Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety w ciazy tyja?

Polecane posty

Gość gość
A czy w ciąży można ćwiczyć ? Mam na myśli siłownia (orbitrek, rowerek, bieżnia), robić przysiady, brzuszki, skakać na skakance, grać w tenisa ? Co do basenu to wiem że można więc nie zrezygnuję ale co z sauną ? Uprawiam te sporty i zastanawiam się czy mogę nadal je wykonywać bez przeszkód. Lekarza zapomniałam się zapytać ale każdy mówi że ciąża to nie choroba

Gość Magda18181
Tez nie znam zadnej kobiety która przytyłaby 30-40 kg. Większość moich koleżanek tyje 15-20 kg .

Gość kołkiipacholkii
hehe dobre z tą gazelą :D

Gość gość
autorko wazysz tyle co ja przed ciaza tyle ze ja mam170wzrostu.przytylam20kg przez cala ciaze mialam problemy z tarczyca przez ktora przytylam.do22tc przytylam3kg ale pozniej hormony tarczycowe pokazaly sie,piersi urosly i niestety tyle sie wazy.zobaczymy ile zejdzie po bo lada dzien rodze

Gość gość
nie mam duzego biustu, jestem wsyportowana i jak ktos slusznie zauwazyl juz nie najmlodsza...

Gość Magda18181
Autorko ale jestes wredna fujjj Uważaj żebyś ty nie przytyła 30 kg tym bardziej ze juz teraz nie jestes chuda.

Gość gość
ta osoba z 13:26 to nie ja- tz to nie ja autorka tematu Ale odpowiem - owszem ciaza to nei choroba - ja chodze n abasen i spacery.... silownie (oprocz orbitreka do tej pory) sobie daruje...sa inne sposoby na ruch w ciazy..

Gość gość
Jest takie uwarunkowanie: im jesteś grubsza tym powinnaś mniej przytyć czyli w Twoim przypadku powinnaś się ograniczać a jak dziewczyna waży przy Twoim wzroście 50kg to może sobie przytyć więcej i bardziej pofolgować. Co do ćwiczeń, jeżeli wcześniej dużo biegałaś to możesz ale nie więcej niż 3km na raz bo grozi poronieniem. NIE MOŻNA ROBIĆ BRZUSZKÓW. Najlepszy basen. A w ogóle zamiast się tutaj pytać gdzie połowa kobiet nie jest kompetentna do udzielania odpowiedzi, powinnaś poczytać portale parentingowe, które zawierają rzetelne informacje.

Gość gość
podczas pierwszej ciąży przytyłam 15 kg po porodzie do domu wrocilam z 3 kg więcej niż przed ciaza czyli po porodzie ubylo mi 12 kg.....druga ciaza przytylam 20 kg ,a do domu wrocilam z 15 kg na plusie co do wagi z przed ciąży......w moim przypadku jest to fakt przyjmowania lekkow podczas ciąży i lekarz od razu mnie uprzedzil ze tak będzie -jadlam normalnie nie za dwóch a nawet mniej bo ograniczyłam słodycze i wszystkie bomby kaloryczne

Gość gość
zobaczymy ile bedziesz wazyc pod koniec ciazy i po porodzie nie dziwujj sie tak glupio, bo na to ile przytyje kobieta w ciazy ma znacznenie wielu czynnikow i nie zawsze powodem jest nadmierne obzeranie sie masz bardzo mgliste pojecie o tym stanie fizjologicznym u kobiety. skoro to cie tak meczy ze tyle nieraz maja kg to zajmij sie tym zebys ty nie miala co raczej nie przyjdzie ci latwo.

Gość hehehehehhehe
Hehe autko to taka wróżka ..jest na początku ciązy aleee juz wie ze przytyje tylko 8 kg . Ja przytyłam 18 kg :)

Gość sorry autorko
Ale jak Ty juz teraz wazysz 65kg przy wzroscie 167, to juz jestes dosc grubiutka. Ja jestem w koncowce ciazy i przy 165 nie waze tyle co Ty. Teraz sie madrzysz a za kilka miesiecy zobaczysz jak Ci kilogramow przybedzie.

