Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak włączyć zmywarkę, ekologiczne korzystanie

Polecane posty

Gość gość

tak zacofana jestem, ale wcześniej nie kupilismy, bo było nas dwoje, teraz mamy dziecko i kupiliśmy zmywarkę. mam pytanie czy nie obejdzie sie bez tych nabłyszczaczy, soli, tabletek? nie chodzi o oszczędność kasy ale o tą ilość chemii.są jakieś ekologiczne sposoby?

Gość gość
Ja uzywam tylko tabletek bez nich to tak jakbys myla naczynia bz plynu:/

Gość gość
a sól i nabłyszczacz są potrzebne? bo mąż mi wciska że tak, ale on uwielbia chemię i detergenty a ja odwrotnie.

Gość gość
Nie sa, my niby sypiemy sol, nablyszczazcza noe. Jak sol sie skonczyla, a nikt nie zauwazyl, to naczynia byly tak samo lsniace, jak wczesniej. Jak sie skonczy to opakowanie soli, to wiecej nie kupimy.

Gość gość
Sol musi być dla dobra zmywarki - zmiekcza wodę i zapobiega osadzaniu się kamienia. Jeśli przez dłuższy czas nie będziesz jej używać to grozi to awaria zmywarki. Natomiast nablyszczacza nie uzywam, same tabletki.

Gość Mama Alicji
Sól jest do zmiękczania wody, nie tylko dla naczyń ale i dla zmywarki. Brak jej może zniszczyć zmywarke tak jak pralkę. My używamy osobno proszku, nabłyszczaa i soli. Jak skończy się to ostatnie przejdziemy na tabletki (z wygody) Poczytaj na opakowaniu tabletek ile w "jednym" są czy ma w sobie nabłyszczacz i sól. Bo może wystarczy tylko tab bez żadej innej chemii. Kiedyś czytałam że orzechy piorące nadają się do zmywarki, ale jakoś mnie nie przekonuje. Nie jestem aż taka "Eko"