Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

sasiad boruje drugi dzien i to tak glosno co robic?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

czy poziom halasu jesli przekracza norme mogew zglosic na policje? powaznie...jakby wiercil tuz obok a nie za sciana, glowa mi peka :( poza tym ile mozna wiercic? wczoraj od 11 do 21 wiercil!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
to mu powiedz, 偶eby 艣ciszy艂 wiertark臋 :) :) :) je艣li potrzebujesz ciszy, to wyprowad藕 si臋 do lasu, a nie mieszkaj w bloku kazdy ma prawo mie膰 remont raz na jaki艣 czas, a tego w godzine nie zrobisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak ci g艂o艣no to sobie palnij w ucho to ci cicho

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cisza nocna obowi膮zuje od 22 do 6 rano,wi臋c s膮siad i tak jest w porz膮dku, ze nie zaczyna od 6 ;) nic nie zrobisz... Mo偶e jedynie warto zapuka膰 do s膮siada z pro艣b膮, wyko艅czy艂 wcze艣niej, zanim wr贸cisz z pracy..?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
policje hahaha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale badziew
Niedawno sama mia艂am remont - przez cztery dni by艂o kucie i m艂ot udarowy na zmian臋. Poprosi艂am robotnik贸w, 偶eby ha艂asowali maks do 17, uprzedzi艂am s膮siad贸w (najbli偶sza s膮siadka na ten czas pojecha艂a sobie do c贸rki). Uwa偶am, 偶e zachowa艂am si臋 kulturalnie. I co? Zosta艂am z****** od najgorszych przez s膮siadk臋, 偶e jej c贸rcia udziela korepetycji i ja j膮 ha艂asem pozbawiam zarobku. R臋ce opadaj膮. Tobie radz臋 stopery do uszu. Dzia艂aj膮 cuda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
punkt widzenia zale偶y od miejsca siedzenia - stara prawda...w ka偶dym razie na taki ha艂as jak wiertarka udarowa to stopery na pewno nie pomog膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A autorka nigdy remontu nie robi艂a co? Jak ci za g艂o艣no w blokowisku to sie wyprowad藕 do domu albo na wie艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
robilam, ale trwalo to jeden dzien i nie bylo az tak glosno!! mi sie trzesie podloga, sciany, a ja wczoraj dostalam palpitacji, mam tez zwierzeta i one sie bardzo denerwuja, maja wrazliwe uszy i co mam zrobic? wyniesc je na dwor w taki ziab?? powtarzam, wiertarka by mi nie przeszkadzala, ale to sa niewiarygodne halasy, jakby ktos caly blok chcial wyburzyc :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kobito to co ty za remont robi艂a艣? :D :D :D Chyba 艣ciany odmalowa艂a艣 :D Buhaha :D S膮siad te偶 robi艂 remont i co mam mu zakaza膰? 2 tygodnie wiercenia murowania itp. I co policj臋 mam wzywa膰 bo s膮siad zak艂贸ca spok贸j? Wy艣miali by mnie po ca艂ej linii. Ma do tego prawo zar贸wno w 艣rod臋 jak i w niedziel臋 od 6tej do 22.00 i nikomu nic do tego. A je偶eli tobie si臋 to nie podoba to albo we藕 si臋 do roboty bo 90% ludzi w tych godzinach pracuje albo si臋 wyprowad藕 z bloku a zwierz臋ta oddaj do schroniska bo na normaln膮 kobiet臋 to Ty nie wygl膮dasz... 艢mieszy mnie taki temat.... To ciekawy jestem jak wymieni膰 instalacj臋 elektryczn膮 bez kucia w 艣cianach? :D :D :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a gdyby ktos mial kapreys pruc ciany caly rok od rana do nocy to tez ma prawo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
je偶eli b臋dzie to robi艂 mi臋dzy 7 a 21 to jak najbardziej ma prawo wierci膰 przez ca艂y rok :P ograniczenie jest chyba tylko w niedziel臋, ale o to trzeba sui臋 pytac w administracji. je偶eli ha艂as jest zbyt uci膮偶liwy, jak najbardziej ma prawo zg艂osi膰 to do administracji ale od razu na policj臋.

