Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stella321

Podwyższone crp przyczyną poronienia?

Polecane posty

Gość Stella321

Hej mam pytanie, czy podwyzszone bialko crp moglo byc przyczyna poronienia w 8 tyg. prosze was o info jak ktos cos wie, bo mi wyszlo w wyniku crp 25, a norma jest do 5, a niedawno poronilam.

Gość gość
Wskaźnik CRP jest wykładnikiem stanu zapalnego gdzieś w organizmie, wzrasta głównie w przypadku infekcji zwłaszcza tych bakteryjnych.

Gość gość
Crp to wskaznik pokazujacy czy w organizmie toczy sie stan zapalny. Twoje CRP jest dosyc niskie. No i moga byc dwa wyjscia: - CRP wzrosly w wyniku poronienia (mialas zabieg?) - chorowalas na cos (cytomegalia- chociaz to wirusowa choroba daje chyba obraz troche podwyzszonego crp lub inne)- i poronilas.

Gość gość
Ja miałam znacznie podwyższone crp gdy miałam jelitówkę, ale to był już drugi trymestr. Lekarze w szpitalu na to nic nie powiedzieli, tzn tyle że to norma przy jakimś wirusie. Więc samo podwyższone crp raczej nie było przyczyną poronienia

Gość gość
Samo crp nie bylo napewno przyczyna poronienia, ale byc moze jakis stan zapalny ktory owe crp winduje juz tak. Ale nie sadze, bo 25 to nie jest baardzo duzo. Crp skacze nawet w przypadku zwyklego przeziebienia. Przykro mi z powodu twojej straty przyczyny szukalabym jednak gdzie indziej. Moze zarodek po prostu byl uszkodzony? Tak sie dzieje najczescien w przypadku wczesnych poronien