Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia

Polecane posty

Gość gość

a ciąży straszliwe zaparcia! pomożecie!

Gość gość
Pij dużo, najlepiej wody. Jedz dużo błonnika - warzyw, pełnoziarnistego chleba. Ruszaj się - jeśli możesz.

Gość gość
Wy o zaparciach a ja przeżyłam właśnie trzecią wojnę światową na klopie mało mi tyłów nie rozerwało ...

Gość gość
Odstaw całkowicie słodycze, kakao, pij kefirki i jogurty naturalne, dużo owoców, śliwek, jabłek. Ja w ciąży brałam provag na infekcje intymne i on też regulował pracę jelit, pomagał na zaparcia więc może spróbuj.

Gość gość
No niestety jedzenie słodyczy sprzyja zaparciom. Mi zaczęło być lepiej jak duużo wody zaczęłam pić. poza tym możesz sobie kupić syrop lactulosum, ale chyba lepiej zwalczać naturalnymi sposobami :P W każdym razie znam ten ból i współczuję

Gość gość
Jak nie masz problemów z cukrem to na czczo szklanka wody z łyżką miodu i cytryną, u mnie pomagały. Jeżeli nie możesz to siemię lniane (najlepiej odtłuszczone). Dodatkowo w ciąży zażywałam provag, dobrze się po nim czułam, regulował pracę jelit i zaparcia mnie nie męczyły. Kolejny plus probiotyku w ciąży – brak problemów intymnych.

Gość gość
ugotuj sobie ze 2 litry kompotu ze sliwek i staraj sie wypic duzo i szybko kilka godzin i pomoze wszystko wyleci :)

Gość gość
Spróbuj jeść kiwi - mi pomaga. I jeszcze kiedyś dziewczyny pisały, że pomaga kisiel - taki do gotowania a nie ten zalewany wodą.

Gość gość
u mnie zdecydowanie pomagają surowe jabłka, albo mleko. Mam też lactulozum, ale stosuję jak nic naturalnego nie pomoże. Jak byłam w szpitalu z zagrożeniem przedwczesnym porodem w 30 tyg, to nam położne tłukły do głowy że absolutnie nie można dopuścić do zaparć w zagrożonej ciąży.

Gość akacjonnn
Na początku ciąży jakoś sobie radziłam z zaparciami, piłam codziennie kompot z jabłek i suszonych śliwek, który bardzo pomagał. Po wynikach morfologii, gdy żelazo zaczęło mi spadać ginekolog przepisał mi tardyferon, niestety po nim zaparcia były bardzo uciążliwe, do tego miałam problem z układem moczowym, a dokładnie zastój w nerce. Szklanka mleka i siemię lniane przed śniadaniem oraz provag pomogły, zaparcia przestały się pojawiać, probiotyk również rozwiązał problem z drogami moczowymi. Jakoś do 39 t. c. dotrwałam, urodziłam ślicznego, zdrowego synka :)

Gość hela3
Może na początek zacznij od picia nad czczo wody z wyciśniętą cytryną. Rób wyciąg ze śliwek suszonych. Do lekko zagotowanej wody wkładaj śliwki suszone, po pół godziny wypij ten wywar oraz zjedz wszystkie śliwki. Rób tak rano i wieczorem. Do tego rano możesz zaopatrzyć się w owsiankę. Możesz do tej owsianki dodać: miód, rodzynki, orzechy włoskie. Jeśli to nie pomoże to w tym miejscu masz jeszcze kilka istotnych porad: http://suplementyheleny.pl/pozbadz-sie-zaparc/