Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zawód fryzjer czy studia stosunki międzynarodowe?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem w jakim kierunku iść :( Myślę, że poradziłabym sobie i w jednym i drugim. Mam zmysł estetyczny, lubię tworzyć ciekawe fryzury, mam w sobie trochę z artystki. Ale też bardzo interesuje się polityką, ekonomią, innymi narodowościami, tym co się dzieje na świecie itd. Co Wy byście wybrali na moim miejscu?

Gość gość
Zawsze należy robić to co się kocha , nie można kierować się tym gdzie zarobisz więcej albo co jest bardziej prestiżowe itd. Jak coś lubisz i jesteś w tym dobra to pieniądze z tego i tak się znajdą. Musisz zdecydować sama , wsłuchaj się w siebie daj sobie trochę czasu na decyzję , tak żeby to była twoja świadoma decyzja. Pomyśl co sprawia Ci większą frajdę. Poczytaj tez czego będziesz uczyc się tu a czego tam i zdecyduj co Cię bardziej interesuję

Gość gość2
jak chcesz pracować w wyuczonym zawodzie to raczej fryzjerstwo:o po stosunkach międzynarodowych raczej masz na to małe szanse..

Gość gość
Jedno drugiemu nie przeszkadza. Ja fryzjerka po ekonomii ci to mówię. Możesz robić jedno i rozwijać się w drugim i odnosić sukcesy we wszystkim co robisz.

Gość fryzjerkapoekonomii
Pamiętaj że w zawodzie fryzjerki najważniejsza jest praktyka dlatego załatw sobie gdzieś takowe na 3lata. Możesz robić studia dzienne a praktyki popołudniami-jest więcej klientów Jeśli będziesz się szybko uczyła to zawsze coś tam z napiwków zarobisz w zależności od stopnia Twojej samodzielności.

Gość kosmo_2
a co ma jedno do dugiego. Jesli chcesz isc na studia tylko po papier to powoadzenia. Po stosunkach to pracy nie znajdziesz. Lepiej byc dobrym fryzjerem, rozwijac się, a nie konczyc studia i pozniej siedziec na bezrobociu. Ja jestem kosmetyczką, wlasnie zdawalam mature w http://www.liceum-zaoczne.sopot.pl/ , ale tylko po to zeby isc na kurs kosmetyczny, gdzie trzeba bylo miec srednie wyksztalcenie. A studia mi po nic, bo w praktyce sie naucze wiecej niz z ksiazek. ale decyzja nalezy do ciebie.

Gość gość
ja wychodze z zalozenia, ze lepiej isc do jakiegos studium wlasnie na fryzjerke albo np. technika farmacji http://www.dental.szczecin.pl/kierunki niz marnowac czas na studia na ktore idziesz 'bo wypada'. Szkoda czasu i pieniedzy

Gość gość
i jak zycie sie wam uklada?

Gość gość
Jesli mozesz sobie pozwolic na to, zeby jeszcze troche nie pracowac to studia. Studiuje sm i to bardzo rozwijajacy kierunek. Wcale nielatwy jak wiele osob uwaza...