Gość gość
Zafiksowałaś się na tych 40 kg? Wszyscy piszą, że to liczby (30 kg też) z kosmosu, a ty dalej swoje. I słusznie podkreślają, że na przyrost wagi w ciąży ma wpływ wiele czynników i nie wszystkie da się przewidzieć. Twoje wywody przypominają mądrości bezdzietnych na temat wychowania dzieci. Zaczekaj do końca ciąży - być może zdziwisz się swoją wagą o wiele bardziej, niż ci się zdaje.

Gość gość
na chwile obecna nie przytylam ani grama. No moze pol kg ale to sa takie wahania u mnie norma. xx Do końca ciąży nie przytyjesz ani grama więcej, niż 8 kg. No, może 16, ale takie wahania to w ciąży norma :P

Gość mamuskaaaaaaaa
a ja przytyłam 27 może wiecej, ale już tego nie liczę W tydzień schudłam 19 kg ! Teraz 5 miesiecy po porodzie został mi jeszcze 1 kilogram do końca a te co sa na początku w ciąży i niedowierzają, dluga droga przed wami, wszystko może się zmienić, apetytu nie powtstrzymasz, chyba że bedzięsz się głodzić i dziecko urodzi się z waga poniżej 2,5 kg (dziecko jest niedożywnione jesli urodzi się z wagą poniżej 2,5 kg) Współczuje męża który wytyka podjadanie, wspaniały wybór

Gość gość
Jaka szkoda, że nie można cię zobowiązać do zameldowania się tu tuż przed rozwiązaniem i zaraportowania, ile faktycznie przytyłaś. Jeśli przytyjesz te poddawane w wątpliwość kilkanaście kg, zapewne też będziesz przytaczać konkretne argumenty, co na to wpłynęło. Dobrze byłoby ci wtedy przeczytać twoje dzisiejsze wywody.

Gość gość
Oczywiście może być i tak, że autorka będzie się głodzić, żeby broń Boże nie przybrać i wtedy sytuacja będzie inna. Znam taką, która pierwszą ciążę straciła, obsesyjnie pilnując wagi a w drugiej robiła to samo - cudem donosiła, a nie zmądrzała. Bo przecież waga to priorytet.

Gość gość
autorko Ty masz 30lat?i chyba zawodówkę,co? tyle ortografów i jeszcze nie wiesz-jak wygląda ciąża u kobiety? i skąd te 40kg? ja znam dziewczyne,co maź 23kg. a wszystkie w granicach 12-20... no,ale wszyscy Ci tutaj to piszę. tych co przytyło 8 tez jest mało :D

Gość gość
Dokladnie, autorka juz w tej chwili, w 2 mc ma lekka nadwage (a wiec i tendencje do niej). Pogadamy tuz przed porodem, najwiecej sie tyje w 8-9 miesiacu, zobaczymy, czy autorka wtedy bedzie taka madra :)

Gość japanespaaaa
W piątek miałam wizytę u lekarza, skończony 32 tydzień, 11 kg na plusie. Myślę sobie super, dwa miesiące do końca ile ja mogę przytyć max 4 kg czyli spokojnie zmieszczę się w normie. Staję dziś na wagę a tu nie wiadomo skąd kolejne 2,5 kg! Jestem przerażona! Dużo nie jem bo mam koszmarną zgagę, jem 5 porcji dziennie, a porcja to miseczka płatków z mlekiem, albo dwie kanapki. Piję tylko zwykłą wodę. Jak tak dalej pójdzie w dwa miesiące przybędzie mi 10 a nie 4! Ja też starałam się być aktywna, 3 spacery z psem, 3 razy w tyg basen, wysprzątałam cały dom na błysk łącznie z myciem okien a teraz od tyg po prostu ledwo łażę, ciężko mi nawet zrobić zakupy. Tak więc autorko różnie może być.

Gość gość
A jak robię po 500 brzuszków dziennie i nożyce pionowe i poziome i jestem wyćwiczona to też nie mogę robić ? A co ze skakaniem na skakance ? skaczę ok 1000 skoków dziennie . Ogólnie kocham sport i ruch

