtopowac gdzie indziej,,, mam pytanie co myslicie o udzielaniu rad ludziom tutaj, ktorzy maja powazne problemy w takich sytuacjach, ze jakkolwiek nie postapia to i tak ktos ucierpi? W innym temacie wlasnie staralam sie komus cos doradzic , zeby pomoc, i zostalam upomniana przez kogos innego zeby nie udzielac rad pewnej osobie bo potem ja bede odpowiedzialna za jej decyzje ktora moze zawazyc na szczesciu lub nieszczesciu ludzi. No i powiem szczerze przestraszylo mnie to i teraz juz nie wiem co mam robic, jak widze ze ktos ma problem to jak doradze to bedzie zle, jak nie doradze to tez zle ze ktos prosi o pomoc a ja go olewam,.. Moze najlepiej nie czytac watkow o powaznych problemach bo po samym przeczytaniu czlowiek jest posrednio , moze nawet w bardzo malym stopniu, ale odpowiedzialny za dana sprawe, niezaleznie czy zareaguje czy nie :/ co myslicie?

Gość Masz wątpliwości
Idz spać - co?

Gość gość
Mialam podobna zagwozdke. Ostatecznie uwazam, ze pisanie watkow na kafe jest jak wolanie o pomoc i rady wlasnie, wiec pisuj****ardzo ostrozna jesem w przypadku osob mlodziutkich, bo takie zbyt czesto wdrazaja rady bez przemyslenia ich, ale gdy autorami watkow sa dorosli, pisze zawsze od serca, tak jak naprawde mysle. Nie poczuwam sie do odpowiedzialnosci, bo nikomu niczego nie kaze, tylko proponuje, a kazdy ma wolna wole i sam zdecyduje, czy rada jest dla niego dobra (zwlaszcza ze nie wszyscy przedstawiaja swoja sytuacje calosciowo). Pozdrawiam.

Gość gość
Uważam,że jeśli ktoś tu pisze,prosi o radę w poważnych sprawach to prawdopodobnie jest osobą niezdecydowaną,lub zwyczajnie musi się wygadać.Każdy ma swój rozum i postępi tak jak dyktuje mu serce.

Gość gość
powiem Wam ze ostatnio była dziewczyna co chciała popełnic samobojstwo...mam nadzieje ze ona nadal zyje i ze nic jej nie jest i ma sie swietnie...! z doradzaniem jest tak ze mozna doradzac ale osoba czerpiaca czyjas opinie wcale nie musi tak postepowac jak dana osoba jej proponuje...chociaz ja przyznam szczerze jak czasami ktos zaklada jakis temat a gdzies tam w glebi wywiaze sie jakas inna dyskusja czytam z zaciekawieniem...bo znajduje niekiedy rady i wskazowki dla samej siebie :) i powiem Wam ze takich ludzi zeby było wiecej bo mam wazenie ze niektore Wasze rady i opinie sa tak prawdziwe jakbbyscie ich udzielali przyjacielowi przyjaciolce ktora znacie kupe lat :)

Gość gość
Calkowicie sie z Toba zgadzam! Kafe czesto mnie irytuje, bo duzo tu trolli i zwyczajnego chamstwa, jednak z drugiej strony takze duzo zyciowych porad, ktore i mi daja do myslenia. Dlatego wracam tu i jesli jakis watek przypomina mi moje wlasne zycie, to czytam wnikliwie. Nie podoba mi sie to, ze wiele watkow jest zakladanych podobno na zlecenie i nie dotyza wtedy prawdziwych osob, aczkolwiek jesli komentujacy sie angazuja i staraja, to nawet takie watki maja sens, bo zwykle mozna wylapac cos wartosciowego (nie dotyczy ewidentnych prowokacji z buractwem w tle).

Gość gość
Hmmmm.... powiem tak: jestem odpowiedzialna za to co piszę, nie za to jak ktoś to zrozumie. Ktoś kto chce opinii innych to ją otrzyma z mojego punktu widzenia (to jest publiczne forum a nie telefon zaufania czy pogotowie ratunkowe), a co i jak wybierze, to już nie moja sprawa.