Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asfkasdfkadf

Co zabrać na czas pobytu w szpitalu? Poród.

Polecane posty

Gość asfkasdfkadf

Termin mam na czerwca i zastanawiam się co wziąć ze sobą. Chodzi mi głównie o to w czym ja mam chodzić w tym szpitalu. Na poród wziąć jakąś luźniejszą koszulę. A po porodzie? Co wy ze sobą bierzecie? Nie chce chodzić w koszuli i szlafroku... Wolałabym jakiś dres czy coś. Można tak?

Gość gość
lepsza koszula - będziesz krwawić, musisz się wietrzyć, zmieniać podkłady, do tego kontrola ginekologiczna, więc zdecydowanie koszula. poza tym nie wiem czy od razu po porodzie bedziesz w stanie wciągnąć na siebie spodnie. nie mówiąc o tym że w czerwcu może być gorąco w szpitalu i w dresie by było za ciepło. oczywiście koszula taka do karmienia najfajniejsza, żeby cycka było łatwo wyjąć i schować :)

Gość asfkasdfkadf
A czy ten szlafrok jest aż taki konieczny? Nie można czymś go zastąpić? :)

Gość gość
ja mialam szlafrok, ale w zasadzie nie chodziłam za dużo, było ciepło i go nie ubierałam - miałam koszule za kolano. możesz bluzę sobie wziąć. czemu szlafroka nie chcesz

Gość gość
a na co jej szlafrok w upalny czerwiec?

Gość gość
no jak ktos ma koszule ledwo za d to krzycza w szpitalu zeby ubierac. :P

Gość asfkasdfkadf
Szczerze mówiąc to nie chce kupować szlafroka tylko po to aby latać w nim w szpitalu. Na co dzień w domu nie używam szlafroka, bo nie lubię, więc go nie mam. Wolałabym te pieniądze wydać na bluzę, którą wiem, że bym nosiła.

Gość gość
to pożycz od mamy/siosrty/przyjaciólki... ja używałam szlafroka na poczatkun porodu - juz bylam w tej mega krotkiej koszulce do rodzenia ale chodzilam jeszcze po korytarzu z męzem no i wtedy nie wyobrażam sobie bez szlafroka

Gość gość
wez ze soba balie i tare do prania. Nie wiedzialas, ze trza se pranie recznie robic w szpitalu? Wez jeszcze zelazko - albo 2 wez w razie gdyby jedno sie zepsulo. Wez zapas koszul flanelowych krate, ponoc szczescie przynosza. I spiwor wez bo kolder nie daja w szpitalach.

Gość gość
a ty idiotko 23:13 co tu robisz?

Gość gość
Sama chodziłam w piżamie, bo nie mam koszul a nie widziałam sensu kupować specjalnie na poród, jeśli trzeba się wietrzyć, a nie zawsze tak jest, nie ma różnicy chyba czy siedzisz z podciągniętą koszulą czy ze ściągniętymi spodniami. Podobnie na badania- majtki ściągasz i tak, równie łatwo zrobić to razem ze spodniami. W dresach dziewczyn nie widziałam, przynajmniej nie na poporodowej, na patologii ciąży- owszem, sama tak chodziłam w dzień. Szlafroka nie używałam bo i tak mi było za ciepło, miałam krótki rękaw i długie spodnie.