Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety w ciazy tyja?

Polecane posty

Gość gość
Moje kolezanki tyly tak 12-20 kg w ciazy, tylko jedna przybrala 30, ale sama gadala ze zarla co popadnie, same fast foody i w duzych ilosciach, niestety juz nie schudla i po ciazy ma nadwage, a 6 lat temu rodzila (przed ciaza miala fajna figure).

Gość gość
Ciemny pustak zaklada ciagle ten sam temat.Wczoraj napisala,ze jest PRZERARZONA tym,ze tak dziewczyny tyja.weze idz zrob cos z soba a nie zasmiecaj kafe madrosciami wyczytanymi w pani domu.

Gość mmmmmaakaka
nie czytałam całego wątku, tylko pierwszy post autorki. Ja przytyłam 12 kg, jestem na początku 8 miesiąca. Tylko że nawet jesli przytyłam juz te 12 kg, to ważę 61 kg. Wszystko zalezy od wagi wyjsciowej. Kobiety tyja bo więcej jedzą, czasem bez opamietania, wszystko co dosłownie wpadnie w ręce. Ja tyje bo jestem głodna, więc jem ... i tyję :)

Gość gość
No ja np przytylam 16 kg,ale zaraz po wyjściu że szpitala zeszło mi 13 czyli 13 kg to było dziecko i woda w organizmie bo spuchlam jak balon

Gość zaewiecha
Ja w ciąży z pierwszym dzieckiem przy wzroście 160 przytyłam 10 kg, waga wyjściowa to 65 kg. Po porodzie schudłam do 51 kg, teraz jestem w ciąży z drugim dzieckiem i w 12 tygodniu ważę 51,5 kg. Nie opychalam się, po 19 jadłam same owoce i warzywa. Wyniki badan idealne, dziecko po urodzeniu dostalo 10 pkt. I również napuchlam woda jak banka, piersi urosły mi o 2 rozmiary. A zaznaczam przytyłam tylko 10 kg.

Gość gość
w 33 tyg mam na plusie 19 kilo, i naprawde nie obzerałam sie bo od poczatku wiedziałam że nie wolno mi duzo utyc. Mam nadzieję, że potem schudnę , wiesz to kazda kobieta jest inna kazda ciąza inna i nie trzeba sie objadać, żeby utyc tyle

Gość gość
Ja w końcówce 34 tyg mam 10 na plusie. jeszcze sporo zostalo teraz upaly wiec mozliwe ze zaczne puchnac,narazie o tym nie mysle.Jakos sie nie spinalam waga w ciąży. startowalam z 54 przy wzroście 165.nie wiem czy to dużo czy Malo,kafeterianki są od oceniania:)

Gość gość
autorko 65kg i 165cm, ty już jesteś gruba....

Gość gość
Zaczynam 8 miesiąc i ważę tyle co ty autorko. Przy wzroście 162. Przytyłam 12 kg :)

Gość gość
65 kg przy tak niskim wzroście? To ja ważę teraz tyle, a jestem w 4 mc i narzekam, że przytyłam już za dużo - czuję się grubo. A mierzę 175 cm!

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość 8383
ech Obecnie zaczęłam 23tc i mam niecałe 5kg na plusie. Przede mną jeszcze upalne dni i modle się, żebym nie musiała puchnąć jak przy 1 ciąży. Pytasz dlaczego tyle się tyje? No to podam Ci swój przykład: chciałabym ćwiczyć ale momentalnie twardnieje mi brzuch i zaczyna boleć :( Więc nie kombinuje z ćwiczeniami, staram się więcej ruszać ale są dni kiedy czuję się okropnie słabo i nawet wstanie z łózka jest mordęgą. Jedzenie: nie jem nie wiadomo ile ale gdy przychodzi uczucie głodu nie mogę się oszukać, tak jak przed ciążą, bo to mi nic nie pomaga, muszę zagryźć i koniec. Podsumowanie: każda ciąża inna jak i organizm. Niekiedy nie trzeba się objadać by niechciane kg przybywały :(

Gość gość
jakie tu wszystkie idealne...Autorko, bzdury wypisują kretynki...65 kg to wcale nie dużo przy Twoim wzroście, ale tu oczywiście same modelki, tylko ciekawe skąd ta złośliwość w stosunku do Ciebie ? Poza tym Autorka pisała, że wyczytała, że średnio w ciąży tyje się ok. 8 kg, a nie,że sama tyle przytyje ! I skad mądralińskie wiecie, że autorka ma skłonności do nadwagi...może ma taki metabolizm i waga po prostu stoi w miejscu, ale nie tu od razu puszysta, nie gazela, grubaska..itd kuźwa rącze łanie się odezwały !!! wszystkie 175 i 50 kg...!!! Leczcie się, bo ten jad wam metabolizm zwolni !

Gość gość
Przy tym samym wzroście co autorka, przed ciążą ważyłam 59 kg , obecnie jestem w 30 t.c i ważę właśnie 65 kg czyli 6 kg na plusie. Nie wiem jak to jest ale w poprzedniej ciąży przy tym samym stylu życia i dbałości o dietę ważyłam już 11 kg więcej porównując do obecnej wagi w ciąży.