Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie narzeczony

co myślicie o tym pierścionku na zaręczyny

Polecane posty

Gość gość
ladny ale nie na zareczyny. Co prawda ja sie nie znam bo jakos mnie nigdy pierscionki zareczynowe nie podniecaly.

Gość gość
beznadzieja;/ k***a i całe 100 zł;/ już się leiej nie zaręczaj jak Ty na pierścionek nie masz to na wesele tym bardziej.

Gość prawie narzeczony
nie planujemy wesela :D

Gość gość
powiem tak nie mój styl ale to akurat nieważne...to nie jest pierścionek na zaręczyny...jak na zwykły prezent, dla okazania miłości, na urodziny walentynki to tak, ale nie na zaręczyny i nie za tą cenę

Gość gość
okropny!! i sknera z Ciebie :p poza tym po twoim nikcu i pytaniu o zareczyny raczej stwierdzam ze planujecie wesele :x ?!

Gość prawie narzeczony
a co złego jest w cenie?

Gość prawie narzeczony
planujemy sam ślub bez weselnej pompy ;)

Gość gość
każda rasowa kobieta rozpozna że to nie jest pierścionek za 2 tys...no błagam cię!

Gość gość
Mysle ze jest kiepski, szafiry slabej jakosci

Gość gość
Pierścionek zaręczynowy powinien spełniać kilka kryteriów: 1. przede wszystkim powinien być w kolorze przyszłej obrączki czyli oba srebrne lub oba złote lub oba platynowe 2. po drugie czystość kamienia i jego wielkość - skoro uczucie jest wielkie to i kamień nie powinien być zbyt mały. Nie należy kupować np. brylantów na karaty, czyli tak zwane bomby. Pięknie oszlifowany, mały, czysty brylant jest o niebo lepszy od wielkiego, żółtego nieumiejętnie oszlifowanego z widocznymi czarnymi skazami kamienia. Pierścionek powinien być też dobrany do wielkości ręki. Czyli duży kamień na małym paluszku nie wygląda najlepiej. Na ogół przy zakupie diamentów nie schodzi się poniżej klasy czystości VS2. Równie istotnym parametrem kamienia jest kolor. Diament powinien być jak najbielszy. Przy żółtym złocie można śmiało zejść jeszcze niżej i wybrać brylant lekko stonowany o kolorze I lub J. 3. cena - sorry ale pierścionek zaręczynowy powinien "kosztować". Jeśli kupujesz obrączki za powiedzmy 1-2 tys. to wstyd dać pierścionek za 97 zł.

Gość gość
beznadziejny, brzydki raczej na komunie a nie zareczyny

Gość gość
klasyczny pierścionek zaręczynowy: http://www.firmy.net/QFB3F,pierscionek-zareczynowy-ze-zlota-z-brylantem-0-27ct-hsi1,SR91.html powinieneś dążyć to takiego wzorca

Gość gość
masz zamiar się zaręczać czymś takim? przecież wygląda jak z odpustu

Gość gość
Po pierwsze, pierscionek zareczynowy nie musi byc z brylantem Po drugie to co wkleilas to sztampowa ohyda. Dla faceta ktoremu nie chce sie wysilac nad szukaniem pierscionka dla laski, po drugie dla laski ktora uwielbia nie wyrozniac sie z tlumu i wygladac jak nudna szara mysz. Po trzecie, pierscionek Autora jest zwyczajnie brzydki, a szafiry sa nieprzejrzyste. Za w miare niska cene mozna kupic cos ladnego, ale nie tak nudziarskiego jak ostatni link.

koszmarny. I co to za cena 100 zł??? pierscionek zareczynowy musi byc ladny bo ona bedzie go nosic caly czas. poszukaj czegos do 1000 zl niestety ale wydaje mi sie ze to mnimum które trzeba wydac na zareczynowy pierscionek.

Gość gość
czytaj ze zrozumieniem, napisałam "klasyczny pierścionek zaręczynowy" - klasyka, brylant i złoto, małe oczko o proporcjonalnym i symetrycznym wyglądzie a ty o sztampie piszesz...żenada jaki jest klasyczny zatem twoim zdaniem? bo chyba nie z rubinem i nie z kamieniami ułożonymi np. w koniczynkę czy serce

Gość gość
i przede wszystkim autor nie napisał o swej dziewczynie że lubi się wyróżniać...a doradzanie że ma postawić na oryginalność aby nudy nie było to akurat w przypadku pierścionków zaręczynowych niezbyt dobra rada

Gość prawie narzeczony
Fakt, moja dziewczyna nie lubi takich zwykłych pierścionków z jednym oczkiem, no i koniecznie w srebrnym kolorze. Nie lubi złota. Ej kto normalny wyda 2 tys na obrączki??

Gość gość
ten kto chce zaoszczędzić....dobre obrączki kosztują i nie ścierają się łatwo, te gorsze i tańsze łatwo się rysują i ścierają, brzydko wyglądają po latach

Gość gość
TRAGICZNY skoro CIĘ nie stać to oszczędzaj ale jak widać zwyczajnym sknerą jesteś! Nie jestem materialistką ale dla mnie pierścionek zaręczynowy ma świadczyć o tym, że mężczyzna pokazuje JAK mu na mnie zależy, że jest wstanie zbierać na niego. Nie chodzi o cenę a o FAKT.

Gość gość
Nie za piekny ten pierscionek. Co to za badziewie za 100 zl? Pierscionek zareczynowy nosi sie do konca zycia a przeciez to sie rozpadnie po 6 miesiacach.

Gość gość
gdzies kiedys przeczytalam ze srebrne pierscionki zareczynowe przynosza pecha mlodym. Mi jako kobiecie bylo calkiem bez roznicy ile narzeczony zaplacil za pierscionek. Pierscionki zareczynowe rzeczywiscie kpjarza sie z duzym oczkiem, ja mam male brylanciki i bardzo sobie chwale, bo nosi sie go rownie dobrze jak obraczke i nie rwie rajstop, a te z jedn duzym kamieniem zwykle hacza o wszystko .Mysle, ze warto zapytac kobiete czy woli efektywnie czy praktycznie.

Gość pprawie narzeczony
No już kumam, że za tani, że jestem sknerą itp. ale wyobrazcie sobie że ten pierścionek kosztuje 2 tys jest z białego złota i ma porządne szafiry. Nie podoba Wam się sam projekt?

Gość gość
nawet jakby kosztował 20 000 jest paskudny - jesteś bezguściem

Gość prawie narzeczony
Gościu - pokaż zatem pierścionek nie będący bezgusciem Twoim zdaniem :)

Gość gość
A po co? Nie muszę Ci pokazywać - klasę albo się ma albo i nie :) Ty jej nie masz i jej nie kupisz nawet za mln

Gość prawie narzeczony
Pytam zatem, co jest wg Szanownego Gościa wyznacznikiem klasy i stylu? Oklepany jeden kamień na środku prostej obrączki?

Gość gość
Autorze, jestem kobietą i ten pierścionek mi się podoba. Nie jest typowym pierścionkiem zaręczynowym, jest ciekawy, ma ładny kształt. Mam jedynie wątpliwości co do wykonania, jakości. Jest taki jakby "niedociągnięty". Moim zdaniem śmiało możesz szukać takiego lub podobnego modelu tylko z lepszym wykonaniem :)