Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z układem trawiennym moczowym i rozrodczym.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 22 lata. Od 7 lat choruje na przewlekłe zapalenie dróg moczowych. Jestem wcześniakiem, urodziłam się w 24 tyg ciąży z wagą niewiele ponad 800g. Miałam szczęście, ale jako dziecko dużo chorowałam. Urodziłam się z wadą jelita grubego w części o***tu, po prostu jelito jest za wąskie, miewam zaparcia i problemy z wypróżnianiem, a nieraz nawet biegunki, tuż przed i w czasie miesiączki. Ostatnio mam problem również z miesiączkami, są niezwykle bolesne, powodują, że dosłownie sztywnieje i nie moge wstać z łóżka, a krwawienia sa tak obfite, że jestem bardzo słaba i blada. Jak miałam 16 lat, lekarz przepisał mi harmonet, tab antykoncepcyjne, na wyregulowanie cyklu, gdyż miałam miesiączkę przez ponad 10 dni średnio co 2 tyg, potem było lepiej. Tabletki brałam do 18stego roku życia. Od miesiąca również czuję ból w prawej, dolnej części brzucha, przypominający kolkę lub skurcz i jest on ciągły i dość intensywny, promieniuje na prawą stronę dołu pleców. 3 Tyg temu byłam w szpitalu w Norwegii, poniewaz tutaj mieszkam z powodu zapalenia dróg moczowych, dostalam antybiotyk o nazwie selexid, pomógł lecz tylko na chwilę, teraz problem powrócił lecznnie z taką siłą jak ostatnim razem. Miałam w Polsce badania ogólne i posiew moczu oraz usg nerek, niestety nie wykryto żadnych nieprawidłowości... Bardzo proszę o poradę, co dalej robić.

Gość gość
ten ból może być od nerki albo od jajnika (np. torbiel) dobrze by było gdybyś zrobiła kontrolne usg u ginekologa i ewentualnie usg jamy brzusznej ja mam krwotoczne miesiączki, przez to anemię, ale ja mam endometriozę co do infekcji pęcherza są odpowiednie suplementy ziołowe, zwalczają stany zapalne, bakterie, spytaj lekarza czy możesz je brać: np. żurawina, pokrzywa, skrzyp, liść brzozy, wyciąg z pietruszki być może powinnaś te suplementy brać stale by wspomagać pracę nerek i wypłukiwanie bakterii z pęcherza moczowego życzę zdrowia

Gość gość
No niestety zapalenie układu moczowego lubi nawracać wiele razy. Wystarczy się lekko spocić i umyć chłodną wodą albo wiatr zawieje i ju pozamiatane.Trzeba bardzo uważać na wiele rzeczy, nie siadać na zimnym, nie pić kawy , alkoholu itp. Co możesz zrobić... kupić bez recepty urofuraginum i stosować w celu wyleczenia a potem zapobiegawczo po 1 tab. dziennie , plus dieta i przestrzegać tego co pisałam na początku.

Gość gość
współczuję Ci, taka młoda a już takie problemy. Ale uważam, że nie powinnaś brać pigułek anty, bo to syf, jeszcze bardziej się wyniszczyłaś przez to gó\wno. Możliwe, że boli Cię wątroba od tych pigułek. Poczytaj sobie skutki uboczne. Wkurza mnie to, że konowały teraz na wszystko przepisują bardzo szkodliwe pigułki hormonalne, mające multum skutków ubocznych :O

Gość gość
Na zatwardzenia polecam colon c albo tańszy colosan ex polecam bo jest bardzo skuteczny , sprawdziłam na sobie.

Gość gość
Niestety tak już mam od lat, tab anty nie biore juz od 4 lat.