Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic gdy ojciec przestal placic na dziecko

Polecane posty

Gość gość

juz wczesniej tu pisalam na ten temat. ojciec siedzi za granica. bylam u adwokata i u komornika. komornik nie ma mozliwosci sciagniecia po za polska. w tej sytuacji zostaje mi tylko sad okregowy wydzial administracyjny, i tu pytanie. czy 1 krokiem komornik i sparwdzic czy on jest w polsce. jesli bedzie bezskuteczna egzekucja dopiero zlozyc wnisoek do SO. CO ZROBIC?

Gość gość
zlikwidowac dziecko albo sprzedac za granice, mozna ładnie zarobic na bachorze

Gość gość
sam jestes bachor

Gość gość
oddaj dziecko ojcu I sama plac

Gość gość
ja bym dziecko oddała do adopcji za granicę, dobrze by ci zapłacili. Byś miała kasę i dzieciora z głowy, no bo na co ci ta szczajda?

Gość wifigdańsk
a po co masz sprawdzac skoro napisałas ze siedzi zagranicą? pierwszym krokiem jest udanie się do Sądu do sekcji zagranicznej i złozenie wniosku o egzekucję alimentów,potem cię dalej pokierują.

Gość gość
czyli odrazu do sadu.?????????? a mam pyatnko znacie jakas strone gdzie jest gotowy wzor wniosku. nablizszy sad okregowy mam ponad 60km. od mikasta swojego. znalesc informalcje w necie co potrzeba jakich dokumentow???????

Gość gość
Musisz iść do jakiegoś prawnika, to Cie pokieruje. Tutaj sami pryszczaci gimnazjaliści, to Ci raczej nie doradzą.

Gość gość
bo szukam w necie jakiegos gotowego wniosku. chce juz jechac zeby odrazu wszystkie papiery zlozyc. a jak zadzownie do sadu to udzela mi takiej informacji- co potrzeba? jakie dokumenty?

Gość gość
w jakim kraju mieszka ojciec?

Gość gość
wiesz w jamim miescie mieszka i czy jest tam zameldowany? mieszkam w niemczech wiec poszukam na necie jakis informacji, zebys mogla zlozyc bezposrednio w de

Gość gość
z czego wiem mam tam meldunek czasowy. oraz znam nazwe firmy gdfzie pracuje i dokladny adres.

Gość gość
a probowalas z nim porozmawiać dlaczego nie placi ?

Gość gość
I PISALAm na polski numer. nie aktywny. i na niemiecki. dostalam potwierdzenie. czyli wiadomosc odebral. ale nic nie odpisal.

Gość gość
szukam czegos w necie, ale nie moge znalesc....poszukam jeszcze, wpadnij pozniej moze cos znajde...

Gość gość
a jak zadzownie do sadu to udziela mi informacje?

Gość gość
szukalam, ale nic nie moglam znalesc wiec zapytalam na niemieckim forum, co mozna w tej sprawei zrobic i poczekam na odpowiedz,

Gość gość
a co ma ci napisac, ze nie zaplaci;)... z takimi ludzmi nie ma co rozmawiac, najlepiej odrazu do sadu albo adwokata... pobiera twoj eks kindergeld na wasze dziecko?

Gość gość
nie pobiera nic. dzownilam . bardzo mila pani w sadzie udzielila mi informacji. moge to zalatwic nawet listownie. wystarczy ze napisze wnisoek do sadu o wszczescie egzekucji z zagranicy. do tego wyrok, zupelny akt urodzenia corki. wszystkie jego dane. mam adres niemiecki, oraz nawet nazwe firmy w ktorej pracuje. takze musze isc do usc po zupelny akt urodzenia corki, oraz do sadu bo nie moge znalesc paiperka z podwyzki alimentow. i zaczynam pisac. oj zdziwi sie jak dostanie pisemko. a od tego nie ucieknie.