Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwny wynik beta hcg prosze o pomoc w interpretacji

Polecane posty

Gość gość

Witam, Wczoraj wieczór robiłam badanie beta hcg i wg Pani z laboratorium jestem w ciąży i jest, to 4-5 tydzień... Mój wynik, to 12,83 mlU/ml Zakres norm wg mojego laboratorium : kobiety nie będące w ciąży < 5,0 1-10 tydzień ciąży 201,64 --> 225000,00 Czyli z tego wynika, że mam powyżej 5.0 czyli ciąża, ale znowu 1 tydzień od 201... a ja mam 12,83... Dodam, ze dzisiaj jest dzień w którym miał nadejść okres. Boli mnie podbrzusze, jajniki, a piersi są pełne. Czuje się tak, jakby zaraz miał nadejść. Boje się, że to zwiastuje poronienie?

Gość gość
Jest 2 wyjścia ,albo przesunęła ci się owulacja i jest to wczesna ciąża ,powtórz badanie za dwa dni .Druga opcja jest taka ,że jest to ciąża biochemiczna ,czy tak czy tak powtórz badanie za 2 dni .Życzę ci ,żeby ładnie przyrosło hcg .

Gość gość
To wczesna ciąża, wszystko się może zdarzyć. Najlepiej zbadaj przyrost hcg po 48 godzinach.

Gość gość
ile powinna wynosić beta po 48 godzinach, skoro ostatni wynik to 13?

Gość gość
Chyba min. 21.5 lepiej badzmy dokladne po co ma się potem autorka zalamywac. Wystarczy policzyc 13 + 66% chyba nie jest to zbyt trudne to kieruje do autorki.

Gość gość
mialam takie same normy w labo, a moj wynik to 54,6 i po 96h bylo 788

Gość gość
Witam Moj wynik betato 21.5 czy na 100 % jest to ciąża czy mogą być jakieś inne zmiany ? Test na mocz negatywny

Gość gość
Ciąża. Zobacz na ulotce jaką czułość ma Twój test. Wekszość wykrywa ciąże pow. 25 dlatego nic dziwnego, że Twój wyszedł negatywny bądź była na nim tylko blada kreska.