Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grace kelly

Czy ta sukienka nadaje się na wesele?

Polecane posty

Gość grace kelly

Dziewczyny, bardzo was proszę o poradę. Czy taka sukienka: http://www.sklep.prettygirl.pl/sukienki/1508-sukienka.html nadaje się na wesele w maju (chodzi mi o to, czy materiał nie jest według was zbyt "gruby" i "ciężki" jak na maj, zwróćcie uwagę, że są na niej pikowania) Zakupiłam ją dziś pod wpływem chwili i poźniej zorietowałam się, że może będzie odpowiednia :)

Gość gość
No niezbyt. Kolor, fason i długość raczej nie pasują.

Gość gość
Kompletnie bez wyrazu. Niczym nabycie gacie, albo obcięta 'podomka.sorry

Gość materiał nie jest tu problemem
Nie,nie nadaje się. Już pomijam fakt,że jest w takim kolorze. Materiał to mniejszy problem. Ale sukienka jest zdecydowanie za krótka, wygląda bardzo nieelegancko, jak dłuższy t- shirt. Będziesz wyglądać jakbyś przyszła na kort tenisowy:/

Gość grace kelly
Co do koloru jestem zdecydowana w 100%. Jeżeli chodzi o długość, mam strasznie szczupłe nogi, w długości do kolan wyglądam jak pająk :(

Gość gość
taka nijaka, jakbyś podkoszulkę założyła

Gość grace kelly
Dziękuję za odpowiedzi, nieco ostudziłyście mój zapał ;)

Gość gość
na prawdę brzydka sukienka

Gość gość
Bo do koloru to może i ty jesteś zdecydowana ale młoda pewnie nie.

Gość gość
okropna i kolor niezbyt na czyjś slub

Gość gość
Na pocieszenie, pewnie dużo nie kosztowała a na jakąś inną okazję się przyda.

Gość gość
Za malo elegancka

Gość grace kelly
głupia zasada wyssana z palca z tymi kolorami. Czy w takim wypadku panowie nie mogą mieć czarnych garniturów jak pan młody? Błagam...

Gość lorette235
Jeśli w długości do kolan wyglądasz źle, to może wybierz długość do połowy uda, a nie ledwo zakrywającą pośladki...Powyżej 5 roku życia nie przystoi i skojarzenia są jednoznaczne...

Gość grace kelly
Nie mam nóg długich jak modelka ze zdjęcia, także spokojnie, u mnie sukienka jest ok 10 cm nad kolano

Gość magdalene09999
nie najgorsza

Pytanie czy napewno chcesz iść w bieli jest sprzeczne z tradycjami. Ale jeżeli wesel jest nowoczesne a Panna młoda nie ma nic przeciwko to czemu nie...

Gość gość
Najpierw dowiedz się czy panna młoda nie ma nic przeciwko temu byś wystąpiła w bieli. A sukienka mi osobiscie się nie podoba. Bez wyrazu - troche jak dluższa koszulka

Gość grace kelly
Niestety nie znam panny mlodej. Naprawde nie chodzilo mi o opinie dotyczace koloru a raczej grubosci tego materialu co zaznaczylam w pierwszym poscie. Bardzo prosze o czytanie ze zrozumieniem :)

Gość gość
To jest sukienka do klubu jak desperacko potrzebujesz k****a tej nocy. Wystroisz się jak dziwa bez klasy w takim czymś na wesele.

Gość gość
wg mnie nie bardzo:( Kolor to jedno, ale ani fason nie jest elegancki, ani długość odpowiednia. Nie chodzi o to, żeby się stroić w tafty, sukienka może być bardzo prosta, dzianinowa, ale jednak z odrobiną klasy. Ja ostatnio odkryłam Modelove, tutaj mają sklep: www.modelove.eu Mają bardzo fajne, proste i niepretensjonalne sukienki, super i na wesele i na co dzień. Może coś tam wybierzesz

Gość gość
z daleka wygląda jak zwykły t-shirt-tunika. Bez wyrazu, mdła, nijaka, paskudna.

Gość gość
Fajna sukienka . Na wesele bym jej nie nałożyła, ale ze względu na uniwersalny prosty fason i kolor może być bazą do wielu ciekawych stylizacji.

Myślę, że jeżeli wybierzesz do niej jakiś fajny, konkretny naszyjnik, będzie wyglądała bardziej elegancko i nada się na wesele. Taka prostota jest na czasie, więc jestem na tak.

Gość grace kelly
a czy czarna sukienka jest ok? Dobrze czuję się w tym kolorze

Gość gość
dla mnie ta sukienka odpada na wesele z kilku powodów: po pierwsze kolor (totalne faux pas), po drugie mało elegancka. Jeżeli byłaby dłuższa to z dodatkami na chrzciny, komunie ewentualnie. Na ślub nie.

Gość gość
Biała nie jest. Zasada jest taka że jeśli młoda ma biel to jej inne odcienie niż ma młoda mogą mieć goście. Jeśli młoda ma czerwoną to goście nie powinni być w tym odcieniu czerwieni co młoda i tyle. A sukienka na wesele nie pasuje bo za gruba za bardzo zabudowana jakaś taka ani do tańca ani do stołu.

Gość gość
co z tego że nie jest biała? Jest tak jasna, że nie wypada jej ubrać na ślub. Co więcej autorka nie zna panny młodej wiec pewnie nie wie jaką sukienkę dokładnie będzie mieć