Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Desperatkawłosowa

Helena Urbańska Cudotwórczyni od włosów ze Szczecina

Polecane posty

Gość Desperatkawłosowa

Przeglądając stare gazety natrafiłam na artykuł o Pani Helenie Urbańskiej. cudotwórczyni od ratowania nadmiernie wypadających włosów. Gazeta byłla sprzed 20 lat a w necie udało mi się wyszukać, że ona sama już nie żyje lecz swoją wiedzą podzieliła się z dziećmi. Czy ktoś ma jakiekolwiek namiary na jakis gabinet gdzie przyjmuja? Wiem, że miała też labolatorium w którym tworzyła te swoje specyfiki ale nigdzie nie potrafię znalezc numeru. Kobietki któraś z Was na pewno u niej była. Podzielcie się informacjami proszę

Gość gość Ar
POWIEM o preparatach mgr He-Lenie Urbańskiej +48 517 170 831

Gość zdesperwwana i uparta
Stosowałam ten preparat. Jeżdziałam do niej , jak jeszcze żyła ta Pani. Widziałam mnóstwo meszku na mojej łysej głowie, ale niestety wypadły, nawet nie wiadomo kiedy. Pani Urbańska powiedziała , że za szybko wyrosły. Chyba zacznę znów robić, może nie tak intensywnie,

Gość gość lr
Preparaty jej są skuteczne,Włosy po nich odrastają.Ale to jest droga przez mękę.Chodzisz z mocno tłustymi włosami, co najmniej przez godzinę dziennie specjalną szczotką te preparaty wprowadzasz w skórę głowy.Na noc nakładasz specjalny wodny kompres ,który na głowie musi być co najmniej 6-7 godzin. I tak przez okrągły jeden rok.o jest cholerny reżym, i niewielu mu podołało.Przede wszystkim bardzo zdesperowane kobiety.Wydaje mi się że nie na dzisiejsze czasy,gdzie w robocie trzeba wyjątkowo estetycznie wyglądać a tu takie tłuste włosy na głowie.No i terapia jest bardzo czasochłonna a nam wszystkim brakuje czasu.Chodziłem do niej w połowie lat dziewięćdziesiątych i po pół roku odpadłem.Przysięgam to nie była hochsztaplerka,jednak reżym leczniczy jest dla nielicznych.

Gość gość
Byłem u niej dwa razy w latach 1996-1997. Niestety zabiegi wykonywałem tylko przez cztery miesiące - dalej nie dałem rady. Meszek był nawet spory, miał ok. 8mm (fajnie czesało się go gęstym grzebieniem). no i tyle... Ciekawe jaki skład był (jest) owego preparatu H.U. Może ktoś wie ??

Gość gość
a ktos moze ma namiary do niej (córki)

Gość gość
Gabinet nazywany Laboratorium jest zamknięty od dawna. W Szczecinie na ul. Bolesława Śmiałego 12/4 tam gdzie Pani Urbańska prowadziła działalność nie ma już żadnego gabinetu. Dzieci się dorobiły i cały ten szum włosowy nie jest im na rękę. Metoda leczenia łysin polega na długotrwałej rehabilitacji skóry głowy czyli na takim jakby wypatroszeniu jej ze wszystkiego żeby się odrodziła pod nowe włosy. Lek-odżywka wymyślony przez Panią Urbańską ma znaczenie drugorzędne i nie powoduje samoistnie odrostu tylko penetruje i dożywia witaminowo meszki włosowe. Zwykły skład, który każdy może sobie zrobić w domu. Nie ma niestety wymyślonego i sławnego cudu od samego preparatu. Jest to taktyka na oczyszczenie i to dożywienie oraz wspomaganie wymyślonymi przez Panią Urbańską starochińskimi specjalnymi masażami (coś podobne do akupresury). Trzeba się szczotkować punktowo, punktowo nanosić preparat itp. Do tego dodaje się mokre ręczniki, owija się skalp i w tym turbanie się śpi żeby skóra się rozmiękczyła i wchłonęła witaminy oraz naolejowała odżywczo. Można się samemu wyleczyć z łysiny tylko trzeba się cierpliwie rehabilitować i nie czekać na ten cud. Ale cuda skokowego i bujnego porostu były częste. Niektórym włosy nie zastartowały bo ludzie wymyślili, że to wyłącznie od preparatu i nie dostatecznie solidnie przestrzegali tej strategicznej procedury rehabilitacji. Musi być wspólne działanie leku, akupresury i turbanu inaczej nic z tego. Jakieś dokładniejsze info o tym można znaleźć w Chomiku - "Helena Urbańska cud odrostu włosa". Jest też .książeczka - "Lena" i ulotki.

Gość bajbaj
szkoda , że już nie ma ja też byłam przed laty i pomogło ale rzeczywiście syzyfowa praca a teraz jest fatalnie .Byłam jak jeszcze żyła p.Helena