Gość bkt
a ja powiem że przy 3 ciąży sie nie obżerałam i miałam jeszcze synka 9 mc jak zaszłam, codziennie spacery i normalne obowiązki, nie miałam możliwosci poleżenia... startowałam z wagi 66 przy 175 cm, spadłam do 62 a do porodu szłam z wagą 86,5, po porodzie ważywałam 5kg mniej i to nie była woda... po 18 mc ważę 64,5.... nie wiem od czego to zależy bo wszystkie wyniki były ok... w drugiej ciąży pod koniec 3 mc mimo okropnej zgagi po wszystkim i jedzeniu tylko niewielkich ilości i picia wyłącznie wody byłam 8 na plusie... a w 3 po 3 mc mimo że jadłam normalnie bo miałam tylko lekkie mdłości byłam 4 na minusie... czyli w ciągu 6mc ciąży przytyłam 23 kg a na brak ruchu nie mogłam narzekać bo była wiosna potem lato piękna jesień i codzień kilka godzin na dworze z czego średnio 2-3 to spacery i pomimo tego że się nie oszczedzałam i liczyłam że urodzę przed terminem to przenosiłam o tydzień a mały wazył 4 kg a ja straciłam tylko 5...

Gość gość
Chodzi mi o to czy mogę wykonywać te wszystkie rzeczy do czasu kiedy będę się dobrze czuła. Oczywiste jest to że jeśli będę sie źle czuła to odstawię ćwiczenia ale czy do momentu kiedy będę w stanie wykonywać to czy mogę bo na razie nic mi nie jest

Gość gość
Autorka jest pusta jak dzwon:O wie,że przytyje 8 kg-prorok cholera jasna czy co?Przed ciążą nie potrafiła upilnować wagi a myśli,że w ciąży jej się uda:O 30 lat a rozum jak u....pozwól,że nie dokończę.

Gość bkt
a moja koleżanka przytyła 30 kg:P drobniutka zawsze była bo przy wzroście koło 165 ważyła niecałe 50:) ale 3 mc po może miała 5 na plusie jak nie mniej:)

Gość gość
Ja środę końcem mają mam już +18 ,przed ciążą schudlam bo rodzinną tendencja do nadwagi. W pierwszym trymestrze może z 3kg przytylqm i teraz też mało może z3-5nie chce mięsie sprawdzać u mnie poszło najbardziej w 2trymestrze . Dbać o siebie jem 5 posiłków lub 6 . Mało słodyczy,spaceruje,orbitrek ,skalpel i tyle przybyłym,ale bardzo mam spuchniete dłonie i stopy. Nie mówicie więc że wszystkie się obzeraja bo zwalnia metabolizm itd. Wiem że po ciąży schudne ,am zamiar rodzic naturalnie i dwa tygodnie po porodzie zaczynam ćwiczyć,będzie dobrze

Gość gość
jak czytam wypociny autorki, to smiac mi sie chce, nie dosc,ze jest na poczatku ciazy,wszystko jeszcze przed nia, to opisuje sie jakby byla kruszynka:P hehe

Gość gość
apetytu nie powtstrzymasz, chyba że bedzięsz się głodzić i dziecko urodzi się z waga poniżej 2,5 kg xxx Sorry ale dzieci spasionych kobiet to zazwyczaj rodzą się małe, więc nie ma co żarcia ponad miarę usprawiedliwiać dobrem dziecka. Sprawdź zapotrzebowanie kaloryczne ciężarnych.

Gość gość
Ja jestem w 29tc i mam 6,5 na plusie. Ale tak jak tu większość osób pisze nie da się przewidzieć ile kto przytyje nawet przy racjonalnym jedzeniu. Są zachcianki, czasem bardzo mocne i to czesto na niezbyt zdrowe rzeczy, czasem trzeba leżeć pól, czy nawet cala ciążę, żeby ją donosić, nie można uprawiać sportu itp. - przyczyn jest wiele... Metabolizm szaleje. Mi akurat przyspieszył. do gościa pytającego o sport: sauna w ciąży raczej niekoniecznie. Bieganie również bym zakończyła. Ja akurat niestety po pozytywnym teście ciążowym w ogóle zrezygnowałam ze sportu poza spacerami , a wcześniej bylam b aktywna. bałam się, bo długo staraliśmy się o dziecko. W drugiej ciąży po prostu ograniczę określone ćwiczenia pozdrawiam!!!!!

Gość gość
Autoreczko, skoro Ty atakujesz, niedowierzasz i zadajesz glupie pytanie, na ktore odpowiedzi jest wiele i powodow tycia wiele, a sama jeszcze w koncowce nie jestes to trzeba po Tobie pojechac, ze gruba jestes, bo tu na tym debilnym forum idealna waga przy 170 cm to 50 kg.