Udost臋pnij ten post

a niby dlaczego w niedziel臋 mia艂yby byc ograniczenia? 偶yjemy juz w kraju wyznaniowym? omin臋艂o mnie co艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no wlasnie tu mamt przyklad zachowan i patologii nie patyczkuj sie idz do administratora a najpierw do sasiad ai popros, zeby dal ci odpoczac to ze on remontuje miszkanie nie znaczy ze wolno mu to robic od rana do nocy sa jakies zasady wspolzycia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no wlasnie, gdyby robil to powiedzmy od 8 do 14 to mog艂abym si臋 zmyc z domu, a on wczoraj od 11 do 13 z przerwami potem kolo 14 najgorzej i kiedy myslalam,偶e to ju偶 konie aktywowa艂 si臋 ko艂o 18 i tak wali艂 i stuka艂 do 21...a dzisiaj rano o 8 zacz膮艂 z grubej rury, ca艂a 艂azienka mi si臋 trz臋s艂a, a potem nagle przesta艂 i dopiero ko艂o 11 zacz膮艂 opukiwanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
呕ycie, gdy sko艅czy remont to przestanie. Ciesz si臋, 偶e nie masz takiego s膮siada jak kiedy艣 mia艂em. Przez kilka lat przynajmniej raz w tygodniu wierci艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
z t膮 niedziel膮 to nie chodzi o wyznanie czy co艣, ale jest przyj臋te ze jest to dzien wolny od pracy i ludzie odpoczywaj膮. sama tez pewnie bys si臋 wk...... gdybys sobie w niedziel臋 chcia艂a pospa膰 do 11 a kto艣 od 7 w艂膮czy艂by wiertar臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zobacz jeszcze w og艂oszeniachadministracji czy jest mowa o ha艂asowaniu. jak wynajmowa艂am mieszkanie w bloku, na klatce by艂a wywieszona informacja o tym, i pami臋tam ze sasiad przekracza艂 te normy, na jego scz臋scie sko艅czy艂 kiedy mia艂am juz zamiar to zg艂osi膰 do administracji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mieszkaniec bloku to nie mieszkaniec zoo :) kazdy ma prawo do remontu i kazdy ma prawo do odpoczynku tylko remontujacy raz powinien zdawac sobie sprawe, ze nie mieszka sam a dwa ze pewnie nie chialby byc tym za scian膮 wiec kazdy normalnie funkcjonujacy w spoleczenswie ludz, mysli o sobie ale i o innych ktos tu pisal o niedzieli i ze co? ze w niedzile ktos wierci wiertarka i sie mlotami tlucze? tak zapewne:) tylko ciekawe gdzie tak ludzie nie licza sie z innymi :) gdyby w moim bloku ktos sobie tak postepowal to...pewnie zdarzyloby sie to tylko raz uczyc zachowan spolecznych nalezy uczyc sie juz od dziecka tak jak kultury obycia kto tego nie rozumie niech idzie mieszkac do zoo, chociaz tam tez jakies zasady obowiazazuja :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Robi艂em remont i zdarzy艂o si臋 to te偶 w niedziel臋 bo cz艂owiek chcia艂 si臋 wprowadzi膰 jak najszybciej bo po to si臋 te偶 kupuje mieszkanie... Pami臋tam przyszed艂 s膮siad zrobi艂 awantur臋 i co? Dosta艂 jeszcze wi臋kszy opitol ode mnie od godziny 6tej do 22.00 mog臋 robi膰 co mi si臋 tylko podoba jestem u siebie. Ksi膮dz mo偶e w niedziel臋 pracowa膰? Te偶 s膮siad straszy艂 policj膮,stra偶膮 miejsk膮, administracj膮 i co mog膮 mi naskoczy膰 powiedzia艂em 偶e nawet po wojsko sobie mo偶e dzwoni膰. Pyta艂em si臋 znajomego policjanta 偶e po 22giej owszem mandat ale do nie ma takiej mo偶liwo艣ci. Teraz s膮siad za 艣ciany robi艂 remont i co te偶 mia艂em go wyzywa膰 od najgorszych 偶e telewizji o 18nastej nie mog臋 ogl膮da膰, a te偶 mu si臋 zdarzy艂o robi膰 w niedziel臋.... NIE! Zrobi艂 i jest cisza spok贸j ile ten remont trwa tydzie艅 dwa? Nie popadajmy w paranoj臋! A ka偶demu on od czasu do czasu si臋 nale偶y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
