Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płakać mi się chce

Polecane posty

Gość gość

Z mężem mamy synka, który ma 7 miesięcy. Dzisiaj mój mąż miał operację przez ponad pół roku męczył się był na silnych tabletkach. Lekarz stwierdził, że przez 7 tyg będzie musiał chodzić o kulach i zero przemęczenia się, noszenia ciężarów. Kompletnie nie wiem jak to zorganizować. Pracuję, a o wolnym będę dopiero jutro rozmawiać. Jestem załamana tym wszystkim.

Gość gość
Mamy dwu piętrowy dom jak on sobie poradzi, mały jest dość energiczny i przez 5 min w miejscu nie usiedzieć.

Gość gość
Moze pomysl o niani na godziny albo o zlobku, oczywiście dla dziecka :-)

Gość gość
Mamy nianie, ale z mężem przynajmniej przez te pierwsze 7 tyg ktoś musi być.

Gość gość
Zawsze mnie wspierał pomagał mi. A teraz jemu head ciężko, bo 5 miesięcy będzie siedział w domu, ja przez ponad 7 tygodni będę musiała ogarnąć dosłownie wszytko, a do tego boję się jak będzie sobie radził. Przed operacją miałam tylko jedną myśl - żeby operacja się udała. Nie myślałam o niczym innym. Sorry, że tak sie żale. Ale przed mężem muszę zgrywać twardzielke, a jak jestem sama to coś pęka we mnie.

Gość gość
wweź opiekę z zusu na męża

Pewnie Cię nie pocieszę, ale 7 tygodni to nie wieczność. Głowa do góry, dasz radę. Masz kogoś, kto może Ci ewentualnie pomóc? (mamę, teściową, siostrę koleżankę?)

Gość gość
ciesz sie,ze operacja sie powiodla i pomysl jak zyja samotne matki

Gość gość
Mieszkamy za granicą, a moja przyjaciółka jest w ciąży.

Gość gość
Dojdzie sam do toalety? Poradzi tam sobie? Bo jeżeli tak, to reszta do ogarnięcia, rano pomożesz mu się ubrać jak potrzebuje, podasz śniadanie, z nianią można się dogadać żeby przygotowała jakiś dodatkowy posiłek, po południu czy tam wieczór, kiedy wracasz, dasz mu znowu coś zjeść, pomożesz się umyć... Sama tak miałam, dziecko biegające a jeszcze głupiutkie, gips na nodze, ale niani nie było więc mąż po prostu wolne sobie wziął i się nami zajmował, tyle że u niego w pracy to nie było problemem, problemem był brak zarobków w tym czasie...

Gość gość
Skoro może chodzić o kulach i macie nianię to czego ty jeszcze chcesz dla niego? Jakaś p*****lnięta jesteś! 😠

Gość gość
Czy dojdzie sam do toalety ? Tego nie wiem. Jeszcze nie wstawał i też nie wiadomo. Jutro ma podjąć próbę wstawania, ma wyjść ze szpitala w piątek lub sobotę. Wierzę w niego bo jest bardzo silny psychicznie i fizycznie.

Gość gość
Jesteś pewnie z tych co w ciąży same sobie kanapki nie zrobią, ze sklepu nie przyniosą dwóch jabłuszek... tylko jęczą przez 9 miesięcy że mąż w pracy, co to będzie 😠

Gość gość
Zdziwisz się pracowałam w ciąży do 8 miesiąca, a zakupy zawsze robiłam przez Internet.

Gość gość
...i później maciory ważą po 100 kg

Gość gość
No to niech się teraz wysra przez internet i po problemie 😠

Gość gość
Haha wiesz ja jestem aktywna zawodowo i fizycznie. A bez codziennego biegu nie umiem żyć.

Gość gość
No to co jęczysz, teraz się nabiegasz... w*****a mnie takie wybieranie sobie zajęć, spocę się jak świnia na aerobiku, ale na piechotę nie przejdę nawet 100 metrów, zakupów nie zrobię, w ogródku palcem nie kiwnę, to nie dla mnie, mąż niech j***e, albo komuś zapłaci :P

Gość gość
Dasz radę.

Gość gość
witaj autorko moja mama miala operacje na oczy i wymaga opieki. myslalam ze poodkurzam,obiad zrobie. ale ona nie, wymysla sobie glupie roboty,zbedne doslownie na swieta. plakala, bo dywanow nie bede prala. nie rozumie ze mam 1,5 roczne dziecko i męża. nie tylko jej dywany. nic nie robie jak maly spi to mam to w d***e. doslownie.

Gość gość
i niech skarzy sobie ciotkom i swatkom. jak ja mam 18miesiecznego synka to mam tyle roboty, ze mi sie odechciewa.raz na 3 godziny oglada ulubioną bajkę. i na tyle. wtedy mam 10minut zeby skoczyc do piwnicy po pranie, wstawic pranie, isc sie zalatwic. i gdzie ja mam wyprac dywany czy umyc okna.czemu kobiety 50plus nadal myslą ze to PRL i trzeba cos zrobic w domu bezsensownego.

Gość gość
Nie panikuj. Ja jestem 3 tyg. po operacji a mam roczne dziecko. Od tygodnia sama z nią zostaję i muszę czasami dźwignąć. a przestrzegano mnie aby przez 6 tyg. nie dźwigać bo może być przepuklina. ale wyboru nie mam.

Gość gość
A co za operację miał?

Gość gość
Macie nianię. to co ty chcesz. ja niani nie mam i jestem po operacji. babcia też pomóc nie może. a mąż nie dziecko i sobie poradzi

Gość gość
3,5.godzina operacja biodra. Mam nadzieje, że macie rację.

Gość gość
Kurcze może za bardzo panikuje. Ale strasznie się boję o niego. A po jakiej operacji jesteś ?

Gość gość
Usunięcie pęcherzyka żółciowego. w czterech miejscach brzuch nacięty. Wprawdzie laparoskopowo, ale twój mąż nie będzie musiał przy dziecku chodzić a ja muszę.

Gość gość
ja tez bylam glupia i po cesarce wciagalam wozek po schodach.2tyg po. i co z tego.niech sie rozejdą szwy. nie lepiej kogos poprosic o pomoc, a tesciowa czy ciocia na ten tydzien? ona wam pomoze, wy jej. juz splacalam takie dlugi,latalam o 7rano codzien i wypuszczalam im psy jak sie nami wczesniej opiekowali. a potem byla choroba to mojej mamy to jej. i jedna drugą obskoczyla

Gość gość
Współczuje.

Gość gość
Dostane urlop na trzy tygodnie. Jeszcze dzisiaj ma próbować chodzić. Jestem chwilkę w domu i uciekam do szpitala.