Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

precz z czapeczkami

Polecane posty

Gość gość
W niedzielę oglądałam mecz ligi angielskiej i sporo kibiców na trybunach miało czapki. Pewnie sami Polacy się zjechali. ;) Mało tego, nawet rezerwowi mieli czapki, a to przecież dorosłe chłopy.

Gość gość
dorosłę chłopy ale mądre chłopy! a nie tępe strzały które chcą być PIKNE a potem jecza ze je łeb boli

Ooo jak długo mnie tu nie było, wchodzę i jak zawsze to samo. Ja tez mieszkam w nl i normalnie dziecku nie zakładam czapki ale jeśli jest zimno czy sztormowa pogoda to wiadomo zakładam. Z tymi czapkami to jest tak że w nl dużo dzieci tych czapek nie nosi ale co porównywać holandię do polandi, tu jest dużo cieplej, znacznie większa wilgotność powietrza i co najistotniejsze baaardzo dużo jodu w powietrzu. Druga strona medalu to faktycznie za długo się te czapki ubiera i przegrzewa dzieci. Bylam teraz dwa tyg w pl piëkna pogoda a wszyscy dookoła ze czemu czapki nie założe dwuletniej córce bo cõrka kuzynki akurat zapalenie ucha, jak powiedziałam że nie ubieram jej czapki to chyba mieli ochotę mi w pysk dać. Ale za to córka nie raz wyskoczyła na podwórko w samym body i zdrowiutka jak rybka.dla porównania dzieci kuzynki wszystkim szczepione, wyubierane i wiecznie chore. I nie wiem w czym polska ładniejsxa od holandii? Jak dla mnie holandia jest urzekająca pod względem krajobrazu i gospodarki, spokojne życie na wysokim poziomie a nie trzeba się xacharowywać w pracy

Ooo jak długo mnie tu nie było, wchodzę i jak zawsze to samo. Ja tez mieszkam w nl i normalnie dziecku nie zakładam czapki ale jeśli jest zimno czy sztormowa pogoda to wiadomo zakładam. Z tymi czapkami to jest tak że w nl dużo dzieci tych czapek nie nosi ale co porównywać holandię do polandi, tu jest dużo cieplej, znacznie większa wilgotność powietrza i co najistotniejsze baaardzo dużo jodu w powietrzu. Druga strona medalu to faktycznie za długo się te czapki ubiera i przegrzewa dzieci. Bylam teraz dwa tyg w pl piëkna pogoda a wszyscy dookoła ze czemu czapki nie założe dwuletniej córce bo cõrka kuzynki akurat zapalenie ucha, jak powiedziałam że nie ubieram jej czapki to chyba mieli ochotę mi w pysk dać. Ale za to córka nie raz wyskoczyła na podwórko w samym body i zdrowiutka jak rybka.dla porównania dzieci kuzynki wszystkim szczepione, wyubierane i wiecznie chore. I nie wiem w czym polska ładniejsxa od holandii? Jak dla mnie holandia jest urzekająca pod względem krajobrazu i gospodarki, spokojne życie na wysokim poziomie a nie trzeba się xacharowywać w pracy

Gość gość
Zgadzam sę, że poziom życia w NL jest nieporownywalny z PL, ale o krajobrazach dyskutowałbym :) mam na myśli lasy - malutko ich w NL,jeziora góry, ukszałtownie terenu. Tyle,że w NL wszystko zadbane, dopieszczone, czego niestety nie można powiedzieć o naszej ojczyźnie. Ludzie też uśmiechnięci, otwarci, chętni do pomocy,a rodacy....mamy przykład tu na forum :)

Gość gość
Krajobraz Polski jest duzo ciekawszy od holenderskiego.Polandia -nie znam .A co do czapek-jestem w kraju,gdzie chroni sie glowe tylko od mocnego slonca,ale kazdy powinien decydowac,sam czy wklada ta czapeczke dziecku czy nie.