We藕 si臋 kobieto za robot臋 a nie marudzisz 偶e Ci g艂owa p臋ka!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zasad膮 wsp贸艂偶ycia jest r贸wnie偶 da膰 si臋 s膮siadowi wyremontowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
od godziny 6tej do 22.00 mog臋 robi膰 co mi si臋 tylko podoba jestem u siebie. v v nie kpij :) remontu zadzna administracja nie pozwoli ci robic od 6-22 nikt sie na to nie zgodzi a pyskowac to mozesz rodzicom skoro tak cie wychowali v v zasad膮 wsp贸艂偶ycia jest r贸wnie偶 da膰 si臋 s膮siadowi wyremontowa膰. v oczywiscie ale nie calymi dniami bo to, ze ktos sobie kupil mieszkanie i chce sie szybko wprowadzic rozumiemy :) tylko taki ktos sobie wynajmie ekipe ktora caly dzien napiertala i ludzie obok zyc nie moga a wlasciciel mieszkanka seidzi sobie gdzies w pracy :) i ma w doopie co przwzywaja jego przyszli sasiedzi :) bo on pan chce sie wprowadzic skad sie biora tacy prostacy? ano skads i widza tylko czubek swojego, bo ja chce!!! a sasiedzi tez ccha zyc we wlasnych domach, podczas kiedy ty sie remontujesz oni tak zyja z dziecmi, ale co tam, ciebie glowa nie boli, bo ty jestes najwazniejszy :) serio, gdyby ktokolwiek od 6 rano zaczal wiercic to chyba ludzie by go wynisli :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzieki za zrozumienie :) aktualnie siedze u przyjaciolki, mam problemy zdrowotnew i nie wyrabiam tam w domu, powtarzam ponownie,ze to nie jest normalne upierliwe borowanie tylko halas nie z tej ziemi, wszystko sie trzesie, a mi cos pulsuje w klatce piersiowej,boje sie tam wrocic, ci robotnicy to chyba glusi sa tak halasuja...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasie艅ka92
Przypomina mi sie scena z Dnia 艣wira. Myslicie ze jak ktos karty nie podbija o 7 to nie pracuje? :) Ja pracuje z domu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Stary temat, ale byd艂o z blokowiska si臋 wypowiedzia艂o. Same chamy i awanturnicy, ka偶dy zachowuje si臋 jakby by艂 panem i w艂adc膮, nikt opr贸cz niego nie mieszka艂. Wiertarki, remonty to pryszcz, patola rzyga z okien i balkon贸w, ha艂asuj膮 w nocy i obraza, kiedy s膮siad nie jest wdzi臋czny za takie zachowanie. Pies szczeka jak nakr臋cony, dziecko wali w kaloryfery, mieszkanie w budynku wielorodzinnym to zawsze ha艂as i tego typu atrakcje. Jeszcze stres, 偶e durny s膮siad mo偶e ci臋 zala膰 :-) Ciesz臋 si臋, 偶e to ju偶 historia i byd艂o widz臋 czasem tylko na pastwisku :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 S膮siad drugi dzie艅 boruje

Jak czytam posty idiom贸w to mi si臋 p艂aka膰 chce nad ich g艂upot膮 . Nikt聽 mieszkaj膮c w bloku do ko艅ca nie jest u siebie ! Niestety ludzie pracuj膮 i maj膮 prawo po pracy do odpoczynku ! A jak si臋 komu艣 ! dodam idiocie jednemu z drugim tak wydaje ! 偶e m艂ot udarowy to Piku艣. To niestety stwierdzam 偶e ma tyle rozumu co ten M艁OT聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qeee

jak sie nie boisz policji to zabij policjanta jak z ciebie taki kozak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qeee

ale przyznam racje ze wiekszosc policji to ostatnie ...y ja nie wiem po czym sie zatrudnia takie p,izdy do policji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 John

Do tego kto pisa艂 w po艣cie!!聽 Cyt psa oddaj do schroniska , a sam si臋 wyprowadza. Dotyczy艂o to remontu s膮siada.聽 Ciebie to trzeba leczy膰 KONIECZNIE bo albo jeste艣 chory lub chora psychicznie ! Albo ZWYRODNIALEC ,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Udost臋pnij ten post