Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna z niedzwiedzina

L4 umowa o prace i kontrola zus

Polecane posty

Gość katarzyna z niedzwiedzina

Witam.w firmie w której obecnie pracuje pracuje od czerwca 2012 roku. do konca 2012 bylam na umowie o dzielo,pozniej od stycznia 2013 roku do stycznia 2014 roku na umowie zlecenie ze skladkami ZUS w tym dobrowolna chorobowa,a w lutym 2014 podpisalam umowę o prace na 2 lata.w momencie podpisania umowy o prace bylam w 5 miesiacu ciąży.teraz jestem w polowie 7 i pod koniec miesiąca kwietnia planuje isc juz na zwolnienie,to będzie początek 8 miesiąca... patrzac na okres zatrudnienia w tej firmie i to ze juz od ponad roku odprowadzam skladki,ale dopiero teraz firma podpisala ze mna umowę o prace mogę sie spodziewac kontroli Zus?w maju Bedzie mój 8 mc ciąży wiec pewnie juz nie będę miala sily dojeżdżać codziennie 30km do pracy....ale wiadomo mogą się czepić.praca biurowa 8h przed kompem.

Gość gość
nieee w takiej sytuacji . juz bedziesz na macierzynskim jak nadejdzie czas na kontrole pracodaca placi 33 dni L4 a jak oni maja zaczac placic to kontroluja i zazwyczaj przy krotkich okresach zatrudnienia wczesniejszego poza tym kontrola to nic takiego

Gość gość
nie tak pozno cie nie skontroluja, choc znam kilka przypadków kontroli to koleżanki byly na zwolnieniu od poczatku ciązy