Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przybity

Rak odbytu ? Niech ktoś na to zerknie !

Polecane posty

Gość Przybity

Od paru miesięcy wyczuwam przy odbycie taki jakby guzek , żylak . Nie przeszkadza mi to w życiu codziennym, nie ma też z tego żadnego śluzu ale przy podcieraniu się po wydalaniu na papierze jest krew która z tego czegoś idzie. Naczytałem się o raku o***tu, stomii i jestem załamany, może ktoś spojrzeć na zdjęcie i odpowiedzieć co to może być ? Mam dopiero 25 lat :( http://i58.tinypic.com/2d7zolc.jpg

Gość Przybity
Dodam jeszcze że przy wydalaniu to tak jakby wychodzi na zewnątrz, a po paru godzinach jest już mniej widoczne

Gość gość
idź do gastrologa i zrób rektoskopię. Pewnie hemoroidy...

Gość gość
spokojnie, to pewnie hemoroidy. idz do lekarza:)

Gość gość
idź do lekarza, to raczej nic poważnego, pewnie hemoroid, ale im szybciej zaczniesz to leczyć, tym lepiej, bo zaawansowane hemoroidy są bardzo trudne do leczenia i wymagają operacji, potem nawracają itp., więc im szybciej tym lepiej, chwila wstydu i spokój

Gość gość
Aby wykluczyć raka potrzebna jest wizyta u lekarza i zrobienie rektoskopii, ale to prawie na 100 procent hemoroidy - czyli żylaki o***tu, mnóstwo ludzi to ma tylko się nie przyznają. Kup czopki hemorektal, hemorol i po sprawie. Tym się leczy, nie ma innego sposobu jak leczenie zachowawcze, no chyba że bardzo często dokuczają to można je zoperować, ale i tak nawracają. Jak to bywa z żylakami ... Trzeba dbac o higienę, odżywiać się prawidłowo (owoce, warzywa, dużo błonnika) uprawiać sport . Takie żylaki to często wina siedzącego trybu życia (np. u kierowców) ...

Gość gość
I diety,diety przede wszystkim

Gość gość
rak o***tu ? moja babcia nie leczyła hemoroidów przez 50 lat i nic jej nie jest, dopiero teraz mając 87 lat je usunęła chirurgicznie

Gość gość
Z pewnością hemoroidy.Po wyproznieniu nalezy podmyc o***t letnia woda z mydlem bialy jelen i delikatnie osuszyć po czym wepchnac guzek do srodka. Podstawa to regularne wyproznienia,pij (błonnik)-babka jajowata i na noc łyżeczkę zmielonego siemienia lnianego.Staraj sie nie przec przy oddawaniu stolca.