Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badanie nasienia męża wynik bardzo zły

Polecane posty

Gość gość

tzn 0 plemników czy ktos miał taki przypadek??? jakie sa szanse na własne dziecko ??? bo czytałam ze przyczyny moga byc rozne i ze jakos da sie ta płodnosc przywrocic czasami jestem załamana

Gość gość
Nie ma ci sie zalamywac . Musi isc do dobrego androloga i poszukac przyczyny. Sa rozne leki. Zmiana trybu zycia dieta. Wszystko wyjaśni mu lekarz.

Gość gość
Ja się też boję o mojego, bo je syf, nie dba o siebie, czasem pali papierosy. Ale nie badał nasienia jeszcze. Odłóż na bok czarne scenariusze, umawiajcie wizyty i szukajcie przyczyny.

Gość gość
Akurat popalanie sobie to najmniejsze zło. Najgorzej na nasienie wplywa stres i przegrzanie jader np trzymaniem laptopa na kolanach lub zbyt obcisla bielizna. U nas tez byly problemy ale pomogla zmiana nawyków. Glowa do góry. Najpierw znajdz dobrego lekarza. Zle wyniki mozna poprawic.

Gość gość
my mieliśmy in vitro, mąż miał mało plemników :(

Gość gość
Bądź dobrej myśli, znajdźcie dobrego lekarza. My się staraliśmy o dziecko kilka miesięcy, niby to ze mną był problem bo nie miałam owulacji, później wspomagałam się clo. Lekarz jednak zalecił badanie nasienia. Tu z kolei plemników wyszło baaardzo dużo, tak że się sklejały i ciężko było im się poruszać. Też byłam kiepskiej myśli, mieliśmy zacząć jakieś leczenie, ale nie zdążyliśmy bo zaszłam w ciążę:) Praktycznie od razu po tym badaniu :P Będzie dobrze! teraz leki i technologia na prawdę mogą wiele. Powodzenia!

Gość gość
12:29 gratuluje :) my tez mamy gesto ponad 700mln/4 ml tragedia. Ale tez czekam na cud, w miedzy czasie maz lyka na rozrzedzenie jakies specyfiki. A tak to nie wiem, pewnie IUI nas czeka :/

Gość gość
a to zależy co z tymi plemniczkami jest ... na wynikach masz napisane czy chodzi o żywotność czy o *****iwość .... u nas były problemy z *****iwością , poszliśmy do UROLOGA i wypiisał wit po których zaszłam od razu tylko nie wolno z tym zwlekać ...

Gość gość
chodzilo mi o ********iwość

Gość gość
plemników nie ma wcale mąż bierze leki na padaczke ma siedzący tryb pracy tzn duzo jezdzi i w lecie nie moze miec krotkich spodni wiec moze byc przegrzanie

Gość gość
napisali azoospermia

Gość gość
Idzcie do lekarza. Nie ma co sie stresować na zapas. U nass wyniki byly kiepskie. Lekarz tak pokierowal meza że szybko zaszlam w ciaze.