Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fitness w ciąży

Polecane posty

Gość gość

hej kochane!, jestem w ciązy 2 miesiąc, przed ciążą cwiczyłam codziennie, chciałabym to kontynuowac, co cwiczycie w ciązy lub cwiczyłyscie i jaki z tego efekt??? mam na mysli, czy łatwiej znisc ciążę, poród, i potem wrócic do formy?

Gość gość
hej, moj temat to ten wyzej o kobietach w ciazy ktore strasznie tyja. Ja chodze 3 razy w tygodniu na basen - po pracy w pn srode i piatek. Przed ciaza cwiczylam 3-4 razy dziennie na silowni. Teraz w 2 miesiacu chodze na basen i czasem na silownie - na lekkie cwiczenia typu powolny orbitrek. Robie cwiczenia rozciagajace oraz cwiczenia na pilce....A i do tego duzo dlugich spacerow

Gość gość
ooo orbitrek można?

Gość gość
napiszcie o swoich rezultatach, czy forma po porodzie była lepsza, mieśnie niezwiotczałe itd.

Gość gość
nikt tu w ciąży nie ćwiczy i nie ćwiczył?

Gość gość
Cwiczyłam od 4 miesiaca 3 - 4 razy w tyg. Najpierw ćw. wzmacniające mięśnie, potem, w III trym. aerobik znaleziony na YT dla kobiet w ciąży. Czułam się w formie do końca ciazy, ale porod byl przez cc, bo dzidzia nie obróciła się. Dzień po cesarce nosiłam dziecko, (oczywiście tylko troszkę). Po powrocie ze szpitala rana w ogóle mnie nie bolała. W formie byłam zaraz po porodzie.

Gość gość
super! a jakie cwiczenia z YT?? i jeszcze pyatnie w pierwszym trym mozna cwiczyc???

Gość gość
super! a jakie cwiczenia z YT?? i jeszcze pyatnie w pierwszym trym mozna cwiczyc???

Gość W zdrowym ciele zdrowy duch
Myślę, że wszystko zależy od stanu zdrowia i przebiegu ciąży. Pewnie trochę trzeba zwolnić tempo ale żeby w ogóle rezygnować kiedy nie ma do tego podstaw, to bez sensu. Zaczęłam biegać ale chyba daruję sobie i zostanę przy intensywnych spacerach i rowerze. Grunt to zadbać o kondycję, jest coś takiego jak pamięć mięśniowa, w ubiegłym roku wykręcałam na rowerze po 40 km za jednym zamachem, przez jesień i zimę zero sportu ( oj leń ze mnie), teraz wsiadlam na bicykla i bez zadyszki zrobiłam za pierwszym razem 28 km, pierwszy szybki marsz to było 6 km, 2-8 km a 3-12 ;) Bez ruchu nie potrafię żyć, a ciąża to nie choroba ;) Sportujcie się dziewczyny!

Gość gość
Jesli ktos cwiczył przed ciaza, to mozna w I trym. Jeśli nie, to od II trym. zaraz poszukam filmów z yt.

Gość gość
Forum uznaje linki za spam, więc poszukaj sobie kanału Angeliki Pióro, poza tym wpisz hasło: pregnant workout i wyskoczy kilka filmików z aerobikiem. Mój ulubiony, to pierwszy, który się wyświetla pod tym hasłem.