Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie śmiejcie się ze mnie ale nie wiem jak zrobić sos z mięsa wieprzowego

Polecane posty

Gość gość

mam tylko schab wieprzowy, mąkę, przyprawy, olej, bułki tartej już nie mam co mogę zrobic z tego do ziemniaków? siedzę w domu sama z dzieckiem, i ja i dziecko nie wychodzimy z domu bo pochorowałyśmy się, mąż dziś wraca z delegacji podpowiedzcie co zrobić z tego i jak bo wogóle nie mam głowy do myślenia a nawet szukania przepisów

Gość gość
schab na plastry, obtocz w mące, zrumień na patelni (troche oleju daj), przerzuc do garnka, na patelni zrumień ze dwie cebule (w krązki lub piórka) przerzuć do schamy, podlej woda, daj przyprawy i duś. Dobry prosty sos :-)

Gość gość
podsmarzasz schab mozesz dac troche cebuli jak masz musi sielekko zrumienic z obu stron , jakeis przyprawy, sol pieprz czosnek pieprz czosnkowy co tam ma potem podlewasz woda i dusisz do miekkosci na koneic dodajesz troszke maki z woda rozrobionej ale nie zad zuo chyba ze chcesz sos ze smietana ale lepszy bez tylko troche tej maki z woda aby zadkie nei bylo

Gość gość
a zapomnaialm dodac ze ja smaruje palstry schabu musztarda potem sole i peirze i wrzucam na patelnie czasami posypuje czerwona papryką

Gość gość
cebulę mam, masło klarowane, czosnek surowy i zmielony, sól, pieprz wiadomo. a ten schab w plastrach rozbijać trochę czy nie, bo mam akurat pokrojony w plastry od razu

Gość gość
grube nie moga byc bo beda twarde a cienkie zas suche wiec musa byc srednie :-) wg jak sie robi kotleta

Gość gość
a ja np nie dodaje maki. daje wiecej cebuli. a poptem ja blenduje i sos gestnieje.

Gość gość
musztardy nie mam ale paprykę mam, śmietany też niestety nie. Dziękuje dziewczyny, kochane jesteście a jak dlugo dusić tak mniej więcej?

Gość gość
posmaruj tą musztarda beda lepsze mozna dodac kawałek kostki rosołowej

Gość gość
do miekkosci. ja zawsze odkrajam kawalek miesa i probuje. najlepszy sposob.

Gość gość
zal;eży od schabu ale pol godz to minimum beidze widziec zreszta mzoesz sprawdzic czy miekki ejst tylko pilnuj zeby nie przypalic ale musi sie zrumienic bo ianczej sos beidze bez smaku ja raz robilam na tkai malym ogniu ze meiso było biale nic nie przypalnoe to sos był bez smaku

Gość gość
a mogę dodać do tego plastry karkówki tak samo? bo znalazlam jeszcze w lodówce

Gość gość
nie tlucz, bez sensu. schabu tez nie mozesz dlugo gotowac, bo guma wyjdzie. w sumie wszystko masz. schab posol, popieprz i co tam chcesz. usmaz je na goracej patelni, ale krotko. dodaj cebule, czosnek, przyprawy jakie lubis.dolej dwie szklanki wody i podus troche. pozniej wymieszaj ze szklanke wody z maka, dwie trzy lyzki i ciagle mieszajac wymieszaj z tym co masz na patelni. zagotuj kilka minut. ja akurat sosow juz nie robie, kupuje schab albo poledwice i robie male steki. na ok 2 cm grube plastry smaze doslownie kilka minut z kazdej strony, zeby byly w srodku soczyste. przyprawione oczywiscie. do tego jakas salata, ziemniaki z rozmarynem usmazone na oleju z oliwek. kamis ma fajne przyprawy tez do ziemniakow

Gość gość
wygotowane mieso nie ma zadnych wartosci, a skoro macie zeby to mozecie tez gryzc i delektowac sie smakiem miesa. karkowki akurat nie lubie wiec nie wiem

Gość gość
karkowka jest dla mnie lepsza niz schab.

Gość gość
musztarda się znalazła

Gość gość
to mogę ten schab z tą karkówką podsmażyć i razem dusić? sorry dziewczyny jest mi taki wstyd że o takie podstawowe rzeczy pytam