Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja xxx

podarunki;)

Polecane posty

Gość lukrecja xxx

Może macie ochotę podzielić się pomysłami na drobne i większe prezenty dla rodziny w Polsce. Mieszkam w Anglii i chciałabym kupić coś "tutejszego". Do obdarowania mam sporą gromadkę - kobiety w wieku 28-45 lat, faceci w podobnym przedziale wiekowym, i młodzież - dziewczyny 18 i 16 lat oraz chłopcy 18, 16 i14 lat. Jest jeszcze dwójka maluszków ale z prezentami dla nich nie mam problemu. Za wszelkie pomysły serdecznie dziękuję

Gość gość
ja jak jade to czesto kupuje komus takie fajne puszki ze slodyczami w srodku, czesto je na lotnisku sprzedaja, w ksztalcie autobusu londynskiego, budki telefonicznej,

Gość lukrecja xxx
Słodycze różnego rodzaju kupuję dla bliskich za każdym razem, teraz chciałam kupić coś więcej. Jakieś pomysły?

Gość gość
Autorko ty to musisz z patologicznej, wielodzietnej rodziny pochodzic :D :D Przypominasz mi takie wielodzietne, afrykanskie rodziny. U nich tez tak jest ze jak ktos za granica pracuje (niewazne ze zmywak ;) ) to musi przywieźć prezenty dla kazdego, nawet najmniejszego dzieciaka w rodzinie. U ciebie jest tak samo :D :D Juz widze jak ze zmywaka biedna sie osuwa, wsiada w samolot z ciezka walizka z 'prezentami' i rozdaje biednej rodzince w Polsce zeby sie pokazac jako 'dobra ciocia z zagranicy'. Szok :D Polska mentalnosc mnke dobija czasem :D :D :D jako stado plemienne po prostu 🖐️

Gość lukrecja xxx
Prawie trafiłaś w dziesiątkę. Nigdy nie uważałam dawania prezentów za objaw patologii, ale mało jeszcze wiem o życiu. W innych rodzinach ludzie dają sobie prezenty na Boże Narodzenia, a my przy okazji zlotów rodzinnych, które odbywają się bardzo rzadko i jeśli uważasz to za patologię to masz do tego pełne prawo. Nie wniosłaś nic ciekawego do tematu ale dziękuję za zainteresowanie.

Gość gość
Ja rowniez lece do Polski za tydzien. Nie bylam w Polsce juz kilka lat, bardzo sie stesknilam za rodzina i krajem w ogole. Jakies pomysly na prezenty dla kobiet? (lat 45, 22 i 15)

Gość gość
w Anglii mozna tanie akcesoria w primarku kupic wiec te dziewczyny nastolatki pewnie by sie ucieszyly z jakiejs nowej torebki, koralikow czy kolczykow albo jakiejs apaszki czy kosmetyczki. Jest tam tego od groma

Gość lukrecja xxx
Apaszki to fajna propozycja. Moje pomysły to m.in. kosmetyki z body shop albo lush, świeczki yankee candle, butelki bobble dla chłopaków - każdy uprawia jakiś sport, może jakieś koszulki lub torby sportowe. Jedna z dziewczynek jest fanką kosmetyków soap and glory więc może jakiś większy zestaw? Myślicie, że coś z tego się nada? Dla facetów kompletny brak pomysłów :(

Gość gość
wszystko ladnie fajnie tylko pomysl ze chyba osobna walize na te prezenty musisz brac bo taka yankee candle swoje wazy

Gość lukrecja xxx
Mamy do dyspozycji 60 kg w bagażu ( 2 osoby) a lecimy tylko na 6 dni więc własnych rzeczy nie będziemy mieć dużo.

Gość gość
60kg???? to z jakich to linii takie luksusy?.

Gość lukrecja xxx
20 kg bagaż główny i 10 kg podręczny na osobę. Niestety do mojego miasta lata tylko ryanair.

Gość lukrecja xxx
Może ma ktoś jeszcze jakiś ciekawy pomysł

Gość gość
Ja przywiozłam zestawy słodyczy, serów (np różne cheddary szkockie), haggies, fudge, do tego myślałam nas np rękawiczkami czy szalikami z wełny owiec szkockich (zimą oczywiście), herbata z whisky, whisky szkocka, likier irlandzki (np Irish Knights, niedostępny w Polsce, a pyszny)... Jest tego trochę;)

Gość gość
Moze ubrania dla kobiet? Np z M&S maja super jakosciowo ciuchy dla starszych kobiet dostosowane. Oczywiscie bizuteria jest dobrym pomyslem, zegarki, buty, alkohol, slodycze, kosmetyki. Poza tym dopytaj sie mamy, moze ktoras z osob ma jakies hobby, jakies szczegolne zainteresowania? Wtedy buszuj po ebay'u bo tam rozne skarby mozesz znalezc, w sklepach czesto niedostepne. Mlodym dziewczynom jakies moze zestawy do paznokci, albo papeteria, jakies notatniki, pamietniki (w sklepach jest tego mnostwo, a w PL glupi notatnik potrafi kosztowac czesto ponad 60 zl). Moze sluchawki do kompa dla mlodych albo jakies akcesoria komputerowe, klawiatura, kamerka? Dla panow papierosnica ozdobna, paski? Oczywiscie alkohol jakis fajny.

Gość gość
Hmm, ja się dołączę do tematu- za 10 tyg w sumie święta, a ja kompletnie nie mam pomysłu co rodzinie przywieźć... A trochę tego trzeba- teściowie, moi rodzice, dziadkowie męża, chrzestna, dwójka rodzeństwa (21 i 22 lata)... Rodzicom już wymyśliłam, brat dostanie pieniądze (akurat urządza nowe meiszkanie, każda kwota mu się przyda), ale co z resztą to nie mam bladego pojęcia... Co mozna kupić rozpieszczonej siostrze męża, która ma już wszystko? A jakieś czekoladki to trochę mało... Może ktoś ma jakieś ciekawe pomysły, co z UK można kupić, żeby nie zrujnowało budżetu, a było miłym upominkiem świątecznym?

Gość olga b
Nie każdy lubi takie prezenty ale w mojej rodzinie szał robią: - kosmetyki soap& glory i the body shop dla młodych dziewczyn oraz oczywiście tangle teezery;). Moja siostrzenica taszczy tego pełne walizki do Polski, - kosmetyki sanctuary spa to ulubieńcy mojej starszej siostry i mamy, - wszelkie szale, apaszki, kominy, rękawiczki i inne dodatki zwykle lubiane są przez wszystkie kobiety, -słodycze, herbaty i alkohole też są zawsze dobrym pomysłem, - moim osobistym zboczeniem są świece, zwłaszcza ukochane woodwick, ale innymi też nie pogardzę, - dla starszych panów portfele lub paski dobrej marki albo porządna zapalniczkę, - dla młodszych facetów ubrania lub akcesoria sportowe, - jeśli dobrze znamy gust danej osoby możemy pomyśleć o perfumach, które w Anglii można kupić w śmiesznych cenach, a w Polsce ich ceny zwalają z nóg.

Gość gość
Najlepiej kupić komuś jakiś fajny, oryginalny gadżet. Taki projektowany specjalnie dla tej osoby. Ze swojej strony bardzo polecam http://www.tik.com.pl/, robią świetne akcesoria, w pełni zindywidualizowane. Super sprawa.