Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam z wlasnym podworkiem ile wasze dziecko mialo kiedy samo wychodzilo

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do osób, które mają własne podwórko. Ile wasze dzieci miały lat kiedy same na nie wychodziły i przebywały bez pilnowania? wiadomo , ze jest różnica miedzy osiedlem blokowym a swoim zagrodzonym podwórkiem. Ile miały lat kiedy bez kontrolo sobie ganiały na swoim terenie ?

Gość gość
mój syn ma 5 lat i nadal chodzę z nim na podwórze

Gość Britnej z__Pirs
od malego i nie jest to brak wyobrazni tylko znajomosc kazdego centymetra kwadratowego podworka

Gość gość
Córka zaraz kończy 4 lata i od niedawna jak sie ciepło zrobiło to pozwalam jej się bawić na naszym podwórku. Ma tam swój plac zabaw, piaskownice i trampoline a ja mam salon dosyc dobrze przeszkolny więc z każdego kąta ją widze.

Mój ma 18 miesięcy i wypuszczam go żeby pobył na dworze , staram się mieć go cały czas na oku ale robię równocześnie coś w kuchni. Podwórko ogrodzone i furtka oprócz klamki "zamknięta na metalowe kółko" bramka-słupek. Chodzą razem z psem i nasza suka go z oka nie spuszcza :) a jemu to się bardzo podoba :). Bawi się w piaskownicy albo tak sobie spaceruje.

najmłodsza spokojnie miała 2.5 już na karku ,to sobie przebywała bez stania koło niej. Sama sobie wchodziła do domu i wychodziła na podwórko. Ja byłam spokojna , bo wiedziałam jak moje dziecko się zachowuje kiedy jest samo na placu zabaw ,czy w ogródku. Niepokoju nie miałam Pewnie ,ze bezpieczniej na swoim podwórku, bo je znasz, eliminujesz niebezpieczne rzeczy, albo zagradzasz gdzie dojścia nie ma Jak była młodsza to również kiedy się w piaskownicy bawiła ,albo cos na trawie robiła to na kilka minut można było gdzie odejść ,lecz na oku jeszcze była. U nas duża rodzina, przeważnie ktoś na młodszych lukal na podwórku,kiedy były jeszcze w etapie malucha, im starsze tym mniej kontroli :)

Gość gość
Jakoś tak w okolicach 3 lat. Wcześniej zresztą budowaliśmy budynek gospodarczy, a wiadomo, że na takiej budowie zawsze leży coś, czym dziecko może sobie zrobić jaką krzywdę. Teraz (5,5) już głównie mam na nią tylko oko i nasłuchuję co robi. Jeśli przez kilka minut jest cisza jednak wychodzę sprawdzić. No i zdecydowanie wolę jak bawi się za domem od strony tarasu, niż od frontu.

Gość gość
3,5- jak urodzilam drugie dziecko i nie mialam czasu wychodzic ze starszym na pol dnia na dwor. Zamknelam brame i corka sama sie bawila na podworku

Gość gość
18 miesięcy miała kiedy sama już zostawala

Gość gość
a wiecie że kiedyś był przypadek, gdzie dziecko kilkuletnie bawiło się na podwórku, matka za jakiś czas patrzy a dziecka nie ma.. to było kilkanaście lat temu, czasami przypominają o tym zdarzeniu w programach o zaginionych, bo rodzice nadal wierzą że chłopiec wróci:O

Gość gość
Jestem w szoku ,zero wyobraźni.

rodzic wie co ma na własnym swoim podwórku, eliminuje niebezpieczeństwa , zna najlepiej własne dziecko i tym się kieruje w jakim wieku już je bez opieki zostawiać U mnie obcy nie wejdzie sobie ot tak na podwórko, zostanie przyduszony psim cielskiem , a zawsze kiedy mala jest na podowrku czy to w ogródku czy na własnym placu zabaw, moje psiory ją z oka nie spuszczają i nawet jak się do bramki zbliży to szczekają :)

Gość gość
od kiedy zaczęły same pewnie chodzić..tzn około 16-18 miesiąc,bo miałam nierówną nawierzchnię podwórka....jak coś się działo zaraz był płacz i biegłam,ale gdybym była z nimi itak by się to zdarzało,np przewrócenie przy bieganiu....więc spokojnie 4latka może latać

Gość gość
moj ma niecale 3lata i zostawiam go samego tylko na gora kilka minut. Sam nie wyjdzie, ale jest bardzo ufny, od razu by z kims poszedl. Poza tym nie mam dobrego widoku z okien na te czesc podworka