Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jeslu 2 letnie dziecko jest grube to juz takie bedzie czy jest szansa

Polecane posty

Gość gość

Ze jeszcze bedzie szczuple? Syn ma rowne 2 lata i wazy 15,5kg i jest niskiego wzrostu:/

Gość mamusiawikusia
A ile ma wzrostu?

oczywiście że jest "szansa". Dużo w Twoich rękach. Znajdź mądrego pediatrę który pokieruje co dalej

Gość gość
Mojej koleżanki dwulatek ma 15 kg i 95 cm wzrost. Wygląda zupełnie normalnie. Moja córka jest tego samego wzrostu i wieku i waży 13,5 kg i nie widać jakiejś wielkiej różnicy między nimi.

Gość Hongkongu
To że dziecko dużo waży nie zawsze świadczy o tym że jest grube albo upasione nie raz dzieci sa ciężkie a wyglądają normalnie porostu są dobrze zbudowane:-)

Gość okropnamatka
hm moj ma 23 mce teraz go zmierzyłam miarką ma 86 cm, wazy 13kg. Wygląda normalnie, ani gruby ani chudy. Za to ja w dziecinstwie bylam bardzo grubym dziekciem tak do 3-4 roku zycia, a poźniej bylam straszną chudzinka po tatusiu i tak mi juz zostalo.

Gość gość
Ale po moim synu widac ze jest gruby i uniesc go nie moge:( ciagle domaga sie jesc i potrafi zjesc tyle co dorosly

Gość okropnamatka
ech moj tez ciagle tylko je, i ciagle wloa jesc. wiesz moj syn je wiecej niz ja:P

Gość gość
to wystarczy nie dawac tyle do zarcia tak malemu dziecku. ma rozepchany zoladek i zle nawyki juz w tym wieku. biedne dziecko. bedzie w szkole szykanowane i wyzywane od grubasow. brawo mamusie sralusie. wez sie za dziecko,poki masz czas.

Obserwując moją rodzinę...kuzynów, kuzynki...widzę że osoby grubawe w dzieciństwie w dorosłości też mają skłonności do tycia. Zazwyczaj chudną jako nastolatki, kiedy szybko urosną, potem do 25-30 jest ok, a później otyłość wraca...co nie znaczy że są grubi, ale muszą uważać.

Gość gość
Nie ma reguły, ja i moje rodzeństwo byliśmy dorodni w dzieciństwie, (szczególnie ja byłam "grubaskowata:). Wyrosłam w wieku 9-10 lat , wręcz stałam sie chudziną. Nadmienię, że zawsze byłam wysoka, a w wieku 10 lat urosłam 8 cm ( miałam 158 cm).Obecnie mam 40 lat 173 cm i waże 60-63 kg ( lato-zima). Nie stosuje diet , nie licze kalorii. W ciąży też przytyłam niewiele bo 8 kg. Wydaje mi się, że to kwestia genów. Przyjrzyj się swoim najblizszym, jak oni wyglądali w dzieciństwie a jak obecnie- to najlepsza prognoza. Dodam ,że moje dziecie też jest dorodne.