Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o pladze wycinania starych drzew przy drogach itp

Polecane posty

Gość szeregowy czereśniak
jeżdżę kupę lat zawodowo, niejedno widziałem i byłem w niejednej sytuacji. Podpisuję się obiema rękami. Wyciąć wszystkie drzewa przy drogach, i nasadzić kilka metrów od krawędzi drogi.

Gość gość
Ewa, ale dlaczego ktos (ty lub ja) mamy ginac przez bezmyslnosc innych?? Ja wole uciekac na pole niz decydowac czy wole zginac poprzez czołówke z autem/drzewem. U mie w okolicy drogi sa strasznie waskie, nie ma nawet pobocza:/ Nie wiesz jak zareagujesz w sytuacji zagrazajacej zyciu, byc moze nie zdazysz wymanewrowac tak autem zeby wjechac pomiedzy drzewa...

ewa rozsmieszasz mnie, tłumaczenie sie ile jezdzisz, błąchostka co weekend pokonuje trase kolo 18000 km do niemiec i spowrotem tam mentalnosc jest inna tylko tu kult głupkowaty sadza drzewa przy drogach,,,wycinać i nie sadzić nowych przy drogach ekspresowych!! ale cóż może kiedyś się to zmieni......

Gość gość
Wycięcie drzew przy drogach może ocalić życie wielu ludziom. A jakie są korzyści z tych drzew? Że ci ładnie droga wygląda? Nie rozśmieszaj mnie głupia cipo. Życie ludzkie ważniejsze. Bo w lecie jest cień? Teraz i tak każdy ma klimę. . W razie zagrożenia można by było uciec samochodem w pole i uratować życie wielu innych uczestników ale nie bo jakiś idiota zasadził drzewa.

Gość gość
MOIM zdaniem drzewa przy drodze POWINNY być ale nie tak jak jest teraz, że mamy drogę, pół metra pobocza i drzewo. Osobiście uważam, ze powinno być tak: droga, 5-6metrów pobocza, linia drzew a za nimi ścieżka dla pieszych i rowerów. Dzięki temu nawet jak jakiś pijany debil wyjedzie na poboczone to nie rozkwasi przechodniów tylko sam się rozplaszczy na drzewie. A te 5metry pobocza byłyby na takie sytuacje jak opisałyście czyli jakby jakiś debil wjechał na nasz pas z naprzeciwka i by można było uciec.

Gość gość
5m? Wiesz, że jak samochód jedzie 100km na godzinę i wyleci w pobocze to przeleci jeszcze kilkadziesiąt metrów zanim się zatrzyma? Co to jest 5m? parking na poboczu najwyżej.

Gość gość
ale nie musisz skręcać PROSTOPALDE do drogi w prawo tylko te 5metrów to taki dodatkowy pas. Tak trudno pomyśleć?

Gość gość
k***a idioto a myślisz, że jak nagle coś się stanie na drodze to ty będziesz sobie spokojnie manewrował kierownicą. Masz ułamek sekundy, pociągniesz mocno kierownice i lecisz w bok. Co za idioci są na forum. Ciężarówka wpada w poślizg i w ostatniej chwili wjeżdża na twój pas. Oboje macie po 100km/h jedyne co możesz zrobić to szarpnąć kierownicą. Nawet o tym nie będziesz myślał bo to instynktowne uciekać przed zagrożeniem. Nie ma czasu na myślenie.

Gość gość
taaa i lecisz w prawo, drzew nie ma, wjeżdżasz na chodnik i rozkwaszasz własną matkę która wyszła na spacer z twoimi dziećmi :) jak się nie potrafi zachować w sytuacjach stresowych i się szarpie kierownicą na prawo i lewo to nie powinno się siadać za kółkiem :)