Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o pladze wycinania starych drzew przy drogach itp

Polecane posty

Gość gość
Tzn? Nie wierzę że jesteś przeciw. Nie jesteś przypadkiem maniakiem samochodowym?

i co z tego że lubie jeździć, drzewa nie przeszkadzają, może jeszcze wysuszyc rzeki żeby nikt nie wpadł i utonął?

Gość gość
No i git

Gość gość
Nie prowadzę zakładu pogrzebowego a zatem pasuje mi to!:D

Gość gość
Niestety, czasami trzeba. Sól podczas Zimy nie wspomaga rozwijaniu się korzeni i drzewo po latach obumiera. Szkoda tylko że nie sadzi się nowych, "twardszych" odmian drzew. Jeszcze trochę a zostaną same kikuty albo wolna przestrzeń która sprzyja tworzeniem się śnieżnych zasp na drogach.

Gość gość
Tu niema co robic. Tylko koszenie trawy zbieranie papierkow i wycinka drzew:-(

Gość gość
Drzewa przy drodze były dobre jak się jeździło furmankami a teraz należy wyciąć i drogę poszerzyć i koniec dyskusji .

Gość gość
Do gościa 5:12, i co? wyciąć wszystkie drzewa, poszerzyć drogi i co? Z roku na rok liczba samochodów wzrasta wielokrotnie, i żebyś nie wiadomo jak, i na ile poszerzył drogi, to i tak zawsze będzie za mało. Mieszkam gdzie drogi są 4-ro i 6-cio pasmowe (zero drzew), a i tak stoisz w korkach! masakra! Piechotą by szybciej doszedł! Drzewa pomagają we strzymaniu oblodzenia szos/dróg, zaśnieżaniu, erozji gleb itp. Kijowy kierowca nie potrzebuje drzewa aby w coś/kogoś wjechać lub przejechać. No i ptaki potrzebują miejsc na gniazda. Sami na tej Ziemi nie mieszkamy :-)

jestem zdecydowanie przeciwna wycinaniu drzew i krzaków przy drogach w zimie nawiewa śnieg w lecie grzeje niemiłosiernie i nuda, takie łyse pole zwierzęta nie mają sie gdzie schować, ptaki nie mają gdzie gniazdować, potem zd****** że robaków tyle i plaga komarów człowiek to taki durny jest, że się w pale nie mieści sam sobie szkodzi i ma pretensje do wszystkiego wokół, że mu źle ale myślenie dysydentom szkodzi, jak wiadomo i takie sa tego skutki

jasne, bo ty oczywiście taka ucywilizowana, że natury w ogole nie potrzebujesz nażresz sie plastikowych parowek ze sztucznej swini i jestes zadowolona z zycia, byle zapic było czym brawo

Gość gość
Bedzie mniej zabitych, bardzo dobrze!

Gość fotel
to drzewa zabijają?

wycinanie okej ! ale co za głąby sadzą nowe drzewa przy nowych drogach? !!!!! po to żeby za kilka lat w nie wjechać i się zabić przy niewielkim poślizgu??

wycinanie okej ! ale co za głąby sadzą nowe drzewa przy nowych drogach? !!!!! po to żeby za kilka lat w nie wjechać i się zabić przy niewielkim poślizgu?? czyste kretyństwo

Gość gość
Dziwny polski zwyczaj z tymi drzewami przy drodze. Rozne sytuacje bywaja na drogach i po co zaraz wpasc na drzewo ! Przy drogach szybkiego ruchu , nie powinno nyc drzew , nie jeden przezyl wypadek, bo nie wpal w drzewo .

Ewa333333 co to za poglądy, chyba nigdy samochodu nie prowadziłaś, i nie widziałaś skutków wypadku??!! ahhh to lepeij niech rosną przy drogach, niech zwierzęta schowają, a niech posadzą żołędzie najlepeij zeby zwierzyna dziki itp wychodziły na droge jeśc sobie żołędzie wypadek murowany, haha poza tym zwierzeta nie zyją przy drzewach przy drodze otóz w lasach :)

myślę, że dlużej jeżdżę samochodem niż ty żyjesz codziennie do pracy i z powrotem mam 100 km przez miasto, przez wieś, przez pola nie spowodowałam nawet stłuczki, nie mówiąc o wypadku jedyny wypadek, jaki przeżyłam, to była czołówka z debilem, któremu wydawało się, że cała droga jego, bo auto ma większe albo może jest świetnym kierowcą, nie wiem więc może nie rozmawiajmy o doświadczeniach samochodowych, tylko o tym, czy ludzie kierujący myślą, czy jadą bezmyślnie najlepiej wyciąć wszystkie drzewa, zakopać rowy, zabetonować rzeki i jeziora, góry spychaczem wyrównać no bo przeciez jakiś półmózg może sobie krzywdę zrobić

Gość gość
Bardzo dobrze robią.

Gość gość
no i dobrze. Miejsce dla drzew jest w lesie czy parku, przy drodze wystarczy posadzic zywoploty to nie bedzie nawiewalo sniegu, a w razie wypadku zywoplot nikogo nie zabije.

Gość gość
ogolnie dziwny jest dla mnie kult starego prochna: pare lat temu w parku zginelo paroletnie dziecko bo sprochniale stare drzewo na sile latano linami zamiast wyciac w cholere i posadzic nowe mlode i silne.

jasne, żywopłoty wzdłuż tysięcy kilometrów dróg powodzenia :) oczywiście nie mówimy tu o wycince drzew, które grożą wyłamaniem tylko wycince wszystkiego w pień - chore ludzkie dążenie do złudnego zabezpieczenia sie przed wszystkimi nieszcześciami świat nie da się bez uzycia mózgu to sie nie uda, nawet jak juz nie będzie ani jednego drzewka w promieniu kilometra od drogi

Gość gość
Jestem za! Miejsce drzew jest w lesie, parku itp, a nie przy drogach:o a w razie zagrożenia na drodze mozna uciekać na pole... a nie prosto na drzewo...

a jak chcesz uciekać w pole, to wybieraj między drzewami, musisz prosto w drzewo? :) :) :)

Gość gość
a dlaczego ustalamy limity predkosci, dlaczego kazemy zapinac pasy czy wozic dizeci w fotelikach? Dlaczego na moscie robimy barierki? to tez sa "zludne zabezpieczenia"? jesli wyciecie drzew uratuje choc jedno ludzkie zycie to warto. Bez oporow wycinamy drzewa na opal czy meble, wiec czemu mamy ich nie wycinac tam gdzie stwarzaja zagrozenie dla ludzkiego zycia?