Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy dziś podczas kompieli synka który ma 6 tyg

Polecane posty

Gość gość

zauważyłam podczas przemywania siusiaka ze jest zaczerwieniony i wylatuje mu ropa taka plynna maź. Dzwoniłam juz do mojej położnej jutro ma przyjść i obejrzeć :( ale dopiero jutro. pomóżcie miałyście podobnie? Dodam ze nie zciagam skóry z napletka do dr stwierdziła ze po roku mozna tam w srodku przemywac nie wczesniej :(

Gość gość
no to w takim razie ma infekcje, polozna pewnie przepisze jakas masc

Gość gość z 22 46
u nas tak nie było. Ale pediatra mówiła że można delikatnie skórkę naciągać (nie ściągać) aby "dziurkę" przemyć. I ja tak robiłam-nic się nie działo.

Gość gość
masc tylko pomoże ? wystraszylam sie jak to zobaczylam ;/

Gość gość
mysle ze polozna bedzie wiedziec, z tego co sie orientuje to zazwyczaj przepisuja masc z antybiotykiem. bedzie dobrze.

Gość gość
przemyj siusiaka riwanolem, on bardzo fajnie i szybko pomaga

Gość gość
zrób napar z rumianku i mocz synkowi,pomoże

Gość gość
KĄPIEL!!! ŚCIĄGAĆ!!! Przecież tego nie da się czytać.

Gość gość
Dokładnie jw.

Gość gość
napletek trzeba ściągać

Gość gość
a po co od razu obrażać kogoś? czy każdy jest alfą i omegą, że ma wszystko wiedzieć?! a poza tym BIOLOGIA TO NIE MATEMATYKA - nie podstawisz sobie pod wzór i nie zastosujesz ot tak! ile lekarzy/położnych tyle różnych zaleceń! tępe dzidy to właśnie potrafią tylko obrażać, a nie umieją się merytorycznie wypowiedzieć!

Gość gość
Tu akurat chodzi o pisownie tępej dzidy autorki, merytoryczny mongole :D

Gość gość
Jak juz coś tam się wydziela to pewnie wdał się juz stan zapalny, nie wiem czy riwanol pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. Po kąpieli namocz porządnie wacik riwanolem i przemyj penis lekko ściągając napletek. Napletek ściąga się od początku, ale lekko, tyle ile się da, nic na siłę.

Gość majalis
Teraz będą mu ściągać na siłę i przemywać :o baaaardzo boli.

Gość gość
rivanol? przeciez to jest na spirytusie? nie rob nic autorko zanim przyjdzie polozna, bo krzywde dziecku zrobisz. moze rzeczywiscie by to nie zaszkodzilo, ale ja bym nie ryzykowala. skoro podczas rozmowy telefonicznej przyslano polozna dopiero na drugi dzien, to znaczy, ze nic sie dziecku przez dobę nie stanie

Gość gość
no właśnie o tym mówię "mongole", że nie ma powodów wyzywać od tępej dzidy, bo nie każdy umie/chce/może w chwili stresu mieć poprawną pisownię! a ty jak umiesz tylko wyzywać, to może idź do szkoły bo masz elementarne braki wiedzy i kultury.

Gość gość
do jutra przemywaj rumiankiem, nic nie naciągaj. Jutro ci położna wszystko powie.

Gość gość
A może popsikaj Octeniseptem.Świetny, bezalkoholowy środek w sprayu na wszelkie infekcje,rany,zadrapania itp. Polecam! Na 100% pomoże. U nas działał bez zarzutu. :)

Gość gość
Rivanol bardzo pomaga,mojemu synowi qdał się stan zapalny,nic nie pomogło tylko ryvanol,moczenie i przykładanie nasączonego wacika

Gość gość
oczywiscie ze trzeba sciagac i przemywac i tez takie bzdury zeby nie ruszac mowili w szpitalu, ale juz matki 2 letnich chłopcow mnie uswiadomily czym sie konczy niesciaganie i nieorzemywanie!!! Rivanol nie jest na spirytusie!!!

Gość gość
Napletek należy odciągać i myć, ponieważ staje się siedliskiem bakterii- jeżeli jednak dziecko ma stulejke to trzeba uważać by nie ściągnąć "na siłe" gdyż może się zdarzyć że napletka nie będzie się dało odprowadzić a pomoże tylko interwencja chirurga.

Gość gość
Właśnie, że nie o tym MONGOLE, wnioskuję po tym: "BIOLOGIA TO NIE MATEMATYKA" więc nie pier/dol mi tutaj, że o pisowni pisałeś/aś , i sam/a się wróć uzyskać elementarne braki WIEDZY i logicznego rozumowania

Gość gość
I co autorko? Co polozna poradziła?

Gość gość
Tez tak mielismy. Lekarz kazał z wierzchu umyc ile sie da bez zsuwania napletka i robic oklady z rivanolu. Pomoglo.

Gość gość
Mi lekarze kazali sciagac dopiero po roku . Tak tez robilam i wszystko ok.